Spanje

Trektocht Strandzesdaagse Spanje

Strandzesdaagse langs de mooiste stranden van de Costa Blanca door natuur­gebieden met flamingo's en langs het grootste zoutwater­meer · Trektocht · Individueel · Casa Camaleón


Alicante Alicante

Alicante–Mar Menor

Zes dagen wandelen over of langs de mooiste stranden van de Middellandse Zee, de Costa Blanca. Wandelen van hotel naar hotel met altijd de zee aan uw linkerhand en de zon in uw gezicht.

Wist u dat dit de beste plek van ons continent in de winter­maanden is wat het weer betreft? Misschien denkt u aan lelijke badplaatsen maar u zult versteld staan van de natuurlijke pracht van deze regio. We passeren meerdere nationale natuurparken.

De eindbestemming Mar Menor is het grootste zout­water­meer van Europa. Al voorbij de baai van Alicante begint een uitgestrekt zout­winnings­gebied; kleine lagunes en aangelegde meertjes leverden het zout waaruit dorpen als Santa Pola en Torrevieja vóór de opkomst van het toerisme hun inkomsten putten.

In de haven van St. Pola kunnen we tegen de avond de vissers aanschouwen die terugkeren van zee en hun vangst veilen op de vissersbeurs.

AlicanteAlicante

Wandeltrektocht

In St. Pola waar we twee nachten verblijven kunt u een boottocht maken naar Isla de Tabarca. De vlakke zeebodem rond dit eiland staat als Reserva Marina Natural onder strenge bescherming. Vanaf St. Pola verder zuidwaarts passeren we Parque Natural de Las Salinas, een natuur­reservaat half zo groot als het Nederlandse nationaal park de Hoge Veluwe. De bekkens hebben een aparte flora en fauna, tijdens de broedtijd ziet u er duizenden flamingo´s.

Onze eindbestemming is San Pedro del Pinatar gelegen tussen het Mar Menor, het grootste zoutwater­meer van Europa. Hier zie je mensen in het meer die zich insmeren met modder die genees­krachtig zou werken.

Tot slot een rondwandeling door het nationaal park van Salinas y Arenales met uitzicht­posten waar u flamingo's kan bewonderen die die zich hier verzamelen aan het eind van de zomer om de trek naar Afrika te maken. Een prachtige afsluiting aan deze 'zee van gezondheid'.

AlicanteAlicante

Accommodaties

De hotels zijn zorgvuldig voor u geselecteerd waarvan de laatste twee nachten een hotel met een centrum voor thalassotherapie.

Hotels zijn met een uitgebreid ontbijt en er is voldoende gelegenheid in de etappeplaatsen om heerlijk te eten.

Van het vliegveld Alicante wordt u naar uw hotel gebracht. De bagage wordt voor u vervoert en is alweer aanwezig in het volgende hotel als u daar arriveert. De afstanden zijn goed te doen voor een gemiddelde wandelaar.

AlicanteAlicante

Wandelprogramma

  • Zaterdag aankomst Alicante.
  • Zondag Alicante – Santa Pola, 18 km.
  • Maandag Santa Pola – Tabarca – Santa Pola .
  • Dinsdag Santa Pola – Guardamar de Segura, 18 km.
  • Woensdag Guardamar de Segura – Torrevieja, 20 km.
  • Donderdag Torrevieja - San Pedro del Pinatar, 25 km.
  • Vrijdag rondwandeling nationaal park van Salinas y Arenales, 12 km.
  • Zaterdag vertrek.

AlicanteAlicante

Wandel­arrangement

Organisatie:
Casa Camaleón
Petro Ballemans
Castalla, Spanje
Tel. Sp: +34 662 447 037
Tel. Sp: 0034 662 370 902
Nederlands gesproken
Website: www.wandeleninspanje.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2000 km van Utrecht
1900 km van Antwerpen
Alicante (30 km)
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Alicante, eind San Pedro del Pinatar
Periode: bijna gehele jaar behalve augustus
Advertentie:

AlicanteAlicante

Prijs wandelvakantie

Prijs:
7 nachten / 8 dagen € 550
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, transfer van/naar vliegveld Alicante, bagage­vervoer, Nederlandstalige route­beschrijving, wandelkaartjes
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis, boot Tabarca
Korting:
Vanaf vier personen 10% korting

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Casa Camaleón:
www.wandeleninspanje.nl