Zwitserland

Sneeuwandelen in Inn Zwitserland

Sneeuwschoenlopen over winter­wandel­routes en langlaufen over onder­houden loipes in Graubünden met uitzicht over het Inndal · Standplaats · Individueel · la Randulina


Graubunden Graubunden

Engadin winterparadijs

Ramosch is een bergdorp op 1235 m in het Engadin in het uiterste zuidoosten van Zwitserland. Het Engadin (Inn dal) loop van Maloja via St. Moritz tot voorbij Scuol naar de grens met Oostenrijk. Omgeven met toppen tot 3200 m biedt het 's winters een schitterend decor voor wandelaars en langlaufers.

Elke winter wordt zo'n 250 km loipes onderhouden. Zowel voor het klassieke langlauf als voor skating. Ruim 70 km hiervan ligt op loopafstand tot 30 minuten rijden vanaf ons pension.

Er zijn ook veel goed te belopen winterwandelroutes. Wie met de sneeuwschoenen eropuit gaat, kan adviesroutes lopen die op de kaart ingetekend staan, maar ook het eigen pad zoeken. Dat laatste uiteraard in overleg met ons vanwege wildbescherming en lawinegevaar.

GraubundenGraubunden

Sneeuwwandelen

In het hele dal worden wandelroutes onderhouden waaover je zonder sneeuwschoenen prachtige wandelingen kunt maken, zowel op de dalbodem als ook langs de zonnige hellingen tot 2200 m. Een bekende route is de panorama höhenweg tussen Lavin en Sent.

Iets sportiever wordt het met sneeuwschoenen. Dan wandelen we meer in de stille zijdalen door de bossen en weiden over de tiefschnee. De zwaarte wordt ook bepaald door het soort sneeuw. In versgevallen sneeuw zak je nog behoorlijk weg. Wie voorop loopt heeft het dan zwaar, terwijl de derde in de rij fluitend om zich heen kan kijken omdat het pad gebaand is. Natuurlijk lopen we dan om de beurt op kop. Begeleide touren organiseren wij tussen 22 en 28 januari en tussen 4 en 17 maart.

Langlaufers zijn de hele winter welkom, maar gedurende twee weken bieden wij een langlaufarrangement. In de week voor beginners wordt er vier dagen langlaufles gegeven. Hier hoeft niet extra voor betaald te worden; ski's, schoenen en stokken moeten wel zelf gehuurd worden. In de week langlauf voor gevorderden rijden we met onze bus naar de wat langere trajecten.

GraubundenGraubunden

Pension la Randulina

Ons pension ligt aan de rand van het dorp en biedt vanaf het terras een weids uitzicht over het Inndal. Er is nauwelijks verkeer bij ons huis. Het gemoede­lijke pension is een thuisbasis voor maximaal 30 gasten.

Bij vegetariers hebben wij inmiddels een goede reputatie. Vleeseters krijgen om de dag een gerecht met vlees geserveerd. De maaltijden zijn zeer gevarieerd en bestaan altijd uit soep, salade, hoofdgerecht en dessert. 's Morgens staat er een goed ontbijtbuffet voor u klaar, en voor onderweg kunt u een lunchpakket klaarmaken.

Inmiddels bestaat bij stamgasten de gewoonte om even te helpen met tafel­dekken. Bij aankomst vindt u uw kamer tip-top in orde. We hopen dat u zelf uw kamer bijhoudt en in goede orde achterlaat. Deze kleine praktische hulp van gasten is niet verplicht, maar we hopen altijd dat ook nieuwe gasten hier hun draai in vinden. Zo kunnnen we onze prijzen laag houden en uw vakantie in Zwitserland betaalbaar.

GraubundenGraubunden

Suggesties sneeuwwandelen

Ski’s en sneeuwschoenen kan je hier huren, wanneer het niet bevalt of kapot gaat is de service dichtbij. Wil je informatie bel ons dan even, wij geven graag advies

Wie nog nooit gelanglauft heeft moet niet al bijvoorbaat het materiaal kopen, probeer het hier eerst uit. Vooral de eerste lesdagen is het langlaufen tamelijk inspannend. Neem de rust en maak de dagen niet te lang. Wat kleding betreft kun je het beste meerdere dunnere lagen onder een windstopper aantrekken.

Wie alleen met sneeuwschoenen de tiefschnee intrekt heeft een zware klus, want je zakt echt nog wel iets weg. Het prettigst loop je en het verst kom je met een groepje van minstens vier personen. Dan kun je om de beurt op kop lopen.

GraubundenGraubunden

Wandel­arrangement

Accommodatie:
La Randulina
Liesbeth Hopman & Maarten van Wieringen
Ramosch, Zwitserland
Tel. Ch: +41 818 601 200
Nederlands gesproken
Website: www.larandulina.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
925 km van Utrecht
900 km van Antwerpen
Station: Scuol
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

GraubundenGraubunden

Prijs wandelvakantie

Prijs:
Prijzen per nacht in Zwitserse Franken:
· kamer mer wastafel CHF 73 (±€ 66)
· kamer met wastafel en douche CHF 78 (±€ 71)
· kamer met wastafel, douche, toilet CHF 83 (±€ 76)
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die een kamer delen. U betaalt in Zwitserse Francs, de prijzen in euro's zijn slechts ter indicatie
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, vervoer van en naar wandeltrajecten
Optioneel:
Eén persoon op twee­persoons kamer +CHF 5,00 per nacht

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar la Randulina:
www.larandulina.com