Spanje

Trektocht in Tarragona Spanje

Een trektocht door la Serra de Montsant over groene heuvels, waar diepe canyons worden afgewisseld met wijn­gaarden en olijf­boom­gaarden · Trektocht · Individueel · Hannibal


Tarragona Tarragona

La Serra de Montsant

In het zuiden van de autonome Spaanse regio Catalonië ligt El Priorat, een streek waar heerlijke wijnen en olijfolie vandaan komen. Een netwerk van gemarkeerde, goed beloopbare paden voert over groene heuvels, bebost met eiken, populieren, eucalyptus en aardbeibomen. Diep ingesneden canyons worden afgewisseld met wijngaarden en olijfboomgaarden.

In het noorden van El Priorat ligt het Parc Natural de la Serra de Montsant. Deze bergketen van meer dan twintig kilometer lang rijst als een enorm blok uit het omringende heuvel­landschap op. De hoogste punten zijn de Roca Corbatera (1163 m) en de Pílo dels Senyalets (1109 m).

Er zijn heel bijzondere rotsvormen ontstaan doordat water en wind de hardere en zachtere delen van het kalksteen­sediment op verschillende manieren deden verweren. Tijdens de wandelingen zijn grotten, indruk­wekkende canyons en losstaande rotstorens te bewonderen. In het verleden zijn op de meest onwaar­schijnlijke plekken kapelletjes gebouwd.

TarragonaTarragona

Wandeltrektocht

Eerst verkent u de omgeving van Cornudella: het prachtig gelegen dorp Siurana, met de loodrecht oprijzende klimwanden en het oostelijke deel van de Serra Major, de centrale bergrug. Daarna trekt u naar het dorp La Morera de Montsant. Vanuit La Morera kunt u een eenvoudige wandeling naar het kartuizerklooster Cartoixa d’Escaladei maken of als u meer van het pittige werk houdt naar het ruige hart van de Serra klimmen.

Vervolgens voert het indrukwekkende pad u langs de rotswanden naar het westelijke deel van de Serra. Na het passeren van de bergtop la Cogulla, begint de afdaling door een oerwoudachtig landschap naar het eenzaam gelegen bergdorp Margalef. De laatste wandeldag is een rondwandeling naar het dorp Cabacés.

U blijft twee nachten in elke etappe­plaats. Vanuit deze plaatsen maakt u dan een rond­wandeling. Zo combineert u de rust van een standplaats­tocht met de afwisseling van een trektocht. Terwijl u de etappe loopt wordt uw bagage naar het volgende overnachting­adres gebracht.

TarragonaTarragona

Accommodaties

De dorpen waarin u overnacht zijn nog zeer authentiek. De hotels en casas rurales (kleine pensions) zijn eenvoudig maar comfortabel. De kamers zijn alle voorzien van eigen badkamer en toilet.

Het wandelarrangement in de Serra de Montsant is uitstekend te combineren met een bezoek aan Barcelona, de bruisende hoofdstad van Catalonië.

Voor alle wandelingen zijn kortere versies beschikbaar.

TarragonaTarragona

Wandelsuggesties

  • Dag 1: Aankomst in Cornudella de Montsant. Overnachting in Cornudella.
  • Dag 2: Rondwandeling naar het op een rotspunt gelegen dorp Siurana Wandelduur: 5 uur, ↑675m ↓675m, overnachting in Cornudella.
  • Dag 3: Rondwandeling naar de Roca Corbatera, het hoogste punt van de Serra de Montsant. 5¾ uur ↑875m ↓875m, overnachting in Cornudella.
  • Dag 4: Oversteek via Cova Santa naar La Morera de Montsant. 4 uur, ↑675m ↓575m, overnachting in La Morera.
  • Dag 5: Rondwandeling naar het centrale deel van de Serra de Montsant. 5½ uur ↑800m ↓800m, overnachting in La Morera.
  • Dag 6: Oversteek via La Cogulla naar Margalef. 4½ uur ↑450m ↓815m, overnachting in Margalef.
  • Dag 7: Rondwandeling door het grillige landschap tussen Margalef en Cabacés. 4¾ uur ↑700 m ↓700m, overnachting in Margalef.
  • Dag 8: Vertrek uit Margalef

TarragonaTarragona

Wandel­arrangement

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1700 km van Utrecht
1450 km van Antwerpen
Vliegveld: Reus (35 km)
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Cornudella, eind Margalef
Periode: half maart – eind juni, september – half november
Aankomstdag naar keuze
Geen honden
Advertentie:

TarragonaTarragona

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen basisarrangement € 536
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd, Nederlandstalige route­beschrij­vingen, kaartjes, bagagetransfer dag 4 en 6
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag:
Boekingskosten € 15 per party
Verlenging p.p.p.n. € 63 / € 85
Taxikosten auto ophalen in Cornudella ± € 70

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal reizen:
www.hannibalreizen.nl