Spanje

Trektocht Cap de Creus Spanje

Het kustpad Cap de Creus loopt over het berg­achtige schier­eiland Cap de Creus via vissers­dorpen langs klippen, stranden en verlaten baaitjes · Trektocht · Individueel · Oliva Travel


Cap de Creus Cap de Creus

Het kustpad in Girona

Tijdloos kustpad over het bergachtige schiereiland Cap de Creus (kruizenkaap), de meest oostelijke uitloper van de Pyreneeën. Het schiereiland is beschermd natuurgebied en nog verbazingwekkend ongerept.

De route volgt de ‘cami de ronda’, een wandelpad langs de kust dat in de 19e eeuw is aangelegd tussen de vissersdorpen. Het pad gaat op en af en passeert klippen, stranden en verlaten baaitjes. De uitzichten over het heldere, azuurblauwe water van de Middellandse zee en het ruige berglandschap in het binnenland zijn een lust voor het oog. De pittoreske vissersdorpen Cadaques en Port de la Selva hebben nog niets van hun vroegere aantrekkingskracht verloren.

Hoog in de bergen ligt het imposante, Romaanse klooster van Sant Pere de Rhodes uit de 11e eeuw, dat als een beschermengel waakt over de kruizenkaap.

Cap de CreusCap de Creus

Wandeltrektocht

Wandelingen variërend in lengte van 9 tot 19 km grotendeels over goed bewegwijzerde (kust)paden. Stijgingen en dalingen tot 700 meter.

  • Dag 1: Aankomst Sant Pere Pescador. Het dorp grenst aan het natuurpark Aiquamolls d’Empordà.
  • Dag 2: Sant Pere Pescador – Castelló d’Empuries. We lopen het natuurpark in, waar we een grote verscheidenheid aan vogels kunnen observeren. Verderop volgen we een wandelpad dat ons naar het dorp Castelló d’Empuries brengt.
  • Dag 3: Roses - Cadaques. Al snel komen we op het kustpad en passeren kliffen en intieme baaitjes. In Cadaques lopen we langs de baai van het vissersplaatsje naar ons hotel.

Cap de CreusCap de Creus

Accommodaties

Verblijf in Casa Rural Sant Pere Pescador (1 nacht) en in 4 authentieke charmehotels in Castelló d’Empuries (1 nacht), Cadaques (2 nachten), Port de la Selva (2 nachten) en Colera (1 nacht) in comfortabele kamers met wc en douche. Het hotel in Port de la Selva beschikt over uitgebreide Spa en wellness faciliteiten.

Bergachtig kustgebied met ruige rotsen, kliffen, kapen en baaien. De hoogste top in het binnenland reikt tot bijna 700 m. Mediterrane begroeiing met olijven, steeneiken en lage struiken. Wandeling dag 2 door nat natuurgebied Aiquamolls d’Empordà.

Het schiereiland maakt deel uit van de provincie L’Alt Empordà, waar de zon gemiddeld 300 dagen per jaar schijnt. Beste seizoen om te wandelen: voor- en najaar.

Cap de CreusCap de Creus

Wandelprogramma

  • Dag 4: Wandelen in en rond Cadaques. Een rustdag in Cadaques die ieder naar eigen wens kan invullen. Wie wil wandelen kan kiezen uit twee wandelingen.
  • Dag 5: Cadaques – Port de la Selva. Na de ruïnes van Mass Vell lopen we langs de bedevaartskapel van Sant Baldiri. We dalen naar Port de la Selva, prachtig gelegen aan een van de mooiste baaien van de kaap.
  • Dag 6: Port de la Selva – Sant Pere de Rhodes – Port de la Selva. Vandaag een stevige wandeling bergopwaarts naar het vroeg middeleeuwse klooster van Sant Pere de Rhodes. Er zijn twee routes uitgezet: een gemiddelde en een zware variant.
  • Dag 7: Port de la Selva - Colera. We zien achter ons het hele schiereiland Cap de Creus nog eenmaal aan ons voorbij trekken.
  • Dag 8: Terugreis.

Cap de CreusCap de Creus

Wandel­arrangement

Organisatie:
Oliva Travel
Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 020 771 4135
Int.: +31 207 714 135
Website: www.olivatravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1400 km van Utrecht
1300 km van Antwerpen
Vliegveld: Girona (40 km)
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Sant Pere Pescador, einde Colera
Periode: 15 februari – 23 juni, 12 september – 15 december
Advertentie:

Cap de CreusCap de Creus

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen, prijs per persoon
2 personen, twee­persoons­kamer € 715
3 personen, driepersoons­kamer € 690
4 personen, 2x twee­persoons­kamer € 680
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 4x diner, transport van bagage, lokale transfers, Nederlandstalige wandelbeschrijving, stafkaarten 1:25:000, geografische en cultuurhistorische informatie
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
€ 20 reserveringskosten per boeking

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Oliva Travel:
www.olivatravel.nl