Spanje

Trektocht Cómpeta–Nerja Spanje

Trektocht van Cómpeta door de bergen van Almijara via Acebuchal naar de badplaats Nerja · Trektocht · Individueel · SpanjeAnders


Andalusië Andalusië

Door de bergen van Almijara

De trektocht door het gebergte Almijara begint in Cómpeta. Het brengt u door het natuurgebied naar het afgelegen dorp El Acebuchal en eindigt in de badplaats Nerja. In alle drie de plaatsen overnacht u twee nachten waardoor u afwisseling en rust combineert. U kunt deze trektocht prima met het openbaar vervoer vanaf vliegveld Malaga doen. Ook kunt u de tocht eenvoudig met het openbaar vervoer een dag verlengen voor een bezoek aan het Alhambra in Granada.

Cómpeta (hoogte 640 m) is een 'wit dorp' in Zuid-Spanje, in de streek Andalusië. Het ligt aan het einde van een langgerekt dal. Acebuchal is een dorp in het natuurgebied dat in verval is geraakt en recent geheel is gerestaureerd voor het landelijk toerisme. Hooguit komt er overdag een enkele toerist maar 's avonds kunt u de stilte horen. Het dorp heeft geen winkels maar wel een bar waar u goed kunt eten. Nerja is een gezellige en niet te drukke badplaats met tal van mooie baaien en strandjes.

AndalusiëAndalusië

Wandeltrektocht

De trektocht kan het gehele jaar op iedere dag van de week beginnen en eindigen. Een minder geschikte periode is de zomer (juli/augustus) wanneer het erg warm is om te wandelen.

Deze trektocht biedt voor elk wat wils en heeft een gemakkelijke variant met dagwandelingen van circa 4 uur en een interessantere variant “off the beaten track” met dagwandelingen van 6 tot 8 uur. U kunt na de eerste wandeling en per dag beslissen of u de volgende dag de gemakkelijke of de moeilijker variant wilt doen.

Het busvervoer in Spanje is zeer punctueel en voordelig. Van Malaga naar Cómpeta rijden drie bussen per dag (in het weekend twee), reistijd 1½ uur. Wij halen u op bij de bushalte in Cómpeta.

AndalusiëAndalusië

Accommodatie

In Cómpeta logeert u in een twee­persoons kamer met badkamer in pension Hadriano. U beschikt over een keuken, een zitkamer en twee dak­terrassen die u met twee andere kamers deelt. Tegen een toeslag van € 10,- p.p. kunt u in Cómpeta ook een privé appartement krijgen.

In Acebuchal logeert u in een casa rural van alle gemakken voorzien: woon­kamer, ingerichte keuken, slaapkamer, badkamer. In Nerja logeert u in een gastvrij hostal van Nederlandse eigenaren in een rustig straatje in het centrum dicht bij de stranden. U heeft een ruime twee­persoons kamer met badkamer en beschikt over een keuken, woonkamer, tuin en zwembad die u met andere gasten deelt.

AndalusiëAndalusië

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst Cómpeta
  • Dag 2: Rondwandeling bij Cómpeta, naar keuze 2, 4 of 6 uur. Overnachting in Cómpeta.
  • Dag 3: Cómpeta – Acebuchal. Wandeling naar keuze over een zelden gebruikt voetpad via de Rio Torrox 6 uur of direct 4 uur, overnachting Acebuchal.
  • Dag 4: Rondwandeling Acebuchal, naar keuze 3 of 5 uur. Overnachting in Acebuchal.
  • Dag 5: Acebuchal – Nerja. Wandeling naar keuze over zelden gebruikte paden door het natuurgebied via de Collado Blanquilla en de bronnen van de Rio Higueron 8 uur, of direct via het dorp Frigiliana naar Nerja 4 uur. Overnachting in Nerja.
  • Dag 6: Keuze uit wandeling Nerja – Maro met bezoek aan de grotten van Nerja (4 uur) of rust-/stranddag. Overnachting Nerja.
  • Dag 7: Vertrek Nerja.

AndalusiëAndalusië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Spanje Anders
Cómpeta (Málaga) Spanje
Tel. Sp: +34 619 511 104
Nederlands gesproken
Website: www.spanjeanders.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2300 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Malaga
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin: Cómpeta, eind Nerja
Periode: bijna gehele jaar
Aankomstdag naar keuze

AndalusiëAndalusië

Prijs wandelvakantie

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar SpanjeAnders:
www.spanjeanders.nl