Wales

Wandelen in Ceredigion Wales

Wandelen vanuit twee plaatsen: kust­wandelingen bij Aberaeron en berg­wandelingen bij Pontrhyd­fendigaid · Combi-standplaats · Individueel · Hannibal


Ceredigion Ceredigion

Groen en ongerept heuvelland

Wales ligt in het westen van Groot-Brittannië. De ruige kust van de Ierse Zee geniet als Heritage Coast speciale bescherming. Het dunbevolkte Midden-Wales is groen en heuvelachtig. Hier liggen de Cambrian Mountains, een berg­keten met steile hellingen, langgerekte dalen en hoogvlakten die voor een deel bebost en voor een deel met heide en gras begroeid zijn.

Op de eindeloze heuvels van Midden-Wales grazen overal schapen en koeien. Daarboven zeilen de rode wouwen, op zoek naar een prooi. Aan de kust is de kans groot dat u zeehonden op een rotsplaat ziet liggen of dolfijnen ziet zwemmen. Het is zeker de moeite waard om met een georganiseerde boottocht de zee op te gaan om deze dieren te kunnen spotten.

Het gematigd zeeklimaat wordt sterk beïnvloed door de overheersende westenwinden en de warme golfstroom. Hierdoor is het weer wisselvallig en kunnen zon en regen elkaar op een dag verschillende keren afwisselen. Het is er echter vaak mooi weer met zon en een blauwe lucht.

Ceredigion Ceredigion

Wandelen

Midden in Wales ligt Ceredigion, een graafschap grenzend aan de Ierse Zee en de Cambrian Mountains. Hier hebben we een gevarieerd wandelprogramma ontwikkeld: een combinatie van kustwandelingen en bergwandelingen. Ceredigion is nog weinig bekend. In tegenstelling tot de druk belopen Brecon Beacons in het zuiden en Snowdonia in het noorden waant de wandelaar zich hier nog in een vrijwel onbetreden en ongerept land. Wel is er het Ceredigion Coastpath geopend.

De tochten in de Cambrian Mountains voeren door heuvelachtig terrein, meestal over gemarkeerde paden, een enkele keer struinend door het veen. De hoog­teverschillen blijven in dit gebied beperkt tot 400 meter per dag.

Ook de kustwandelingen gaan over paden, maar ook over ongebaand grasland en stenig strand. Hier en daar zult u drassig terrein moeten doorkruisen. Goed schoeisel is dus van belang. De route gaat vaak omhoog en omlaag en het hoog­teverschil kan daardoor oplopen tot 600 meter per dagwandeling.

Accommodatie

De eerste helft van de week verblijft u in het kustplaatsje Aberaeron in het aan de binnenhaven gelegen Arosfa Harbourside Guest House. In Aberaeron is een ruime keuze aan restaurants: van een eenvoudig fish & chips tot een Indian Tandoori. Ook in de lokale pubs kan goed worden gegeten.

Na uw verblijf aan de kust reist u per openbaar vervoer het binnenland in. Hier verblijft u in The Black Lion Hotel in het plaatsje met de moeilijk uit te spreken naam Pontrhydfendigaid. Gelukkig noemen de inwoners het gewoon 'Bont'. De gastenkamers zijn in het gerestau­reerde koetshuis van het hotel. Alle kamers hebben een eigen badkamer.

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · combi-standplaats
Periode: april t/m oktober
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
Ceredigion