Spanje

Trektocht Gran Senda de Málaga Spanje

Trektocht over de GR249 die slingert door het natuur­park Sierra de Tejeda y de Almijara van Periana via Cómpeta naar Nerja aan de kust · Trektocht · Individueel · SpanjeAnders


Andalusië Andalusië

Wandelen door een natuurpark

Deze trektocht voor ervaren wandelaars volgt grotendeels de nieuwe GR249 (Gran Senda de Málaga). De trektocht slingert door het natuurpark Sierra de Tejeda y de Almijara en doet telkens een aangrenzend dorp met voorzieningen aan.

Op de aankomstdag reis je per bus van Malaga naar Periana en loopt vandaar in 5 uur naar de eerste overnachtings­plek Canillas de Aceituno. Daarna is het iedere dag 6-7 uur lopen met aanzienlijke hoog­teverschillen. De dag­wandelingen zijn in kilometers 20-25 km per dag (de eerste dag 16 km), maar waar je thuis 5 km per uur loopt is dat hier 2½-3 km per uur, dus het zijn echt wel flinke dagwandelingen.

Deze trektocht is zonder bagagevervoer, we sturen je graag een paklijst waarmee je bagage beneden de 10 kg blijft en je altijd prettig loopt. Onderstaand wandel­programma is uit te breiden met extra dagen waarop een rond­wandeling gemaakt kan worden.

AndalusiëAndalusië

Wandeltrektocht

Mocht je geen vlucht kunnen krijgen die voor 10 uur landt dan kun je de eerste nacht in een hotel in het centrum van Málaga overnachten, vlak bij de bushaltes. Wij sturen je onze stadswandeling Malaga toe (een héérlijke stad) en het programma schuift 1 dag op.

In alle vier de plaatsen kunt u een extra nacht boeken. Bijvoorbeeld in Cómpeta, waar mooie wandelroutes beschikbaar zijn naar de toppen van Cerro Verde en El Lucero. Cómpeta heeft alle voorzieningen van supermarkten en restaurants.

Nerja is een plezierige badplaats zonder hoog­bouw en met veel leuke baaitjes en strand­tentjes, heel veel winkels, super­markten en restaurants. Vanuit Nerja is een mooie rivierwandeling Rio Chillar en een uitdagende wandeling naar de top van El Cielo (‘de hemel’ 1500 m).

AndalusiëAndalusië

Accommodatie

Dag 1 overnachting in comfortabel appartement in het centrum van in Canillas de Aceituno.

Dag 2 overnachting in 2-persoons kamer met eigen badkamer Casa Hadriano Cómpeta.

Dag 3 overnachting in Casa rural Acebuchal.

Dag 4 overnachting in 2-persoons kamer met eigen badkamer hotel Nerja.

AndalusiëAndalusië

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst Periana. Heb je een vlucht met aankomst voor 10 uur ‘s ochtends op het vliegveld van Malaga dan kun je nog dezelfde dag aan de trektocht beginnen. Per bus naar Periana, aankost 13:15 uur. Wandeling van via Alcaucin naar Canillas de Aceituno, 16 km, 5 uur.
  • Dag 2: Canillas de Aceituno – Cómpeta, 25 km, 7 uur. Wandeling deels door natuurpark en de dorpen Sedella, Salares en Canillas de Albaida naar Cómpeta.
  • Dag 3: Cómpeta – Acebuchal, 22 km, 6 uur. Wandeling van Cómpeta door natuurpark naar Acebuchal.
  • Dag 4: Acebuchal – grotten van Nerja, 24 km, 7 uur. Wandeling van Acebuchal naar het dorp Frigiliana (deels natuurpark, deels 2 km rustige asfaltweg), vandaar door natuurpark naar de grotten van Nerja. Per bus naar Nerja.
  • Dag 5: Vertrek.

AndalusiëAndalusië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Spanje Anders
Cómpeta (Málaga) Spanje
Tel. Sp: +34 619 511 104
Nederlands gesproken
Website: www.spanjeanders.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2300 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Malaga
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Periana, eind Nerja
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

AndalusiëAndalusië

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
4 nachten / 5 dagen € 130
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, Nederlandse route­beschrijvingen, kaart­materiaal
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, bagagetransfers
Optioneel
Extra nacht € 25 – € 30 p/p

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar SpanjeAnders:
www.spanjeanders.nl