Spanje

Trektocht GR7 in Alicante Spanje

Wandelen over de GR7 in Alicante door middel­gebergte met kalksteen­formaties, langs kloven en rivier­dalen, door bossen en akkers · Trektocht · Individueel · Casa Camaleón


Alicante Alicante

Wandelen over de GR7

Wandeltrektocht in Spanje langs de GR7/E4 lange-afstandswandelpad. Een week wandelen door een van de mooiste gebieden van Spanje.

De GR7/E4 is met bijna 9000 km de langste wandelroute in Europa. Beginnend bij Gibraltar loopt hij o.a. door Spanje om te eindigen in Griekenland. Een deel van deze mammoet-wandelroute loopt door het gebied waar wij thuis zijn. De route volgt hier grotendeels voormalige veedrijfpaden en muilezel­routes en komt door de mooiste natuurgebieden van Spanje.

Per dag wandelt u 20 tot 30 km, de stijgingen en dalingen zijn tot 1000 m. De route gaat door middelgebergte tot 1500 m met kalksteenformaties, kloven en rivierdalen, bossen, droge beddingen en ravijnen, akkers en weilanden. De wandeltrektocht is geschikt voor iedereen met een goede conditie en wandelervaring.

AlicanteAlicante

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst Alicante. Transfer van vliegveld Alicante naar Ontinyent.
  • Dag 2: Ontinyent – Bocairent. U wandelt over de hellingen van de Siërra de la Solana, tussen Alto de Roque en Alto de Coca. Hier loopt de grens­lijn tussen de provincies Valencia en Alicante. Deze bergen zijn bezaaid met oude muildierpaden die grotendeels zijn behouden. Onze tour benut delen van deze paden. 20 km.
  • Dag 3: Bocairent – Alcoy. Door het Parque Natural de la Siërra Mariola, waar meer dan 1200 soorten aromatische en geneeskrachtige planten groeien. In de tijd dat de Arabieren het hier voor het zeggen hadden zijn op strategische plaatsen kelders (natuurlijke koelkasten) gebouwd. Het laatste stuk loopt u langs kliffen met mysterieuze leegtes waar gieren cirkelen op zoek naar een prooi. 27½ km.

AlicanteAlicante

Accommodaties

U overnacht drie maal in een B&B en vier maal in een hotel. De comfortabele kamers hebben bad/douche en wc. In iedere etappeplaats kunt u voor weinig geld genieten van de Spaanse keuken.

Uw bagage wordt iedere dag naar uw volgende overnachtingsadres gebracht. Deze reis kan het hele jaar door geboekt worden maar de maanden juli en augustus zijn te warm om hier te wandelen.

AlicanteAlicante

Wandelprogramma (vervolg)

  • Dag 4: Alcoy – Castalla. Deze etappe maakt deel uit van het hoogste deel rondom Alcoy. U loopt door het natuurpark El Carrascal de la Font Roja. 30 km.
  • Dag 5: Rustdag of rondwandeling. U kunt een dag rust houden of een wandeling maken in de omgeving van Castalla. Op dinsdag is er een grote markt in Castalla wat zeker de moeite waard is. Ook kunt u met de bus de prachtige stad Alicante te bezoeken.
  • Dag 6: Castalla – Elda. U passeert de bergen van de Penya Roja en de Maigmó naar Elda. Elda is een belangrijke stad met een bevolking van 55.000, het is de tweede meest belangrijke plaats in Spanje voor schoenen. 22 km.
  • Dag 7: Elda – Pinoso. Naar Pinoso via kleine dorpen zoals Madara, Casa del Senor en Encebras. De route is een vrij gemakkelijk parcours door een agrarisch landschap met prachtige vergezichten. 28 km, 6 uur.
  • Dag 8: Terugreis. Na het ontbijt transfer naar vliegveld Alicante.

AlicanteAlicante

Wandel­arrangement

Organisatie:
Casa Camaleón
Petro Ballemans
Castalla, Spanje
Tel. Sp: 0034 662 447 037
Tel. Sp: 0034 662 370 902
Nederlands gesproken
Website: www.wandeleninspanje.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2000 km van Utrecht
1900 km van Antwerpen
Alicante (30 km)
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en eind: Alicante
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

AlicanteAlicante

Prijs wandelvakantie

Prijs:
7 nachten / 8 dagen € 510
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, transfer van/naar vliegveld Alicante, bagage­vervoer, Nederlandstalige route­beschrijving, wandelkaartjes
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Casa Camaleón:
www.wandeleninspanje.nl