Zwitserland

Wandelen in Inn Zwitserland

Wandelen in Graubünden, volop wandelroutes in het dunbevolkte Engadin aan de voet van de berg Arina met uitzicht over het Inndal · Standplaats · Individueel · la Randulina


Graubunden Graubunden

Bergdorp in Graubünden

Ramosch is een bergdorp met krap 400 inwoners in het Unterengadin. Vanaf de Oostenrijkse grens is het een kwartiertje rijden. Het plaatsje ligt aan de voet van de Arina: een niet moeilijk te beklimmen berg van bijna 3000 m.

Het dal ligt ingeklemd tussen Dolomieten en de Alpen­hoofdkam, waardoor er betrekkelijk weinig neerslag en veel zon is; nevel is een zeld­zame verschijning.

De seizoenen wisselen elkaar scherp af. De lente komt pas in juni op gang: leven en kleur, smeltwater, nog witte toppen. Deze sterke contrasten verdwijnen in de warme zomer­maanden, en maken plaats voor de getemperde kleuren van september. Dan verschijn hier en daar al een geel blad, en terwijl het overdag nog goed warm kan zijn komen de eerste nachtvorstjes.

In oktober ligt de eerste sneeuw alweer op de toppen. Wanneer dan de hellingen goudgeel oplichten onder een strakblauwe hemel is het ook hier een indian summer.

GraubundenGraubunden

Wandelen

Het dunbevolkte Engadin is eigenlijk het hele jaar door een schitterende omgeving voor luie en actieve vakanties. Er zijn legio wandelroutes voor ieders kunnen en willen, van “prettige ommetjes” tot “hoog en ruig”. Ook met de kinderen kan men aan de Inn of aan de talloze beekjes in bos en alp hogerop veel plezier beleven.

Het nationaal park is dichtbij en voor een flinke dagtocht of huttentocht kunt u van huis uit beginnen. Al vanuit ons pension bent u te voet in korte tijd iets hogerop de flanken van de Arina, die niet voor niets “de bloemen­berg” wordt genoemd. In een afwisselend land­schap van veen, bos en alp vindt u de meest zeld­zame bloemen en grassen: een waar botanisch eldorado.

’s Winters draait alles natuurlijk om de sneeuw. Het skigebied Motta Naluns boven Scuol is een zeer sneeuw­zeker en prettig skigebied. Voor langlaufers is er langs de Inn tussen Scuol en Martina een land­schappelijk zeer mooie loipe. En voor wandelaars? Natuurlijk zijn de mogelijkheden beperkter dan ’s zomers, maar er is genoeg te ondernemen.

GraubundenGraubunden

Pension la Randulina

Ons pension ligt aan de rand van het dorp en biedt vanaf het terras een weids uitzicht over het Inndal. Er is nauwelijks verkeer bij ons huis. Het gemoede­lijke pension is een thuisbasis voor maximaal 30 gasten.

Bij vegetariers hebben wij inmiddels een goede reputatie. Vleeseters krijgen om de dag een gerecht met vlees geserveerd. De maaltijden zijn zeer gevarieerd en bestaan altijd uit soep, salade, hoofdgerecht en dessert. 's Morgens staat er een goed ontbijtbuffet voor u klaar, en voor onderweg kunt u een lunchpakket klaarmaken.

Inmiddels bestaat bij stamgasten de gewoonte om even te helpen met tafel-dekken. Bij aankomst vindt u uw kamer tip-top in orde. We hopen dat u zelf uw kamer bijhoudt en in goede orde achterlaat. Deze kleine praktische hulp van gasten is niet verplicht, maar we hopen altijd dat ook nieuwe gasten hier hun draai in vinden. Zo kunnnen we onze prijzen laag houden en uw vakantie in Zwitserland betaalbaar.

GraubundenGraubunden

Wandelsuggesties

Drie of vier maal per week brengen en halen wij onze gasten naar en van de verschillende wandeltrajecten. Zo hoeft u niet terug om de auto op te halen of over het openbaar vervoer na te denken. De prijs van deze transfers ligt ver onder die van het openbaar vervoer.

Voor de begeleide wandelingen geldt een minimum van vijf deelnemers, en maken wij een voorbehoud voor goede weersomstandigheden. Vraag bij ons de detail­informatie op.

GraubundenGraubunden

Wandel­arrangement

Accommodatie:
La Randulina
Liesbeth Hopman & Maarten van Wieringen
Ramosch, Zwitserland
Tel. Ch: +41 818 601 200
Nederlands gesproken
Website: www.larandulina.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
925 km van Utrecht
900 km van Antwerpen
Station: Scuol
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

GraubundenGraubunden

Prijs wandelvakantie

Prijs:
Prijzen per nacht in Zwitserse Franken:
· kamer mer wastafel CHF 73 (±€ 66)
· kamer met wastafel en douche CHF 78 (±€ 71)
· kamer met wastafel, douche, toilet CHF 83 (±€ 76)
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die een kamer delen. U betaalt in Zwitserse Francs, de prijzen in euro's zijn slechts ter indicatie
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, vervoer van en naar wandeltrajecten
Optioneel:
Eén persoon op twee­persoons kamer +CHF 5,00 per nacht

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar la Randulina:
www.larandulina.com