Spanje

Trektocht Sierra de Francia Spanje

De trektocht start in de Unesco-plaats Salamanca en loopt door de vergeten bergen en de Sierra de Francia via middel­eeuwse dorpen · Trektocht · Individueel · Oliva Travel


Sierra de Francia Sierra de Francia

De vergeten bergen

Het natuurpark Sierra de Francia in het westen van Spanje is één van die vergeten, onbekende berggebieden van Spanje. Je voettocht begint in het vermaarde Salamanca, Unesco werelderfgoed, waar al sinds de 13de eeuw een universiteit gevestigd is.

Daarna doorkruis je de Sierra, een beschermd natuurgebied met een unieke verscheidenheid aan landschappen. De berg Peña de Francia torent met zijn 1727 m ver boven de omgeving uit en is al eeuwen een spirituele ankerplaats voor pelgrims. De tijdloze, middeleeuwse dorpen hebben hun oorspronkelijke karakter behouden. En de wandelaar prijst zich gelukkig dat de oude, ommuurde paden niet zijn opgeofferd aan de modernisering.

Middelgebergte met groene en bosrijke heuvels in de hogere delen en mediterrane begroeiing in de lagere delen. In het voorjaar veranderen de valleien in een witte gloed als de kersenbomen in bloei staan.

Sierra de FranciaSierra de Francia

Wandelprogramma

De wandelingen variëren in lengte van 15 tot 18 km. Stijgingen en dalingen tot 700 m.

Klimaat: aangename temperaturen in voor- en najaar, warme tot zeer warme zomers en regenachtige, koude winters. Regen valt vooral in de periode oktober – april. Beste seizoen om te wandelen: voor- en najaar.

 • Dag 1: Aankomst in Salamanca.
 • Dag 2: Stadswandeling in Salamanca langs de culturele hoogtepunten: uni­ver­siteits­gebouwen, kathedraal, kloosters en paleizen. Afstand →5 km, 2½ uur, overnachting La Alberca.
 • Dag 3: La Alberca – Las Batuecas. Over de pas El Portillo (1247 m) naar de geïsoleerde vallei van Las Batuecas. →15 km, 5½ uur, overnachting La Alberca.

Sierra de FranciaSierra de Francia

Accommodaties

Verblijf in sfeervolle, karakteristieke onderkomens in Salamanca (Hotel Petit Palace Las Torres, 1 nacht), La Alberca (Las Antiguas Eras, 2 nachten), Mogarraz (El Balcón de Mogarraz, 1 nacht), Miranda del Castañar (La Posada de Miranda, 1 nacht) en San Martin del Castañar (La Abadía de San Martin, 2 nachten) in comfortabele kamers met wc en douche.

Waarom wandelvakantie Sierra de Francia?

 • De betoverende charme van de oude universiteitsstad Salamanca.
 • Unieke flora en fauna in natuurpark Sierra de Francia.
 • Het klooster van Las Batuecas en de pelgrimsberg Peña de Francia.
 • Tijdloze, middeleeuwse dorpen.

Sierra de FranciaSierra de Francia

Wandelprogramma (vervolg)

 • Dag 4: La Alberca - Mogarraz. Langs de flanken van de Sierra, met zicht op de toppen die tot ver in het voorjaar met sneeuw bedekt zijn, loop je naar het lager gelegen Herquijuela. →19 km, 6½ uur, overnachting Mogarraz.
 • Dag 5: Mogarraz – Miranda del Castañar. Over oude, ommuurde paden en langs hellingen. Je slaat een oud pad in dat steil omhoog slingert en komt uit bij een poort in de vestingmuur. →16 km, 5½.
 • Dag 6: Miranda del Castañar – San Martin del Castañar. Via Villanueva del Conde en Sequeros naar San Martin, misschien wel het mooiste dorp van de Sierra. Op het hoogste punt staat het kasteel. →12 km, 5½ uur.
 • Dag 7: Peña de Francia – San Martin del Castañar. Transfer naar de top van de pelgrimsberg Peña de Francia op 1727 m hoogte. Door een open heidelandschap, bezaaid met rotsen, loop je terug naar San Martin. →18 km, 6½ uur.
 • Dag 8: Terugreis.

Sierra de FranciaSierra de Francia

Wandel­arrangement

Organisatie:
Oliva Travel
Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 020 771 4135
Int.: +31 207 714 135
Website: www.olivatravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1800 km van Utrecht
1700 km van Antwerpen
Vliegveld: Madrid
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Salamanca, einde San Martin del Castañar
Periode: 1 april – 15 november
Advertentie:

Sierra de FranciaSierra de Francia

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen, prijs per persoon
1 persoon, eenpersoonskamer € 930
2 personen, twee­persoons­kamer € 705
3 personen, driepersoons­kamer € 670
4 personen, 2x twee­persoons­kamer € 655
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 4 x diner, transport van bagage, lokale transfers, Nederlandse wandelbeschrijvingen, stafkaarten (1:25.000), streekinformatie
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
€ 20 reserveringskosten per boeking

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Oliva Travel:
www.olivatravel.nl