Spanje

Wandelen in Teruel Spanje

Wandelen in de Maestrazgo en Matarraña in Aragón door middel­gebergte en mediterraan cultuur­landschap · Combi-Standplaats · Individueel · Oliva Travel


Aragon Aragon

Twee charme-hotels

De Maestrazgo en de Matarraña in het zuiden van de regio Aragón behoren tot de best bewaarde wandelgeheimen van Spanje.

De Maestrazgo staat bekend als het labyrint van de stilte. Het landschap is rauw en surrealistisch, met grillige kalksteenformaties, diep uitgesneden kloven, en versterkte boerderijen. De karakteristieke dorpen hebben een verstilde, natuurlijke schoonheid die nog eens extra wordt geaccentueerd door de ligging op kale rotsen omringd door steile ravijnen.

De Matarraña lijkt veel op het Italiaanse Toscane. Het heeft een zacht glooiend mediterraan landschap met olijfbomen, akkers, amandelbomen en wijnranken. De dorpen en stadjes — met prachtige pleinen, arcaden en kronkelende straatjes — zijn gehuld in de kenmerkende goudgele schutkleur. Op tal van plaatsen vind je eenzame kapellen die al van verre herkenbaar zijn aan de cipressen.

AragonAragon

Wandelen

De Maestrazgo en de Matarraña beschikken over een uitgebreid netwerk van langeafstandspaden (GR8) en streekpaden. De wandelingen gaan door middelgebergte tot 1700 m (met kalksteenformaties, kloven en bossen) en mediterraan cultuurlandschap. De stijgingen en dalingen zijn tot 600 m.

Je hebt een grote mate van vrijheid om zelf je dag in te delen en te bepalen wat je gaat doen: een kortere of langere wandeling maken of een mooi plaatsje bekijken, een kasteel bezoeken of gewoon lekker lezen of luieren in de accommodatie.

Een arrangement voor wandelaars die natuur willen combineren met cultuur, stilte en rust. En die willen genieten van bijzondere accommodaties en een uitstekende keuken. Het voor- en najaar zijn ideale maanden voor een bezoek aan het zuiden van Aragón. Het klimaat is dan mild en de natuur op haar mooist.

AragonAragon

Accommodatie

Je verblijft in 2 accommodaties: 4 nachten in El Convent - La Fresneda en 3 nachten in Las Moradas del Temple - Mirambel. De accommodaties zijn gekozen vanwege hun authenticiteit en bijzondere charme.

Het voormalig klooster van de zusters van Mínimos is met veel Spaanse inventiviteit heringericht, en beschikt over smaakvol ingerichte kamers, tuinen en een zwembad.

Las Moradas del Temple is een schitterend gerestaureerd huis in het middeleeuwse dorp Mirambel, dat ooit onderdak bood aan de grootmeester van de tempeliers.

AragonAragon

Wandelsuggesties

  • Wandeling 1: Montoro de Mezquita. Avontuurlijke wandeling langs de rotswand naar het uitzichtpunt van Valloré en naar de kluizenaarskapel. 10 km, 3 - 4 uur.
  • Wandeling 2: De oorsprong van de rio Pitarque. Door een schaduwrijke, vochtige kloof loop je naar de oorsprong van de rivier Pitarque. Hoog in de lucht scheren vale gieren door de kloof. 9½ km, 2 - 3 uur.
  • Wandeling 3: Iglesuela del Cid - Casas de San Juan. Over oude schapenpaden met muurtjes van gestapelde stenen stijg je naar de Puerto de Las Cabrillas. Vandaar naar Casas de San Juan in het dal van de Rio de la Cuba. 12 km, 3 - 4 uur.
  • Wandeling 4: El Parrissal de Beceite. Wandeling door de nauwe kloof van de Matarraña rivier. 6 km, 2 - 3 uur.
  • Wandeling 5: Mirambel – Tronchón – Mirambel. Over oude paden via het dal van de Tornos rivier naar het dorp Tronchón, 14 km, 4- 5 uur.
  • Wandeling 6: Wandelen door het natuurgebied van de Puertos de Beceite naar de top Moletes d´Arany op 1228 meter. 17 km, 6 - 7 uur.

AragonAragon

Wandel­arrangement

Organisatie:
Oliva Travel
Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 020 771 4135
Int.: +31 207 714 135
Website: www.olivatravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1700 km van Utrecht
1500 km van Antwerpen
Vliegveld: Reus (120 km)
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: 1 april – 15 november
Advertentie:

AragonAragon

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen € 565
idem met huurauto € 660
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 6× diner, wandelroutes en kaarten, geografische en cultuurhistorische informatie
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
€ 20 reserveringskosten per boeking

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Oliva Travel:
www.olivatravel.nl