Spanje

Wandelen in Granada Spanje

Onbezorgd wandelen rondom Pinos del Valle in het berg­achtige gebied van de Sierra Nevada – grillige berg­toppen en prachtige natuur · Standplaats · Individueel · Casa del Patio


AndalusiëAndalusië

Rondom Pinos del Valle

Andalusië staat bekend om zijn milde klimaat. De Costa Tropical, op maar een half uur van Pinos del Valle heeft maar liefst 320 dagen zon per jaar en een gemiddelde jaar temperatuur van 20 ºC. In oktober is het ook nog rond de 23 graden.

Casa del Patio ligt in Pinos del Valle, een van de vele rustieke witte dorpen in de Lecrin vallei aan de zuidwest­zijde van de Sierra Nevada tussen Granada en de Middellandse Zee in. De Lecrin vallei staat bekend als de groene vallei met vele boom­gaarden met sinaas­appel-, citroen-, olijf- en amandel­bomen. De vallei dankt haar vrucht­baarheid aan het smelt­water uit de Sierra Nevada.

Bijna alle dorpen van de vallei hebben beziens­waardig­heden zoals acequias, lavadores en burchten. De smalle straatjes, de typische binnen­plaatsen en de architectuur herinneren aan het Arabische verleden. Het wereld­beroemde Alhambra in de historische stad Granada ligt op 35 minuten rijden van Pinos del Valle.

AndalusiëAndalusië

Wandelen

Wij bieden veel afwisseling in wandelingen aan en laten je ook kennismaken met de dorpen van de Alpujarras. In de omgeving van Casa del Patio kun je een week onbezorgd wandelen in een adem­benemende omgeving. De wandelingen zijn in een ruig berggebied waar wandelen een waar feest is! Het is bovendien een gebied dat rijk is aan cultuur.

Na een uitgebreid ontbijt ga je de ruige bergen van de Sierra Nevada verkennen. Je krijgt van ons een goed gevuld lunchpakket mee en natuurlijk de route­beschrijving. Sommige wandelingen starten of eindigen bij onze B&B, voor de wandelingen dieper in het Parque Nacional de Sierra Nevada brengen wij je tegen een kleine vergoeding naar het beginpunt en halen je op bij het eindpunt.

Je wandelt afwisselend op gemakkelijke zandpaden, over kronkelende ezelpaadjes, langs bergriviertjes en langs oude boomgaarden met sinaas­appel-, citroen-, olijf- en amandel­bomen.

AndalusiëAndalusië

B&B Casa del Patio

Casa del patio is een luxe accommodatie, het beschikt over vier ruime en comfortabele tweepersoons­kamers. Alle kamers hebben een en-suite badkamer, airconditioning, een waterkoker en een Nespresso koffiezet­apparaat. In alle ruimten van de B&B is een zeer goed Wi-Fi netwerk beschikbaar. Twee kamers hebben een eigen balkon.

Vanaf het dakterras van Casa del Patio heb je fantastisch uitzicht op Parque Nacional de Sierra Nevada met in het vroege voorjaar en najaar zijn witte bergtoppen.

Na je wandeling kun je heerlijk bijkomen in ons verwarmde zwembad en onze bloemrijke patio. Vierentwintig uur per dag staat onze honestybar tot je beschikking. Daarnaast staat onze lounge tot je beschikking waar wij op frisse avonden de haard voor je aansteken. ‘s Avonds verzorgen wij de maaltijd of je gaat eten in een van de uitstekende Spaanse restaurants in de regio.

AndalusiëAndalusië

Wandelsuggesties

Na aankomst bespreken we onder het genot van een drankje je wandel­wensen en stellen we op basis van die wensen een wandel­programma ’op maat’ voor je samen. Wij hebben een grote variatie aan wandelingen voor je klaar liggen, zowel in de directe omgeving van Pinos del Valle, als maximaal 40 minuten verder weg. Zo maak je kennis met zowel de Alpujarras als een deel van de Sierra Nevada.

Voor dit wandel­arrangement is een redelijke wandel­conditie vereist. De duur van de wandelingen zijn 2 tot 5 uur met een hoogte­verschil tussen 200 en 700 hoogte­meters per dag. Mocht het wandel­programma tussentijds op zwaarte aangepast moeten worden, dan kan dat natuurlijk.

Buiten de warmste maanden juli en augustus is het de rest van het jaar prima wandelweer. Dus niet alleen in het (vroege) voor- en najaar, maar ook in de winter is het mogelijk een wandel­arrangement bij ons te boeken.

AndalusiëAndalusië

Wandel­arrangement

Accommodatie:
B&B Casa del Patio
Eduard en Sandra
Pinos del Valle, Spanje
Tel.: +34 858 700 850
Nederlands gesproken
Website: www.wandeleninspanje.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2200 km van Utrecht
2100 km van Antwerpen
Vliegveld: Málaga
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: september t/m juni
Advertentie:

AndalusiëAndalusië

Prijs wandelvakantie

Prijs 2020:
7 nachten / 8 dagen € 350
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen boeken en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 6 x lunchpakket, 3 x avondmaaltijd, Nederlandstalige route­beschrijving
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Optioneel:
Retour transfer airport Málaga € 100 (max 2 personen)
Toeslag eenpersoonskamer € 100 (7 nachten)
Vervoer van en naar de wandelingen per dag € 5 p.p.
Extra nacht logies/ontbijt € 35 p.p.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Casa del Patio:
www.wandeleninspanje.com