Spanje

Wandelen in Castilië Spanje

Boeiende natuur en inspirerende cultuur, wandelen vanuit twee plaatsen waar wandelingen in stad en ommeland elkaar afwisselen · Combi-Standplaats · Individueel · Oliva Travel


Castilië Castilië

Natuurparken en erfgoedsteden

Deze reis gaat door het hart van Castilla la Vieja, het oude Castilië ten noorden van Madrid, en biedt het beste van twee werelden: boeiende natuur en inspirerende cultuur. Wandelingen in stad en ommeland wisselen elkaar af.

De bijzondere ligging en magie van Segovia spreken al eeuwen tot de verbeelding van schrijvers en kunstenaars. De wandelingen in het achterland voeren over ommuurde schapenpaden, langs romaanse kerkjes en door de canyon van de Río Duratón, die wordt bevolkt door een grote kolonie vale gieren.

De vermaarde universiteitsstad Salamanca is een prachtig architectonisch geheel gehuld in goudkleurige steen. In het nabijgelegen natuurpark Sierra de Francia valt nog een hele nieuwe wereld te ontdekken. Zoals het klooster van Las Batuecas, dat zich schuil houdt in een geïsoleerde vallei . Of de pelgrimsberg Peña de Francia, die met zijn 1727m ver boven de omgeving uittorent en al eeuwen een spirituele ankerplaats is voor pelgrims.

Voor dit arrangement is een (huur)auto onontbeerlijk.

CastiliëCastilië

Wandelsuggesties

  • Stadswandeling Segovia. Segovia ligt onaantastbaar op een heuvel ingeklemd tussen twee rivieren met op de achtergrond de toppen van de Sierra de Guadarrama, die een groot deel van het jaar met sneeuw bedekt zijn.
  • De romaanse kapel van San Juan Bautista. Het typisch Castiliaanse Plaza Mayor van het ommuurde stadje Pedraza met de zuilengalerijen (‘soportales’) en hangende, houten balkons is een mooie plek om de wandeling af te trappen. Via het dorp Orejanilla komen we bij de oude romaanse kapel van San Juan Bautista.
  • Wandeling door de canyon van de Río Duratón. De spectaculaire wandeling in het natuurpark ‘Hoces del Río Duratón’ voert door de nauwe kloof, die is uitgeslepen door de rivier.
  • Stadswandeling Salamanca. Salamanca is wijd en zijd bekend vanwege de universiteit die hier in de late middeleeuwen werd opgericht. Het Plaza Mayor, opgetrokken in barokstijl met goudkleurige stenen, is een prachtig architectonisch geheel en het kloppende hart van de stad.

CastiliëCastilië

Accommodatie

U verblijft in twee accommodaties in comfortabele kamers met eigen bad/douche en toilet. De accommodaties zijn gekozen vanwege hun authenticiteit en bijzondere charme. Beide accommodaties hebben een restaurant waar u ’s avonds kunt eten. De accommodaties kunnen voor een lunchpakket zorgen.

La Casona de Requijada, Requijada, provincie Segovia. Landelijk huis met  smaakvol ingerichte kamers, salon, terras, tuin en zwembad. Uitstekende keuken waar uitsluitend wordt gewerkt met biologische producten van de eigen tuin.

La Abadía de San Martin, San Martin del Castañar, provincie Salamanca. La Abadía de San Martin maakt deel uit van de posadas reales van de regio Castilië-León. Het beschikt over modern ingerichte, ruime kamers, bar, terras en een stijlvol restaurant.

CastiliëCastilië

Wandelsuggesties (vervolg)

  • Rondwandeling Mogarraz. Na een nadere kennismaking met Mogarraz verlaten we het dorp en komen via een omtrekkende beweging langs Monforte, waar we tijdens het middaguur een speld kunnen horen vallen.
  • Rondwandeling San Martin del Castañar. San Martin is puur en authentiek, misschien wel het mooiste dorp van de Sierra de Francia. Op het hoogste punt staat het kasteel, met in de schaduw van de muren een heuse arena. De route volgt oude, ommuurde paden, langs hellingen en passeert verscheidene beken.
  • Ommuurde vestingstad Avila. Tijdens de wisseling van standplaats (van Requijada naar San Martin del Castañar of omgekeerd) is er gelegenheid om de geheel ommuurde vestingstad Avila te bezoeken.

CastiliëCastilië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Oliva Travel
Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 020 771 4135
Int.: +31 207 714 135
Website: www.olivatravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1700 km van Utrecht
1500 km van Antwerpen
Vliegveld: Madrid (90 km)
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: 1 april – 30 oktober
Advertentie:

CastiliëCastilië

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen
met eigen auto € 465
met huurauto € 565
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, Nederlandse wandelbeschrijvingen, stafkaarten (1:25.000), geografische en cultuurhistorische streekinformatie
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
€ 20 reserveringskosten per boeking

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Oliva Travel:
www.olivatravel.nl