Spanje

Wandelen in Malaga Spanje

Op de zuidelijke groene hellingen van de Sierra de Tejeda & Almijara bergen liggen de pitto­reske 'witte' dorpen van wijn­streek Axarquia · Standplaats · Individueel · Andalusië-Sportief


Andalusië Andalusië

Wandelen rondom Competa

Sinds 1994 verzorgen wij wandel­vakanties in de bergachtige wijnstreek Axarquia en het 40.660 ha metende Sierra de Tejeda & Almijara Natuurpark in Andalusië, Zuid-Spanje. Een wandel­vakantie in een indrukwekkend natuurpark met bergen tot 2063 m hoogte. Je wandelt over schitterende paden, onverharde tracks in het mooiste natuurgebied van Andalusië óf langs het strand van de Middellandse Zee.

Je verblijft in het authentieke, levendige bergdorp Cómpeta. (642 m) Hier liggen de kenmerkende witte dorpen van Andalusië als met losse hand uitgestrooid tegen de berghellingen.

Nederlandstalige wandelroutes met kaarten zijn in de accommodaties beschikbaar, het netwerk van richtings­borden in het natuurpark zorgt dat je niet verkeerd loopt. Wij geven je dagelijks wandeladvies of lift naar de routes en voorzien je van gratis gps-routes. Op deze manier kun je zélf de mooiste wandelroutes kiezen, je eigen tempo lopen én is een gids beslist niet nodig.

Andalusië Andalusië

Wandelen

De streek Axarquia heeft het beste klimaat van Europa met gemiddeld 320 ‘zondagen’ per jaar, 8 uur per dag!. De herfst, winter en vroeg voorjaar, als Nederland koud en nat is, wandel je hier met milde temperaturen tussen 15 en 20°C.

Amandel en sinaasappelbomen zorgen met hun bloesem voor het decor met de Maroma berg tegen de strak blauwe lucht. Het voorjaar met 20 tot 25°C voelt al zomers aan als je langs de met duizenden bloemen en aromatische kruiden bedekte hellingen van het natuurpark loopt.

Zomertemperaturen zijn in juni prima voor een heerlijke wandelvakantie, de eerste helft juli is geschikt voor  wandelen, je moet dan wél vroeg in de ochtend starten. Augustus is druiven oogsttijd met te hoge temperaturen voor het wandelen. Herfst is oogsttijd van olijven en erg geschikt om te wandelen, amandelen en kastanjes rijpen aan de bomen, temperaturen bewegen zich dan nog tussen 18 en 25°C.

Andalusië Andalusië

Accommodatie

De Andalusië Sportief accommodaties bevinden zich in het gezellige centrum van het dorp, met winkels, restaurantjes en terrasjes in de zon om de hoek.

In Mesón La Hospedería heb je keuze uit drie comfortabele en zonnige accommodaties, éénpersoons, twee of vierpersoons kamers én een sfeervol appartement, mét sfeervolle huisbar, aan­grenzende ontbijtruimte, ruime Patio Andaluz en dakterras, voor gezamenlijk gebruik. 15 Mbps Wimax Internet.
Granada Residence is een comfortabele accommodatie met 2 ‘junior suite’ met volledige keuken, luxe bad­kamers en een enorm, kindvriendelijk dakterras. 15 Mbps Wimax Internet

Alle accommodaties hebben een privé badkamer, douche en wc. Het dakterras terras biedt uitzicht over het dorp en de vallei naar de Middellandse Zeekust in de verte.

Deze bestemming is vanaf de luchthaven in Málaga met openbaar vervoer goed én voordelig bereikbaar, we kunnen je ook persoonlijk van de luchthaven ophalen.

Andalusië Andalusië

Wandelsuggesties

Na aankomst nemen we de wandelwensen op een terrasje door en stellen een wandelprogramma ‘op maat’ voor je op. Meer dan dertig Nederlandstalige route­beschrijvingen, óók van GR-routes én de spectaculaire beklimming van de 1779 m hoge top van de Lucero, voeren je door de mooiste delen van het Sierra de Tejeda & Almijara Natuurpark.

Na iedere bocht een nieuw panorama, ruige afgronden, diepe scheuren in de bergwand of hoog in de strak blauwe lucht oprijzende bergtoppen. Beneden je groene dalen met witte dorpjes, een snel stromend riviertje of de Middellandse Zee met de contouren van Noord-Afrika in de verte.

De meeste routes beginnen voor de deur, transfers naar routes diep in het natuurpark of pittoreske, witte dorpjes in de omgeving of het strand zijn mogelijk.

Andalusië Andalusië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Andalusië-Sportief
Cómpeta (Málaga), Spanje
Tel. Sp: +34 629 031 167
Nederlands gesproken
Website: lahospederia-competa.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2300 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Málaga
Arrangement:
Periode: bijna gehele jaar
Aanvang: dagelijks
Advertentie:

Andalusië Andalusië

Prijs wandelvakantie

Prijs:
7 nachten / 8 dagen per persoon
Mesón La Hospedería:
Estudio kamer; 2 personen € 175 p.p, 1 persoon € 275
Casa kamer; 2 personen € 190 p.p, 3 personen € 153 p.p, 4 personen € 150p.p.
Finca appartement; 2 personen € 227 p.p.
Granada residence
Studio Tokyo; 2 personen € 180 p.p.
Studio Singapore; € 180 p.p..
Inbegrepen:
Logies, Nederlandse route­beschrijvingen, 2 transfers naar/van wandelroutes, boekingskosten, belatingen, eindschoonmaak, 15 Mbps Wimax Internet
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis, transfers
Toeslag:
Persoonlijke Meet & Greet op vliegveld en taxitransfer naar Cómpeta € 75

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Andalusië-Sportief:
lahospederia-competa.com