Turkije

Wandelen Loryma Turkije

Wandelen aan de Midellandse Zee op het schier­eiland Loryma waar u zicht heeft op imponerende bergen, baaien en vissers­dorpen · Standplaats · Individueel · Pansiyon Saranda


Mugla Mugla

Wandelen schiereiland Loryma

Schilderachtig en rustiek, dat zijn de kustplaatjes op het schiereiland Loryma, ten zuiden van de weg naar Datça vanaf Marmaris.

Hoe meer u het puntje van het schiereiland nadert, hoe meer u zult genieten van de schitterende omgeving. De imponerende bergen bieden uitzicht over baaien en vissersdorpen. Watervalletjes zijn verscholen in de dennenbossen.

Aan het einde van de verharde weg ligt Sögüt, een klein dorp met theehuisjes en een prachtige moskee. Dit alles is omringd door bergachtig gebied met amandel-, sinaasappel- en olijfbomen. In het voorjaar bloeien er gele brems, oleanders en klaprozen waarvan de geuren zich vermengen met tijm, oregano en salie.

Geniet van wandelingen in de natuur, het uitzicht op de vele baaien van Loryma en onze gastvrijheid. De combinatie van wandelen, trips en ontspanning aan zee, maakt uw vakantie compleet.

MuglaMugla

Wandelen

Saranda pension ligt aan de nieuwe Carian Trail Route. Dit LAW-pad loopt van Milas tot Marmaris en is 800 km lang. Vanuit het pension kunt u verschillende paden van dit, deels stoere, traject bewandelen. De paden zijn om de 50 m gemarkeerd en voorzien van richtingsborden.

Het schiereiland is overzichtelijk, afwisselend vlak en ruig, met bergen tot 1000 m. Indien nodig brengen wij u naar een startpunt. Het dorp Sögüt heeft een mooie moskee en enkele theehuisjes. Op maandag is er de wekelijkse markt.

Het is ook mogelijk om voor een van de Saranda trips te kiezen. De dag ervoor zullen we deze trip bespreken en bepalen hoeveel er gewandeld zal worden, afhankelijk van de wensen en de warmte. Ook vertrekt er 3 x in de ochtenduren een minibus naar Marmaris, waarbij u op een gewenste plaats kunt uitstappen.

MuglaMugla

Pansiyon Saranda

Neemt u vanuit Sögüt de kustweg naar zee, dan treft u daar een oase van rust en stilte. Hier ligt Pansiyon Saranda, waar Joke u van harte welkom heten.

Hier kunt u heerlijk bijkomen van een indrukwekkende dag. Onze schaduwrijke tuin met terras biedt een prachtig uitzicht over zee, bergen en een ondergaande zon. De zee, veertig stappen van het pension verwijderd, zal u zeker verleiden tot een frisse duik. Het Saranda strandje is voorzien van ligbedden en parasols

Het pension heeft 8 kamers; twee- en drie-persoons kamers met eigen douche/toilet. Wij organiseren in het voorjaar ook rondreizen.

MuglaMugla

Wandelsuggesties

  • Bahceli. Van Sögüt naar Cavdir. Hier ziet u hoe Turkse vrouwen met de hand vloerkleden maken. Daarna wandelen we door het dal van Bahceli om ver­vol­gens de berg te beklimmen die ons naar de restanten van een kasteel leidt. Onderweg kunnen we genieten van een schitterend panorama met zicht op Rhodos en de Middellandse Zee.
  • Taslica. Vanaf het pension wandelen we naar Taslica. waar we de 42 waterputten bezoeken; ooit de ontmoetings­plaats van Byzantijnen en Osmanen. Vervolgens wandelen we naar het Taslica-meer waar kuddes vee komen om te drinken. Bezichtiging van de moskee.
  • Bozburun. Langs de kust wandelen we naar Ortaca met over­blijfselen van een Byzantijns kerkje. Via de scheeps­werf komen we in Bozburun aan met de ge­zellige haven. Een vissersboot brengt ons naar de stille baai Kocabahce. Later varen we naar het eiland Kameriye, met res­tan­ten van een Byzantijnse kerk.
  • Selimiye. Met de minibus naar het dorp Kizilkoy. Te voet be­zoeken we het kasteel op de heuvel, en wandelen we via een geitenpad naar de ruines van Hydas om vervolgens in Selimiye aan te komen.

MuglaMugla

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Pansiyon Saranda
Sögüt köyü, Marmaris, Turkije
Tel. Tr: +90 252 4965 058
Nederlands gesproken
Website: www.saranda.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
3250 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Dalaman (110 km)
Arrangement:
Dit arrangement is niet meer actief
Advertentie:

MuglaMugla

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
De prijs is per kamer, geba­seerd op genoemd aantal personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Pansiyon Saranda:
www.saranda.nl