Spanje

Wandelen op Tenerife Spanje

Wandelen in een heerlijk klimaat vanuit twee plaatsen in het noorden van Tenerife – het Anaga gebergte en het Teno gebergte · Combi-Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen


Tenerife Tenerife

Tenerife, wandeleiland bij uitstek

Met een jaargemiddelde van 20 graden hebben de Canarische Eilanden misschien wel het beste klimaat van de wereld. Elk eiland heeft zijn eigen karakter, wat ze gemeen­schappelijk hebben is het vulkanisme en de rijke flora. Altijd groene dennen- en laurierbossen wisselen af met subtropische hellingen boven de zee, imposante bergweiden, vulkanen en alpiene rotsformaties.

Tenerife staat bekend als een eiland voor zonaanbidders. Massatoerisme viert hier hoogtij. En dat klopt. Maar… dit massatoerisme vind je alleen aan de zuidkant van het eiland. Tenerife heeft echter veel meer te bieden! Het noorden is het nattere en daardoor groenere deel van het eiland. Dagen met enkel strakblauwe luchten komen hier weinig voor, vaak zijn er ergens wel wolken te bekennen. Een fikse bui is niet uitgesloten. Reken in de winter op 18 graden, in het voor- en najaar op 21 graden en hoogzomer op 27 graden. Meestal loop je onder een strakblauwe hemel, maar boven een wolkenzee.

U bezoekt tijdens deze wandelvakantie de twee mooiste wandelgebieden van Tenerife, zodat u een goed beeld krijgt van dit eiland met z’n grote landschappelijke verscheidenheid. Dagelijks rijdt u per auto in 20 tot 30 minuten naar de start van uw wandeling.

TenerifeTenerife

Wandelen

In het noordoosten van Tenerife doorkruist u het Anaga gebergte. U maakt wandelingen hoog boven en langs de grillige kust en door het laurierbos. Het Teno gebergte ligt in het noordwesten van het eiland. De toppen reiken er tot boven de 1000 meter. Diep ingesneden kloven, rotsachtige hoogvlaktes en vulkanen vormen het decor voor een drietal wandelingen.

  • Dag 1: Aankomst San Andres.
  • Dag 2: Korte autorit. Rondwandeling vanuit Taganana. Verblijf in San Andres.
  • Dag 3: Korte autorit. Rondwandeling naar noord­oostelijke punt van het eiland. Verblijf in San Andres.
  • Dag 4: Autorit naar het nationaal park Teide. Rond­wandeling Sanitorio of op en neer wandeling Riscos de la Fortaleza. Daarna autorit naar het verblijf bij Los Silos.
  • Dag 5: Korte autorit voor rond­wandeling bij Fleytas. Verblijf Los Silos.
  • Dag 6: Korte autorit naar Las Portelas. Rond­wandeling naar Teno Alto en over de bergrug Cumbre de Bacaran. Verblijf Los Silos.
  • Dag 7: Korte autorit voor wandeling rondom de vulkaan Chinyero. Verblijf Los Silos.
  • Dag 8: Autorit naar de luchthaven.

Accommodatie

Aan de voet van het Anaga gebergte verblijft u in het dorp San Andres in een kleinschalig appartementen gebouw (10 appartementen). Het verblijf is op basis van logies. In het dorp is een ruime keuze uit (vis)restaurants.

In het Teno gebergte verblijft u in de buurt van Los Silos in een koloniaal pand midden in een bananenplantage. Verblijf op basis van logies/ontbijt.

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · combi-standplaats
Periode: gehele jaar
Aankomstdag naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl