Spanje

Wandelen in Malaga Spanje

Wandelen vanuit Cómpeta in de Sierra de Tejeda y Almijara, gevarieerd en berg­achtig terrein met Andalusische dorpen van witgekalkte huizen · Standplaats · Individueel · Hannibal


Andalusië Andalusië

Wandelen rondom Competa

De Sierra Tejeda y Almijara, een wandel­vakantie in het diepe zuiden van Spanje. De streek tussen Málaga en Nerja staat bekend onder de exotische naam Axarquía. In het achterland van de drukke kust­strook ligt de Sierra de Tejeda y Almijara. Dit gebergte maakt deel uit van een lang­gerekte gordel van hoge ketens parallel lopend aan de Middellandse Zee.

De bergen van de provincie Málaga kennen een medi­terraan klimaat. Het landschap varieert van droge, woes­tijnachtige hellingen tot uitbundig groen langs de riviertjes. De zomers zijn heet en droog, de winters zijn zacht en regen­rijker. Het voor- en najaar zijn het meest geschikt voor wandel­vakanties. Ook de winter is geschikt al is het dan wat koeler. Juli en augustus zijn erg warm.

Aan de zuidrand van het natuurpark liggen prachtige, Andalusische dorpen. De witgekalkte huizen zijn compact tegen de hellingen gebouwd. De smalle, kronkelige straatjes vormen samen met trappen en poortjes een labyrint waarin het prettig dolen is.

AndalusiëAndalusië

Wandelen

Sinds begin jaren negentig biedt Hannibal Reizen wandel­arrangementen aan in deze streek van Spanje. Gedurende die jaren hebben we alle paden in de wijde omtrek van Cómpeta belopen en daarmee een grote kennis van de wandel­infrastructuur opgebouwd. Dit resulteerde in een week­vullend programma van gedetail­leerd beschreven wandelingen.

Regelmatig controleren we onze routes en passen we de beschrijvingen aan, waar dat nodig is. Naast onze eigen wandelroutes bestaan er ook kaarten en wandelgidsjes die u ter plaatse kunt kopen. Deze zijn echter summier van inhoud en in het Engels.

Vanuit Cómpeta heeft u keuze uit diverse wandelingen. Ze voeren door gevarieerd en berg­achtig terrein. U zult over het algemeen het rijk alleen hebben. Een goede conditie is wenselijk. Het wandelen kan op een aangename manier afgewisseld worden met flaneren door het levendige Cómpeta of luierend op het zonnige dakterras van de accommodatie.

AndalusiëAndalusië

Casa la Piedra

Deze Casa Rural is honderden jaren oud. Het is een groot huis midden in het dorp, met prachtige terracotta vloeren, oude balkenplafonds en verrassende doorkijkjes. Op het dak is een groot zonneterras met uitzicht over Cómpeta, de omliggende bergen en de zee in de verte.

Er zijn drie slaapkamers met eigen badkamer. Ook is er een sfeervol gedecoreerde zitkamer waar op killere winter­avonden de open haard brandt. En er is een ruime, gezellige eet/zitkeuken.

's Ochtends maakt u zelf een ontbijt klaar. Direct om de hoek is een gezellig Spaans winkeltje waar u heerlijk bruin brood, pittige kazen en een ruim assortiment aan groente en fruit kunt kopen.

's Avonds kunt u in de goed uitgeruste keuken uw eigen maaltijd bereiden. Uit eten gaan is natuurlijk ook een optie: in het dorp zijn diverse restaurants. U beschikt over het hele huis, ongeacht of u met twee of zes personen bent.

AndalusiëAndalusië

Wandelsuggesties

U kunt elke dag kiezen tussen een lichte en zwaardere variant van een wandeling. U wordt voor een aantal tochten weggebracht naar het beginpunt van de wandeling. In eigen tempo loopt u dan via een verrassende route terug naar Cómpeta.

  • Dag 1: Aankomst in Cómpeta.
  • Dag 2: Inlooptocht vanuit Sayalonga naar Corumbela door het dal van de Rio Turbilla, 4 uur.
  • Dag 3: Cirkeltocht door het dal van de Rio Torrox, 4 uur.
  • Dag 4: Cirkeltocht in de omgeving van Cómpeta, 4½ uur
  • Dag 5: Rustdag Cómpeta, strand of een van de nog niet gelopen varianten.
  • Dag 6: Cirkeltocht vanuit Salares naar de graat van de Sierra Tejeda, 2¾ tot 5½ uur.
  • Dag 7: Cirkeltocht over de Puerto Blanquillo, 4¾ uur.
  • Dag 8: Vertrek uit Cómpeta.

AndalusiëAndalusië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2300 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Malaga
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: gehele jaar maar niet in juli en augustus
Aankomstdag vrijdag of zaterdag
Advertentie:

AndalusiëAndalusië

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen
2 personen € 260 (€ 32)
3 personen € 210 (€ 27)
4 personen € 185 (€ 24)
6 personen € 160 (€ 19)
De prijs is per persoon, geba­seerd op genoemd aantal personen. Tussen haakjes de prijs voor verlenging per nacht.
Inbegrepen:
Logies, transfers (4x) naar start wandeling, Nederlandstalige route­beschrij­vingen
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag:
Boekingskosten € 15 per party
Optioneel:
Taxi Málaga-Cómpeta per rit € 80

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal reizen:
www.hannibalreizen.nl