Spanje

Trektocht Driekoningenpad Spanje

Trektocht door twee natuur­gebieden en over de top waar de voormalige konin­krijken van Catalonië, Aragón en Valencia bij elkaar komen · Trektocht · Individueel · Oliva Travel


Driekoningenpad Driekoningenpad

Tussen Barcelona en Valencia

Een trektocht door een indrukwekkend landschap. Op het grensvlak van de regio's Catalonië, Aragón en Valencia ligt een uitgestrekt natuurgebied — de Puertos de Beceite — dat eeuwenlang een natuurlijke barrière vormde.

De eerste dagen doorkruis je het kalksteengebergte van de Puertos de Beceite met zijn diep uitgeslepen kloven en rivierdalen. Vanuit het van oorsprong Moorse dorp Beceite ga je op weg naar de top van de drie koningen waar de grenzen van de voormalige koninkrijken van Catalonië, Aragón en Valencia bij elkaar komen.

Daarna kom je in het natuurpark met de mooie Arabisch klinkende naam La Tinença de Benifassà, gelegen in de regio Valencia. In het park liggen zeven historische dorpen, die ten tijde van de Reconquista in bruikleen werden gegeven aan het klooster van Santa Maria de Benifassà.

DriekoningenpadDriekoningenpad

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst in het kleine Catalaanse dorp Arnes.
  • Dag 2: Arnes - Beceite. Het pad gaat dieper het bergmassief in en stijgt geleidelijk. Op de top van de Penyagalera ontvouwen zich mooie panorama’s. Je daalt af naar het dal van de río Uldemó.
  • Dag 3: Beceite – Moletes d’Arany - Beceite. Een landschap van kalksteenpieken, diepe ravijnen en geurige bossen. Vanuit de kloof van de Matarraña rivier klim je gestaag naar de top van de Moletes d’Arany op 1228 m. Door bossen en droge rivierbeddingen bereik je de berghut Font Ferrera.
  • Dag 4: Beceite – El Boixar. Over de pelgrimsroute naar El Tossal dels Tres Reis op 1351 m. Een plaats van herinnering die tot de verbeelding spreekt, sinds de koningen van Catalonië, Aragón en Valencia elkaar hier ontmoet hebben. Via het dorp Fredes wandel je naar El Boixar.

DriekoningenpadDriekoningenpad

Accommodaties

verblijf in B&Bs (3), een charmehotel  (2) en hostals (2), in comfortabele kamers met bad/douche en wc.

Er is geen bagage­transport op dag  6 (van Boixar naar Vallibona); toilettas, kleding en eventuele andere benodigd­heden neem je mee in je dagrugzak.

Per dag wandel je 14 tot 22 km, de stijgingen en dalingen zijn tot 1000 m. De route gaat door middel­gebergte tot 1500 m, met kalksteen­formaties, kloven en rivierdalen, bossen, droge beddingen en ravijnen, akkers en weilanden. Sluitstuk van de wandeltocht is de middel­eeuwse vestingstad Morella, ongenaakbaar gelegen op een hoge rots.

DriekoningenpadDriekoningenpad

Wandelprogramma (vervolg)

  • Dag 5: Rondwandeling La Tinença de Benifassà. Over een oude schapenweg tussen muurtjes het dorp uit. Aan de horizon zien we de spiegeling van de Middellandse zee. Na het passeren van een nauwe kloof belanden we in La Pobla de Benifassà. Overnachting in Boixar.
  • Dag 6: El Boixar - Vallibona. Je verlaat Boixar over een tijdloos pad en houdt nog lang zicht op het verstilde dorp. Je loopt over glooiende heuvels vol met buxusstruiken. Door een droge rivierbedding bereik je het witte dorp Vallibona.
  • Dag 7: Vallibona - Morella. Over oude stenen paden en schapenwegen naar Morella. De oude middel­eeuwse stad is een juweel, met haar vestingmuren onderbroken door kolossale stadspoorten, een Moorse burcht en arena.
  • Dag 8: Terugreis.

DriekoningenpadDriekoningenpad

Wandel­arrangement

Organisatie:
Oliva Travel
Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 020 771 4135
Int.: +31 207 714 135
Website: www.olivatravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1700 km van Utrecht
1600 km van Antwerpen
Vliegveld: Reus (90 km)
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Arnes, einde Morella
Periode: april t/m oktober
Advertentie:

DriekoningenpadDriekoningenpad

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen, prijs per persoon
1 persoon, eenpersoons­kamer € 810
2 personen, twee­persoons­kamer € 640
3 personen, driepersoons­kamer € 620
4 personen, 2x twee­persoons­kamer € 605
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, diner, transport van bagage, lokale transfers, wandelroutes en kaarten, geografische en cultuurhistorische informatie over de streek.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, lunchpakket
Toeslag:
€ 20 reserveringskosten per boeking

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Oliva Travel:
www.olivatravel.nl