Spanje

Wandelen Cómpeta Spanje

Onbezorgd wandelen rondom Cómpeta in het bergachtige gebied van de Sierra de Tejeda – grillige berg­toppen en een wilde natuur · Standplaats · Individueel · B&B la Madrugada


Andalusië Andalusië

Wandelen rondom Cómpeta

Andalusië staat bekend om het milde klimaat waardoor de stranden van de Costas druk worden bezocht. Wil je profiteren van dit heerlijke klimaat maar de drukke Costas vermijden, dan vindt je op slechts tien kilometer van de kust het Parque natural de Sierras de Tejeda, Alhama y Almijara. Dit is een ruig berggebied waar wandelen een feest is! Het is bovendien een gebied dat rijk is aan cultuur, met nog veel invloeden uit de Moorse tijd.

Cómpeta is het grootste bergdorp van deze streek (Axarquia genaamd) en toegangspoort tot dit mooie berggebied. Het dorp biedt alle nodige faciliteiten en heeft het hele jaar door een levendige sfeer. De kleinere dorpen in de omgeving zoals Árchez, Sedella of Sayalonga kun je op de wandelingen bezoeken. Voor dit wandel­arrangement is een redelijke wandelconditie vereist.

Waarom dit wandelarrangement?

  • Grillige bergtoppen en een wilde natuur
  • Overnachtingen in kleinschalige B&B
  • Uitgebreid arrangement met maaltijden en transfers
  • Arrangement is op maat aan te passen

AndalusiëAndalusië

Wandelen

Hier kun je een week onbezorgd wandelen, want wij verzorgen je vervoer van en naar de luchthaven en (bijna) alles daar tussenin. Zo kun je optimaal genieten van de natuur en de bergen.

Na een uitgebreid ontbijt ga je de ruige bergen van de Sierra de Tejeda verkennen. Je krijgt van ons een goed gevuld lunchpakket mee en natuurlijk de route­beschrijving plus kaart. Sommige wandelingen starten of eindigen bij onze B&B, voor de wandelingen dieper in het Parque Natural brengen wij je naar het beginpunt en halen je van het eindpunt.

Je wandelt afwisselend op gemakkelijke zandpaden, over kronkelende geitenpaadjes, langs bergriviertjes en over oude Moorse irrigatiekanaaltjes. Wie het avontuurlijker wil kan toppen beklimmen. De kans dat je steenbokken ziet is groot en de uitzichten zijn vaak een magnifieke combinatie van grillige bergtoppen, de blauwe Middellandse Zee, witte bergdorpen en een wilde natuur.

Wij bieden veel afwisseling in wandelingen aan en laten je ook kennismaken met de bergen rondom Frigiliana waarbij je verrassend eindigt aan zee. Daar kun je de avond doorbrengen voordat wij je weer komen ophalen.

AndalusiëAndalusië

B&B la Madrugada

La Madrugada ligt in het rustige buitengebied van Cómpeta. Het beschikt over drie ruime en comfortabele twee-persoonkamers, waarvan één geschikt is tot vier personen. Alle kamers hebben een en-suite badkamer en privé-ingang vanaf het terras. De bedden kunnen naar wens als één- of twee­persoonsbed worden aangeboden.

Op het terrein vind je diverse terrassen met zon en schaduw die schitterende uitzichten hebben op zowel de berg Maroma als op de kust.

Na je wandeling kun je heerlijk bijkomen in ons privézwembad en staat onze huisbar tot je beschikking. Ook bestaat de mogelijkheid om een ontspannende massage te boeken. Inbegrepen in het arrangement zijn drie maaltijden in een van de uitstekende Spaanse restaurants in Cómpeta. Daarnaast staat onze lounge/eetkamer tot je beschikking waar wij op frisse avonden de haard voor je aansteken.

AndalusiëAndalusië

Wandelsuggesties

Wij hebben een gevarieerd pakket wandelingen voor je samengesteld, zowel in de directe omgeving van Cómpeta als iets verder weg. Zo leer je zowel de Sierra de Tejeda als een deel van de Sierra de Almijara kennen.

De duur van de wandeling is 3 tot 6 uur met een hoogte­verschil tussen 200 en 700 hoogtemeters per dag.
De wandelingen worden opbouwend in zwaarte aangeboden, maar je kunt natuurlijk zelf je programma naar behoefte aanpassen.

Buiten de warmste maanden juli en augustus is het doorgaans de rest van het jaar prima wandelweer. Dus niet alleen in het (vroege) voor- en najaar, maar ook in de winter is het mogelijk een wandelarrangement bij ons te boeken.

AndalusiëAndalusië

Wandel­arrangement

Accommodatie:
B&B la Madrugada
Marco Beenen
Cómpeta, Spanje
Tel. Sp: +34 643 916 367
Nederlands gesproken
Website: www.la-madrugada.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2300 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Málaga
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

AndalusiëAndalusië

Prijs wandelvakantie

Prijs: 2020
7 nachten / 8 dagen € 595
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen boeken en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 5 x lunchpakket, 3 x avondmaaltijd in restaurant in Cómpeta, vervoer van/naar luchthaven Malaga, vervoer naar/van de wandelingen, vervoer naar/van restaurants in Cómpeta, Nederlands­talige route­beschrijvingen,
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag:
Extra nacht logies/ontbijt € 32 p.p.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar la Madrugada:
www.la-madrugada.com