Spanje

Trektocht Matarraña Spanje

De Matarraña, wandelen door een glooiend mediterraan land­schap én door een berg­land­schap, verbijf in karak­teristieke accommodaties · Trektocht · Individueel · Oliva Travel


Matarraña Matarraña

Matarraña, het Spaanse Toscane

De Matarraña ligt in het zuiden van de regio Aragón en lijkt in veel opzichten op het Italiaanse Toscane. De eerste dagen wandel je door een zacht glooiend mediterraan landschap met olijfbomen, akkers en amandelbomen. Eenzame kapelletjes en kluizen getuigen van het rijke geloofsleven in deze contreien. Oude dorpen en stadjes zijn gehuld in de zo kenmer­kende goudgele schutkleur.

Je maakt twee schitterende wandelingen in het natuurgebied Puertos de Beceite Je loopt zowel door afwisselend cultuurlandschap — met olijfbomen, akkers, grasland, wijnranken, amandel- en fruitbomen — als door berglandschap — met rivierdalen, diepe kloven en steile kalksteengebergtes.  Per dag wandel je 10 tot 15 km. Stijgingen en dalingen tot 600 meter. Het gebied heeft een continen­taal mediterraan klimaat met aangename temperaturen in voor- en najaar, en warme tot zeer warme zomers.

MatarrañaMatarraña

Wandelprogramma

  • Dag 1: Start in Calaceite. Het stadje Calaceite is een cultuurhistorisch monument dat tot het Spaanse erfgoed behoort. In de middag en avond heb je tijd om het plaatsje te verkennen en de Spaanse sfeer op te zuigen.
  • Dag 2: Calaceite - Torre del Compte. Je wandelt door een karakteristiek mediterraan cultuurlandschap met olijfbomen, amandelbomen en wijngaarden. Je verblijft in het oude station dat nu dienst doet als hotel/restaurant.
  • Dag 3: Torre del Compte - Valderrobres. Een wandeling door het rivierdal van de Matarraña. Als je Valderrobres nadert zie je het hoekige kasteel dat fier boven de huizen uitsteekt. Een middeleeuwse brug met poort geeft toegang tot de intieme Plaza Mayor.

MatarrañaMatarraña

Accommodaties

Je verblijft in karakteristieke accom­modaties (spoorwegstation, klooster en  papierfabriek), waar de regionale keuken in ere wordt gehouden.

De trektocht eindigt in la Fresneda, een dorp met een prachtige historische kern, waar je verblijft in het kloosterhotel. Een reis met aandacht voor natuur, cultuur en architectuur. Maar ook voor wandelaars die willen genieten van accommodaties met een bijzondere Spaanse charme en een uitstekende keuken.

MatarrañaMatarraña

Wandelprogramma (vervolg)

  • Dag 4: El Parissal de Beceite. Je kunt een bezoek brengen aan het uitkijk­punt om gieren en roof­vogels te spotten. Vanuit Valderrobres ga je in de richting van het bergmassief. Je wandelt door een steeds nauwer wordende kloof naar de bron van de Matarraña.
  • Dag 5: Moletes d' Arany. Vandaag naar de Moletes d'Arany (1228 m), waar je een prachtig uitzicht hebt op de ruige pieken en kammen van de Puertos en het cultuurlandschap van het Matarraña district.
  • Dag 6: Ráfales - La Fresneda. Je loopt over eeuwenoude paden naar het plaatsje La Fresneda. In de middeleeuwen zwaaide de orde van Calatrava hier de scepter. Je over­nacht in het kloosterhotel van de zusters van Mínimos.
  • Dag 7: La Fresneda is een juweeltje van Spaanse architectuur. Het Plaza Mayor is omringd door voorname gebouwen: kerk, gemeentehuis, paleizen.
  • Dag 8: Vertrek. Transfer van La Fresneda naar Calaceite.

MatarrañaMatarraña

Wandel­arrangement

Organisatie:
Oliva Travel
Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 020 771 4135
Int.: +31 207 714 135
Website: www.olivatravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1700 km van Utrecht
1600 km van Antwerpen
Vliegveld: Reus (90 km)
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en einde: Calaceite
Periode: 1 april — 15 november
Advertentie:

MatarrañaMatarraña

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen per persoon
1 persoon, éénpersoons­kamer € 925
2 personen, twee­persoons­kamer € 720
3 personen, driepersoons­kamer € 705
4 personen, 2x twee­persoons­kamer € 690
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, avondmaaltijd, transport van bagage, lokale transfers, wandelroutes en kaarten, geografische en cultuurhistorische informatie
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, lunchpakket
Toeslag:
€ 20 reserveringskosten per boeking
Optioneel:
Extra nachten mogelijk

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Oliva Travel:
www.olivatravel.nl