Turkije

Wandelen in Cappadocië Turkije

Cappadocië – van vulkaan­landschap nu een sprookjes­landschap – vol grillige vormen en lieflijke pastelkleuren in ongerepte natuur · Standplaats · Individueel · Kemal's Guest House


Cappadocië Cappadocië

Wandelparadijs en natuurwonder

Cappadocië ligt in Centraal-Anatolië, het hart van Turkije. Tien miljoen jaar geleden spuwden drie vulkanen hun lava en as uit. De dikke laag zacht tufsteen werd gepolijst door water en wind waardoor ware kunstwerken en fantasierijke rots­formaties ontstonden. Een sprookjes­landschap vol grillige vormen en lieflijke pastel­kleuren in ongerepte natuur.

Hettieten, Christelijke monniken, Byzantijnen en Otto­manen hakten woningen, kerken met fresco's, kloosters en zelfs hele ondergrondse steden in het zachte gesteente uit. Het nationaal park van Göreme, biedt op loopafstand een onuit­puttelijke bron van kleur, vorm, natuur, rust en vrijheid.

Het gebied is geen droge woestenij maar juist uiterst groen. En door de ligging op 1000 m is de zomer-warmte droog en daardoor goed te verdragen. De nachten zijn aangenaam koel, en er zijn geen muggen die u wakker houden. Het dorp Göreme heeft een authentieke en gemoedelijke sfeer. Er zijn talloze restaurantjes en winkeltjes. Het openbaar vervoer is goed.

CappadociëCappadocië

Wandelen

Vanuit het dorp Göreme wandelt u in 5 minuten naar een van de valleien of kloven. De valleien liggen als een ster rond Göreme. Jong en oud kan naar hartelust op ontdekkings­reis in de weelderig groene valleien en de roze, gele en witte heuvels. Wandel door de schaduw­rijke dalen vol bizarre 'feeënschoorstenen', wilde veldbloemen, boom­gaarden, vlinders en zangvogels.

U kunt op avontuur met onze wandelkaarten. Barbara kent het gebied op haar duimpje en gidst u desgewenst door de prachtige natuur. Wij informeren u graag over de vele beziens­waardig­heden in de omgeving. Op verzoek verzorgen wij ook excursies; wandeling met gids zijn gratis als een groepje kan worden samengesteld.

Overal zijn kerkjes en huisjes te ontdekken, uitge­houwen in de rots. Als u de ingang weet te vinden mag u overal in. Dwaal door de onbedorven dorpen, waar soms nog in de grotten gewoond wordt. Breng een bezoek aan de beroemde kerken in het openlucht­museum van Göreme en geniet van het uitzicht vanaf de burcht van Uçhisar.

CappadociëCappadocië

Kemal's Guest House

Kemal's Guest House is een gemoe­delijk familiepension U vindt hier rust, comfort en gezelligheid.

In ons fraaie Ottomaanse huis zijn dertien sfeervolle en comfortabele kamers. Elke kamer heeft een eigen karakter: er zijn knusse in de rots uitgehouwen grotkamers, Ottomaanse kamers met authentieke hoge boogplafonds en nieuw gebouwde kamers met balkon.

Onze kamers zijn voorzien van modern sanitair en er is altijd warm water. Koele kamers in de zomer, verwarmd in de winter. Ruime dak­terrassen bieden in ieder jaargetijde een prachtig uitzicht over het oude dorp met haar grotwoningen en de omliggende heuvels.

Chefkok Kemal kookt de sterren van de hemel en laat u kennis maken met voortreffelijke streek­gerechten. Barbara en Kemal verzorgen uw onvergetelijke vakantie!

CappadociëCappadocië

Wandelsuggesties

De Liefdesvallei, waar door erosie 30 m hoge, smalle losstaande rotsen met spitse toppen zijn ontstaan. De aangrenzende Witte vallei is juist weer heel vrouwelijk met zachte glooiende vormen.

De Rode vallei dankt haar naam aan de grillige, bijna koraalachtige vormen van de rode, roze en gele zachte tufsteen. Het is hier alsof u over de bodem van de oceaan loopt, maar dan omringd door vogels! De Feeën­schoorstenen­vallei is beroemd om de forse pilaarachtige rotsen met een steen op de top die er elk moment lijkt af te kunnen vallen.

De Duivenvallei heeft ware hobbithuisjes, veel tunneltjes en talloze gaten in de rots waar duiven wonen. Zemi­vallei is de groenste kloof met wanden als slagroom, druk bezocht door vogels. De valleien en kloven zijn schaduwrijk door de vele fruitbomen, wilgen en populieren; kleine stroompjes water voorzien de flora, fauna en de wandelaar van de nodige koelte.

De valleien worden van elkaar gescheiden door afgevlakte heuvelruggen met prachtig door wind en water gevormde, slagroomachtige zijkanten met zand­weggetjes, boomgaarden en druiven­velden en met de meest fascinerende uitzichten.

CappadociëCappadocië

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Kemal's Guest House
Pension & restaurant
Göreme, Cappadocië, Turkije
Tel. Tr: +90 384 2712 234
Nederlands gesproken
Website: kemalsguesthouse.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
3500 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Nevsehir (45 km)
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

CappadociëCappadocië

Prijs wandelvakantie

Prijs tot 1 mei 2017:
1-persoons­kamer € 30 / € 35
2-persoons­kamer € 40 / € 45
3-persoons­kamer € 60 / € 65
De prijs is per kamer per nacht, gebaseerd op genoemd aantal personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, wandelkaartjes, wifi
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Optioneel:
Authentieke Turks diner € 15
Transfer van/naar Nevsehir en Kayseri airport op aanvraag
Wandeling met gids en picknick € 7

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Kemals Guest House:
kemalsguesthouse.com