Spanje

Trektocht Camino de Santiago Spanje

Een week wandelen over de Camino de Santiago in Zuidoost-Spanje, van Benidorm naar Yecla · Trektocht · Individueel · Casa Camaleón


Alicante Alicante

Pelgrimstocht vanuit Benidorm

Eeuwenlang trokken pelgrims langs deze route naar het graf van de apostel Jacobus in Santiago. Er was echter geen sprake van een vaste route maar van een netwerk van wegen en paden. De route vanuit Zuidoost-Spanje is rustig en zeker zo mooi als de route Frances terwijl de weergoden hier beter gestemd zijn dan in het noorden. Deze tocht start in Benidorm.

Liefde of haat. Een tussenweg is er niet als je het hebt over de stad Benidorm aan de Costa Blanca in Spanje. Wij verblijven één nacht in Benidorm om de volgende dag te beginnen aan “El Camino”!

Het achterland van Benidorm is een totaal andere wereld! Een woest achterland met de bergen van de Siërra de Aitana waar de boeren nog steeds het land bewerken zoals de Moren het achter hebben gelaten. Je loopt door olijf- en wijngaarden en komt langs oude stille witte dorpen, bergtoppen, kastelen, kerken en forten uit de Moorse tijd. Het is genieten en Spanje op zijn best!

De afstanden zijn voor mensen met een goede basisconditie goed te doen.

AlicanteAlicante

Wandeltrektocht

 • Dag 1: aankomst Alicante, transfer naar Benidorm
 • Dag 2: wandelen van Benidorm naar Relleu, 24 km
  Onze eindbestemming is het typisch Spaanse dorp Relleu (450 m hoogte), genesteld in de heuvels van de Sierra l’Aguilar. Het lijkt wel alsof de tijd hier bleef stilstaan en is doordrenkt van geschiedenis: het kasteel, de burcht, de torens, het gemeentehuis, de kerk, het klooster en het etnologisch museum nemen u graag mee in de tijd. We slapen bij Nederlanders die hier een B&B runnen.
 • Dag 3: wandelen van Relleu naar Torremanzanas, 18 km
  Via een prachtige kloof en klim van de Siërra de la Grana naar het bergdorp Torremanzanas. We slapen in een karakteristieke woning, of beter gezegd een compleet appartement van alle gemakken voorzien.
 • Dag 4: wandelen van Torremanzanas naar Castalla, 25 km
  We wandelen via de Siërra de la Carrasqueta ook wel de poort naar de bergen genoemd op 1020 m. We lopen door een vrijwel ongerept, typisch mediterraan bosgebied.

AlicanteAlicante

Accommodaties

Wij hebben accommodaties geregeld in kleine sfeervolle hotelletjes gelegen langs deze pelgrimsroute. Zo bent u zeker van uw welverdiende douche en slaapplaats voor de nacht en uw bagage staat al weer op de aankomstplek als u daar arriveert, wat een luxe!

De overnachtingen zijn 3 x in een 3*hotel, Benidorm, Villena en Yecla; 3 x in een B&B met Nederlandse eigenaars, 2 x Castalla, 1x in Relleu, en 1 x in een compleet appartement in Torremanzanas van Nederlandse eigenaars. Allemaal met comfortabele kamers met eigen bad/douche en wc.

AlicanteAlicante

Wandelprogramma (vervolg)

 • Dag 5: rustdag Castalla
  Op alle dinsdagen is er een grote markt waar het altijd gezellig vertoeven is. We genieten van een rustdag of van nog een rondwandeling in de prachtige omgeving.
 • Dag 6: wandelen van Castalla naar Villena, 24 km
  Wandelen via Onil en Biar naar Villena. Biar is een mooie plaats om te bezichtigen. Van daaruit gaan we via de voormalige spoorlijn Xixarra naar de monumentale stad Villena, de hoofdstad van de regio. In de verte zien we het kasteel al van Atalaya.
 • Dag 7: wandelen van Villena naar Yecla, 23 km
  Wandelen over de Via Verde (voormalige spoorlijn) Xixarra. We lopen langs zoutmijnen waarbij we watervogels kunnen observeren en veel langs en door agrarisch gebied, wijnbouw, olijven, amandel- en fruitbomen. Yecla is een belangrijk gebied voor de wijnbouw.
 • Dag 8: transfer naar luchthaven Alicante

AlicanteAlicante

Wandel­arrangement

Organisatie:
Casa Camaleón
Petro Ballemans
Castalla, Spanje
Tel. Sp: 0034 662 447 037
Tel. Sp: 0034 662 370 902
Nederlands gesproken
Website: www.wandeleninspanje.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2000 km van Utrecht
1900 km van Antwerpen
Alicante (30 km)
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en eind: Alicante
Periode: het gehele jaar, aankomst ieder vrijdag
Advertentie:

AlicanteAlicante

Prijs wandelvakantie

Prijs:
7 nachten / 8 dagen € 510
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, transfers van/naar Alicante Airport, bagage­vervoer, route­beschrijving, Nederlandse contact­persoon
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Casa Camaleón:
www.wandeleninspanje.nl