Scroll To Top
Wandelen in Schotland

Schotland standplaats

U verblijft alle nachten in één of twee accommodaties en maakt vandaaruit naar wens dagwandelingen. (Of ga naar trektochten.)

Scottish Borders

Scottish Borders wandelen

Wandelen in het grensgebied van Schotland en Engeland vanuit de Schotse dorpen Melrose en Yetholm. Hoewel sommige delen van de Borders zeker zo ruig zijn als de Highlands, heeft deze streek een betere infrastructuur.

Schotland · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Scottish Borders

Gebied

Het zuidelijke deel van Schotland wordt de Lowlands genoemd. Hoewel sommige delen van de Schotse Lowlands zeker zo hoog en zo ruig zijn als de Highlands, heeft deze streek een betere infrastructuur voor dagwandelaars. De stadjes en dorpen zijn er talrijker, ze liggen minder ver uiteen en de meeste zijn met elkaar verbonden door beweg­wijzerde paden.

Wandelen

Er zijn wandelingen langs de rivier the Tweed, over het estate van Roxburgh Castle en over de Eildon Hils bij Melrose. In het oostelijker gelegen Yetholm klimt u via de Pennine Way naar de grens met Engeland, struint u door de moors in The Cheviot Hills en rust u uit langs vrolijk kabbelende beekjes.

Accommodatie

In de Scottish Borders hebben we twee plaatsen gekozen van waaruit u wandelt. Het zijn het stadje Melrose en het dorp Yetholm in The Cheviot Hills. Wie met openbaar vervoer in Schotland is aangekomen, kan per bus van Melrose naar Yetholm.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Scroll To Top