Spanje

Wandelen in Huelva Spanje

Wandelen in het natuurpark Sierra de Aracena met glooiende heuvels en witte dorpen over Romeinse paden en Moorse forten · Standplaats · Individueel · Molino rio alajar


Andalusië Andalusië

Picos de Aroche

Dit schitterende gebied met zijn glooiende heuvels en witte dorpen is te vinden ten westen van de Sierra Morena, de langste bergketen van Spanje. Een ideale bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers die het hectische leven willen ontvluchten.

Het karakter van de dorpen is in de loop der eeuwen slechts weinig veranderd. De historie wordt weerspiegeld in de architectuur en het omringende landschap.

Veel dorpen zijn afhankelijk van de hamindustrie die voornamelijk gevestigd is in en rondom het dorp Jabugo, dat in heel Spanje vermaard is om zijn kwaliteitsham. Naast de ham (Pata Negra) zijn er nog andere lokale producten voor de gourmet zoals zoete kastanjes, honing, geitenkaas en wilde paddestoelen. In deze streek zie je kuddes zwarte Iberische varkentjes grazen tussen bosjes kurk- en steeneiken.

AndalusiëAndalusië

Wandelen

Je loopt deels over Romeinse paden en ontdekt oude watermolens en oude Moorse forten. Al wandelend zie je ezels stukjes land omploegen, hoor je het geklinkklank van geitebellen tussen de eiken en kastanjebomen, en het geruis van de vele stromen en bronnen. Water dat direct uit de rotsen of de grond ontspringt is meestal veilig te drinken, tenzij vergezeld door het bordje no potable. Boven je kun je gieren en andere roofvogels ontwaren.

Wij bieden onze bezoekers een wandelgidsje met vijf rondwandelingen aan, allen beginnend en eindigend op ons kleinschalige complex. Wandelingen varieren van 12 tot 20 km. Er zijn verschillende mogelijkheden om onderweg een consumptie te nemen.

AndalusiëAndalusië

Molino rio alajar

De zes stenen huizen van de Molino staan op verhoogde grond aan de oever van de Río Alájar en hebben daardoor uitzicht op de vallei en de omringende heuvels. Aan de inrichting van de huizen is veel zorg besteed. De kamers zijn in rustieke stijl comfortabel gemeubileerd. Door de diepe kleuren van de kastanjehouten balken en de handgemaakte terracotta tegels wordt het gehele interieur door het zonlicht nu eens overgoten met een gouden gloed, dan weer met amber. Het kleurenspel is een lust voor het oog.

De huizen hebben een capaciteit van 2 tot 6 personen, tevens is er een tennisbaan en kunner er ezelstochten gemaakt worden; vanaf eind april tot eind september is het zwembad open. In het dorp Alajar zijn restaurants en winkels. In overleg bieden we een ontbijt aan of doen we boodschappen voor ontbijt en picknick.

AndalusiëAndalusië

Wandelsuggesties

Ieder seizoen heeft de Sierra haar bezoekers wel iets te bieden. De lente brengt een ongelofelijke diversiteit aan kleurige wilde bloemen: irissen, pioenen en gladiolen. De zomer is fiesta-tijd. Opeens komen de verlaten dorpsstraten tot leven wanneer de zachte avondbries zijn welkome afkoeling brengt en de dorpsbewoners buiten op het plein gaan zitten met een ijskoud biertje, dit is de tijd van de Romerias.

In de herfst krijgt het platteland weer kleur als de bladeren van kastanjebomen, populieren, walnoten- en vijgebomen goud, rood, roestbruin en bruin kleuren. Het is nu de tijd om op pad te gaan voor het vinden van heerlijke paddestoelen en het verzamelen van kastanjes. Winterse buien geven de uitgedroogde aarde eindelijk te drinken. Binnen enkele dagen is de Sierra weer groen en nodigt de bezoeker uit voor een wandeling op een heldere winterse dag.

AndalusiëAndalusië

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Molino rio alajar
Peter Jan Mulder
Alájar, Spanje
Tel. Sp: +34 959 501 774 of +34 689 055 577
Nederlands gesproken
Website: www.molinorioalajar.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2200 km van Utrecht
2100 km van Antwerpen
Vliegveld: Sevilla (100 km)
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

AndalusiëAndalusië

Prijs wandelvakantie

Prijs:
7 nachten / 8 dagen € 456.75
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen boeken en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, wandelkaart, wandelgidje
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Molino rio Alajar:
www.molinorioalajar.com