Spanje

Trektocht Maestrazgo Spanje

El Maestrazgo, trektocht door ruige en verlaten land­schappen, kloven en brede panorama's, en verstilde middel­eeuwse dorpen · Trektocht · Individueel · Oliva Travel


Maestrazgo Maestrazgo

In het spoor van de tempeliers

Deze reis voert je door een van de best bewaarde wandelgeheimen van Spanje: El Maestrazgo. Het gebied ligt op de grens van Aragón en Valencia. Het landschap is woest, over­weldigend en spectaculair, met schitterende panorama's. Soms is het rauw, desolaat en grillig, dan weer vriendelijk en zacht met een lappen­deken van kleine muurtjes.

Onderweg kom je langs karakteristieke dorpen die tot het Spaanse culturele erfgoed behoren en op de lijst van beschermde monumenten staan. Ze hebben een verstilde, natuurlijke schoonheid die nog eens extra wordt geaccentueerd door de ligging op geërodeerde heuvels of op kale rotsen.

De trektocht gaat door de uitlopers van het Iberisch middel­gebergte. Dit is een afwisselend landschap met kalksteen­formaties, kloven en rivierdalen, bossen, droge beddingen en ravijnen, akkers en weilanden. Per dag wandel je 13 tot 19 km. Stijgingen tot 860 m en dalingen tot 900 m.

MaestrazgoMaestrazgo

Wandelprogramma

  • Dag 1: Transfer van Alcorisa naar Molinos, in het hart van de Maestrazgo.
  • Dag 2: Molinos – Masia La Torre. Al snel na het verlaten van Molinos kom je bij de Grutas de Christal. De tocht gaat langs eeuwenoude paden, geleidelijk stijgend tot 1200 m, naar Cuevas de Cañart, een antiek tempeliersdorp.
  • Dag 3: Montoro - Pitarque. Over de pelgrimsroute naar de kluizenaarswoning.
  • Dag 4: Pitarque - Cañada de Benatanduz. Door een groen dal ga je naar de oorsprong van de rivier Pitarque. Het pad gaat geleidelijk omhoog door een schaduwrijke, vochtige kloof. Verderop verandert het landschap abrupt: het wordt droger, kaler en ruiger.

MaestrazgoMaestrazgo

Accommodaties

Je overnacht in casas rurales (5) en herbergen (2), waaronder voormalig huis van de grootmeester van de tempeliers in Mirambel. Overal beschik je over een een­voudige comfortabele kamer met bad/douche en wc. De sfeer is gemoedelijk en landelijk, met veel persoonlijke aandacht van de eigenaren.

De naam Maestrazgo is afgeleid van “Maestres”, de militair-religieuze orden die hier in de middeleeuwen de dienst uitmaakten. Het is ook het land van de legendarische Spaanse held El Cid die ten strijde trok tegen de Moren en zijn sporen heeft achtergelaten, getuige de vele dorpen die naar hem vernoemd zijn.

Het gebied heeft een continen­taal mediterraan klimaat met aangename temperaturen in voor- en najaar, en warme tot zeer warme zomers.

MaestrazgoMaestrazgo

Wandelprogramma (vervolg)

  • Dag 4: Pitarque - Cañada de Benatanduz. Door een groen dal ga je naar de oorsprong van de rivier Pitarque. Het pad gaat geleidelijk omhoog door een schaduwrijke, vochtige kloof. Verderop verandert het landschap abrupt: het wordt droger, kaler en ruiger.
  • Dag 5: Cañada de Benatanduz - Cantavieja. Je wandelt door het hoge deel van de Maestrazgo. Langs pijnboom- en dennenbossen naar de Cuarto Pelado op 1600 m. Cantavieja ligt strategisch op een hoge rots.
  • Dag 6: Cantavieja - Mirambel. Oude  boerenhoeves liggen in het lege land, dat doorsneden wordt door stenen muurtjes.
  • Dag 7: Lijnwandeling van Mirambel naar Tronchón en weer terug. Over oude, natuurstenen paden, lopen we via het dal van de Tornos rivier naar het dorpje Tronchón.
  • Dag 8: Ontbijt en transfer van Mirambel naar Alcorisa.

MaestrazgoMaestrazgo

Wandel­arrangement

Organisatie:
Oliva Travel
Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 020 771 4135
Int.: +31 207 714 135
Website: www.olivatravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1700 km van Utrecht
1500 km van Antwerpen
Vliegveld: Reus (160 km)
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en einde: Alcorisa
Periode: april t/m oktober
Advertentie:

MaestrazgoMaestrazgo

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen, prijs per persoon
1 persoon, eenpersoons­kamer € 885
2 personen, twee­persoons­kamer € 685
3 personen, driepersoons­kamer € 665
4 personen, 2x twee­persoons­kamer € 615
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, avondmaaltijd, transport van bagage, lokale transfers, wandelroutes en kaarten, streekinformatie
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, lunchpakket
Toeslag:
€ 20 reserveringskosten per boeking
Optioneel:
Extra nachten mogelijk

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Oliva Travel:
www.olivatravel.nl