Spanje

Wandelen Gran Canaria Spanje

Wandelen door het ruige berg- en vulkaan­landschap in het groene hart van het eiland Gran Canaria, een wandel­eiland bij uitstek · Combi-Standplaats · Individueel · Hannibal


Gran Canaria Gran Canaria

Canarische eilanden

Gran Canaria is het op een na grootste Canarische Eiland. Het ligt een paar honderd kilometer ten westen van de Zuid-Marokkaanse kust.

De Canarische Eilanden hebben met een jaar­gemiddelde van 20º op zee­niveau misschien wel het beste klimaat van de wereld. De Canarische Golfstroom, samen met de warme zuidelijke zon en een aangename verfrissende noordoost passaat, bepalen samen het prettige (wandel)klimaat.

Groene dennen- en laurier­bossen wisselen af met subtropische hellingen boven de zee, imposante bergweiden, vulkanen en alpiene rots­formaties. Van eind januari tot medio februari bloeien de amandel­bomen en in de maanden daarna is het eiland een bloemen­zee. De droogste maanden zijn de zomer­maanden juni, juli en augustus.

De vulkanische oorsprong van Gran Canaria is overal in het landschap waarneem­baar. Basalt­gebieden, verstilde lava­stromen, vulkanen, kraters en caldera’s bepalen het land­schap van het Cumbre-gebergte in het binnen­land. Het noorden van het eiland heeft meer regenval dan het zuiden.

Gran CanariaGran Canaria

Wandelen

In het noorden en noord­oosten, tussen Puerto de las Nieves en Gando, bestaat de kust afwisselend uit stranden en kliffen. In het zuiden van Gran Canaria is alleen een aantal valleien vruchtbaar en geschikt voor landbouw. De rest van dit gebied is kaal, ruig en rotsig. Hier liggen de fraaiste stranden van het eiland, dit is waar het massa­toerisme op afkomt.

In het vruchtbare noord­oosten leven de meeste inwoners van Gran Canaria. Hier ligt de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria, met bijna een half miljoen inwoners de grootste stad van het eiland. Minder bekend is dat het midden van het eiland een waar wandel­paradijs is.

Het binnenland van Gran Canaria is een oase van rust. De wandelingen concentreren zich in het groene hart van het eiland. Hier, in het ruige berg- en vulkaan­landschap, bieden we zowel korte als langere wandelingen.

Veel wandelroutes volgen de oude koninklijke routes ‘caminos reales’, die aangelegd werden om het binnenland te ontsluiten. U heeft een huurauto nodig om dit wandel­programma te kunnen uitvoeren.

Accommodatie

U verblijft drie nachten in Tejeda, een dorp op 1000 meter boven de zeespiegel. Kenmerkend voor Tejeda zijn de witte huisjes omgeven door amandel­bomen. U verblijft op basis van logies in een casita, een huis(je) met keuken, slaapkamer, badkamer/wc en meestal een tuin, terras of balkon. Het dorp heeft een supermarkt en bakker en er zijn diverse restaurants en terrasjes.

De overige vier nachten verblijft u op basis van half­pension in een hotel op 966 meter boven zeeniveau en 500 meter buiten het stadje San Bartolomé de Tirajana. Hier zijn ook winkeltjes waar u een lunch­pakketje kunt kopen.

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · Combi-standplaats
Periode: gehele jaar
Aankomstdag naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl