Scroll To Top
Wandelen in Engeland

Engeland standplaats

U verblijft alle nachten in één of twee accommodaties en maakt vandaaruit naar wens dagwandelingen. (Of ga naar trektochten .)

Peak District

Peak District wandelen

Wandelen in het Peak District vanuit de twee plaatsen Buxton en Hathersage. Een combinatie van bloemrijke dalen, groene velden en ruige moors met heide. Door de Goyt Valley, langs de rotswand Stanage Edge en over de Great Ridge.

Engeland · Standplaats · Individueel · WandelVakantie

Naar de reisorganisatie

Peak District

Gebied

Het Peak District is een gebied met pittoreske stadjes en dorpen, historische kerken, grote huizen, ruige met turf bedekte moors en weelderig begroeide dalen. U overnacht in twee plaatsen waaruit u dagwandelingen maakt.

Wandelen

Drie nachten verblijft u in Buxton, U maakt hier wandelingen in de omgeving zoals door de Goyt Valley en vanuit het dorp Tideswell. Ook in Hathersage verblijft u drie nachten. Aan de oostzijde is het omgeven door Stanage Edge, een wand van zandsteen met rotsrichels. Een korte treinrit brengt u naar Edale voor de wandeling Great Ridge met misschien wel het mooiste uitzicht van het Peak District.

Accommodatie

U overnacht in een B&B, Inn (herberg) of hotel met alle nachten een eigen badkamer.

WandelVakantie, Hilversum
Yorkshire Dales

Yorkshire Dales wandelen

De twee oer-Engelse stadjes Settle en Hawes zijn het uitgangspunt van de wandelingen door het ruige heuvellandschap the Dales, de streek van James Herriot. Verblijf in gastvrije B&'s met een full English breakfast.

Engeland · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Yorkshire Dales

Gebied

Het nationale park Yorkshire Dales ligt ten oosten van de waterscheiding van het Penninisch gebergte, de bergachtige ruggengraat van Engeland en zo’n tachtig kilometer ten noorden van Leeds. Deze regio staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Wandelen

U verkent een ruig landschap met majestueuze heuveltoppen, steile en glooiende hellingen, hooggelegen heidevelden, groene dalen met een wirwar van stenen stapelmuurtjes en robuuste boerderijen en schuren. Overal grazen schapen, onverstoorbaar.

Accommodatie

Twee oer-Engelse dorpen zijn het uitgangspunt van de wandelingen. In de marktplaats Settle, met haar vele pubs en restaurants, verblijft u in het gastvrije King William the Fourth Guest House. In Hawes verblijft u in het Fair View Guest House.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Scroll To Top