Turkije

Trektocht in Lycië Turkije

In het natuurpark Olimpos Milli Parki rijzen de bergen steil uit de diepblauwe zee – het kustpad slingert geregeld het bergachtige binnenland in · Trektocht · Individueel · Hannibal


Turkey Turkey

Kustpad en bergpaden

Lycië, land van het licht. Deze naam gaf men in de oudheid aan de streek tussen Antalya en Fethiye, in het zuidwesten van Turkije. De geschiedenis van dit stukje Turkse zuidkust bestaat uit een aaneen­schakeling van veroveringen en beïnvloeding door grote beschavingen als de Grieken, de Romeinen en de Turken.

De laatste invasie was die van toeristen, die op de prachtige zon­overgoten stranden afkwamen. Gelukkig heeft de Turkse overheid een flink deel van de kuststrook en het achter­liggende bergland rondom de berg Olimpos beschermd door het oprichten van een nationaal natuurpark, het Olimpos Milli Parki.

De bergen rijzen steil uit de diepblauwe zee op en laten weinig ruimte over voor grootschalige hotel­bebouwing. De steile kliffen en vele inhammen waren wel ideale plaatsen voor het stichten van fortificaties en handels­nederzettingen. De wandelaar kan de overblijfselen hiervan nog steeds bewonderen.

TurkeyTurkey

Wandeltrektocht

Dit kustpad loopt afwisselend langs stranden, over kliffen en bergpaden, langs vissersplaatsjes en ruïnes uit een ver verleden. Het volgt niet braaf de kustlijn, maar slingert regelmatig het bergachtige binnenland in over paden waarlangs de herders hun vee naar hoger gelegen zomerweides of ‘yaylas’ brengen.

We bieden twee routes aan: route A die ook landinwaarts gaat en route B die dichtbij de kust blijft. Route A is een trektocht. Vrijwel elke dag overnacht u in een andere plaats. Route B heeft minder overnachtings­plaatsen, en is geschikt voor wandelaars die het wat rustiger aan willen doen en het wandelen willen afwisselen met bezoek aan het strand.

Deelnemers aan de trektocht moeten een goede basis­conditie hebben. Enige ervaring met eenvoudige bergwandelingen strekt tot aanbeveling. De bagage wordt vervoerd. U draagt slechts een dagrugzak met water, lunchpakket en persoonlijke spullen. Per dag loopt u 4 tot 6 uur, en overbrugt u 400 tot 800 m hoog­teverschil. De zomermaanden zijn te heet om te wandelen, het winterseizoen is te nat en te koud.

TurkeyTurkey

Accommodaties

De overnachtingen zijn in hotels en pensions en een keer op de boerderij van een Turks gezin. De hotel- en pensionkamers zijn alle voorzien van eigen badkamer en toilet. Bij het Turkse gezin in Akçaĝil is het verblijf eenvoudig; het sanitair deelt u met de andere gasten.

Alle maaltijden zijn inbegrepen, vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8, behalve het diner in Antalya op dag 7. Lunchpakketten voor onderweg zijn niet inbegrepen; deze kunt u bestellen in de hotels en pensions.

In Çıralı, Adrasan en Antalya kunt u dit arrangement verlengen met extra dagen. Dit arrangement is uitstekend te combineren met een bezoek aan de wereldstad Istanbul, metropool en brug tussen oost en west.

TurkeyTurkey

Wandelprogramma

Route A:

  • Dag 1: Aankomst luchthaven Antalya en transfer naar het hotel hoog in de bergen.
  • Dag 2: Wandeling over weggetjes en bergpaden naar Gedelme. Overnachting in hotel in Gedelme.
  • Dag 3: Transfer Gedelme – Yayla Kuzdere. Wandeling over de Belen Yayla naar Akçaĝil. Overnachting op boerderij van Turks gezin.
  • Dag 4: Transfer Akçaĝil – Ulupınar. Wandeling door berglandschap met rivieroversteek en langs natuurlijke gasvlammetjes in Chimaera. Overnachting aan de kust bij Çıralı.
  • Dag 5: Rustdag in Çıralı. Mogelijkheid van bezoek aan de ruïnestad Olympos of een boottocht op zee of een wandeling naar een van de rustige stranden.
  • Dag 6: Wandeling langs ruïnestad Olympos met bergoversteek naar Adrasan. Overnachting in Adrasan.
  • Dag 7: Wandeling over schitterende kustpaden naar de vuurtoren op de rotspunt ten zuiden van Adrasan en naar ophaalpunt ten zuiden van Karaöz. Transfer naar hotel in Antalya.
  • Dag 8: Transfer naar de luchthaven van Antalya.

TurkeyTurkey

Wandel­arrangement

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
3500 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Antalya
Arrangement:
Individueel · trektocht
Periode: half maart – eind juni, begin september – eind november
Aankomstdag naar keuze
Advertentie:

TurkeyTurkey

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen € 566
De prijs is per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 6 x diners, transfers volgens programma
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, visum, diner dag 7, excursies
Optioneel
Verlenging Çıralı HP € 50
verlenging Andrasan HP € 50
verlenging Antalya LO € 43
Toeslag:
Boekingskosten € 15 per party
Korting
Kind bij ouders op kamer
kind < 3 jaar gratis
kind 3-12 jaar 50%

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal reizen:
www.hannibalreizen.nl