Turkije

Wandelen Bafameer Turkije

Wandelen bij het Bafameer en het Latmos­gebergte met begeleiding van Engels sprekende gids die u op de mooiste plaatsen brengt · Standplaats · Individueel · Wandelen Enzo


Bafameer Bafameer

Geschiedenis én natuur

Het Bafameer is eigenlijk een openluchtmuseum van 15 km lengte en 5½ km breedte. Meer dan 250 vogelsoorten zijn waargenomen bij het Bafameer en de nabij gelegen Menderes delta. Zo'n tweeduizend jaar geleden is het Bafameer ontstaan toen de baai langzaam gescheiden werd van de Egeïsche Zee. Dit verklaart waarom het water van het Bafameer een licht zoutgehalte bevat en nu een van de mooiste natuur­gebieden is met zeldzame vogels, waterdieren en planten.

Aan de oostelijke en noordelijke oever van het Bafameer stijgt de bergketen Latmos op tot een hoogte van 1400 m. Door zijn bizarre en grillige silhouet wordt het ook wel het vijf-vinger-gebergte genoemd. Het heeft onvergelijkbare rotsstructuren en historische beziens­waardig­heden.

Geschiedenis en natuur zijn nauw met elkaar verbonden. Het berglandschap was het leefgebied van prehistorische volkeren en middeleeuwse kloostergemeenschappen waar de overblijfselen nog steeds van terug te vinden zijn.

BafameerBafameer

Wandelen

Een wandelvakantie met veel wandelplezier voor jong en oud. Ver weg van de toeristische steden. De prachtige wandelingen variëren van 2 tot 9 uur en gaan door uitgestrekte olijfboomgaarden, rustige dorpen met Anatolische invloeden, over antieke verharde wegen, langs de stadsmuur naar de beziens­waardig­heden van dit historische landschap.

Oude tempels, begraafplaatsen, Byzantijnse kloosters, fresco's van de vroegere monniken, en grotten van kluizenaars zijn de smaakmakers van onze wandelingen. Oude rotstekeningen getuigen van de culturele geschiedenis van het Latmos-gebergte rond het Bafameer.

Onze gids brengt u op plaatsen die nooit in reisgidsen te vinden zullen zijn.

BafameerBafameer

Pension Agora

Het Agora pension ligt in het centrum van het dorp Kapikiri op de noordoost kant van het Bafameer. Hier is het leven vreedzaam, ver weg van de toeristische centra, in het midden van een prachtig landschap en in nauw contact met het dagelijkse leven in het dorp. De hanen en ezels van het dorp zullen dienen als uw wekker.

Uw gastheer Orhan Sercin was vele jaren de burgemeester van Kapikiri. Hij kent zijn vaderland rond het Bafameer zoals niemand anders. Hij kan veel verhalen vertellen en nuttige tips geven die niet te vinden zijn in de reisgids

BafameerBafameer

Wandelsuggesties

  • Dag 1: Transfer luchthaven Bodrum/Izmir naar uw pension.
  • Dag 2: We volgen de stadsmuren van de antieke stad Heraklia, passeren bizarre rotsformaties en lopen langs de oever van het Bafameer.
  • Dag 3: Van Karahayit naar Gölyaka, we volgen delen van de Carian Trail door olijfgaarden naar de imposante ruïnes van Yediler.
  • Dag 4: Uitstapje met de minibus naar nabij gelegen weekmarkt van Milas.
  • Dag 5: Wandelen over een onverharde weg langs de zomerhuisjes op de lage vlakte (Bayar) van Kapikiri bij het Bafameer.
  • Dag 6:  Excursie antieke steden Didyma, Miletus en Priene.
  • Dag 7: De bergweiden van Latmos, we brengen de ezels naar de olijfgaard en bezoeken fresco’s en een ondergrondse grotbeschildering.
  • Dag 8: Transfer naar de luchthaven Bodrum of Izmir.

BafameerBafameer

Wandel­arrangement

Organisatie:
Wandelen Enzo
Els Plagman
Raalte, Nederland
Tel. NL: 0572 373 582
Tel mob.: 06 1837 1007
Website: www.wandelenenzo.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
3250 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Bodrum (50 km)
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: Dit arrangement is vervalen
Groepsgrootte 2 tot 12 personen
Advertentie:

BafameerBafameer

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen € 750
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen boeken en een kamer delen.
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd, transfer luchthaven–pension v.v., Engels sprekende lokale gids, entreegelden
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis, visum
Toeslag:
Eénpersoons­kamer toeslag € 70
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
Boekingskosten € 25

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Wandelen Enzo:
www.wandelenenzo.nl