Spanje

Trektocht Cómpeta–Granada Spanje

Trektocht van Còmpeta naar Nigüelas over de E4/GR7 met aan­sluitend over­nachting in Granada waar u het Alhambra kunt bezoeken · Trektocht · Individueel · SpanjeAnders


Andalusië Andalusië

Wandelen en cultuur

Cómpeta is het uitgangspunt van deze magnifieke wandel­trektocht. De eerste drie nachten verblijft u in dit witte dorp en maakt u wandelingen in het Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda.

Op dag vier wordt u per Landrover naar een pas gebracht waar u het gebergte oversteekt naar de provincie Granada. Daar volgt u over mooie wandel­paden en zandweggetjes de langeafstand-wandel­route E4/GR7 tot Nigüelas. Iedere dag toont een heel ander landschap.

Deze reis kan het hele jaar geboekt worden, maar de maanden juli en augustus zijn eigenlijk te warm om hier te wandelen. Omdat de vliegmaatschappijen op dinsdag, woensdag en donderdag vaak goedkopere prijzen aanbieden, kan de reis op iedere dag van de week beginnen en eindigen.

AndalusiëAndalusië

Wandeltrektocht

Deze wandeltrektocht is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring. U draagt uw bagage zelf voor 2 overnachtingen (Jayena en Albuñuelas). Uw zware bagage wordt door ons van Cómpeta naar Granada gebracht.

Om ontspannen de langste wandelingen (26 en 30 km) te kunnen maken worden in Jayena en Albuñuelas het diner en ontbijt voor u verzorgd (op verzoek ook vegetarisch). Verder bent u vrij waar u gaat eten.

In pension Hadriano in Cómpeta kunt u zelf koken of in een van de vele restaurantjes of tapasbars in de buurt gaan eten. In Granada zijn ontelbare eetgelegenheden (Casa Salvador heeft een goed restaurant). In ieder dorp zijn voldoende winkels om uw lunch voor onderweg te kopen.

AndalusiëAndalusië

Accommodatie

Dag 1, 2 en 3 verblijft u in een 2-persoons­kamer met privé badkamer in een gerestaureerd authentiek dorpshuis in het centrum van Cómpeta (pension Hadriano).

Dag 4 verblijft u op basis van half-pension (diner en ontbijt) in een 2-persoons­kamer met privé badkamer in hostal La Almijara** in Jayena.

Dag 5 verblijft u op basis van half-pension (diner en ontbijt) in een 2-persoons­kamer met privé badkamer in gastvrij B & B Casa Azul in Albuñuelas bij een Engels echtpaar.

Dagen 6 en 7 verblijft u in een 2-persoons­kamer met privé badkamer in hostal Casa Salvador in het centrum van Granada, zodat u de gelegenheid heeft het wereldberoemde Alhambra te bezoeken.

AndalusiëAndalusië

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst Cómpeta, inloopwandeling (2½ uur).
  • Dag 2: Rondwandeling Cómpeta (hoogte 640 m) - Cerro Gavilan met uitkijkhut (1139 m) - Casa de la Mina (860 m) - Cómpeta (4,5 uur).
  • Dag 3: Transfer naar Puerto del Collado. Rond­wandeling Puerto del Collado (890 m) - Puerto Blanquillo (1208 m) - Puerto del Collado - Cómpeta (6 uur).
  • Dag 4: Transfer per Landrover naar de Puerto Blanquillo, vandaar begint de wandeling over de Puerto de Cómpeta (1420 m) naar La Resinera (890 m) en vervolgens via de E4/GR7 naar Jayena (7 uur).
  • Dag 5: U wandelt via de E4/GR7 door een ongerept natuur­gebied, eerst naar de Prados de Lopera en daarna naar Albuñuelas (8 uur).
  • Dag 6: Via de E4/GR7 door de Lecrin vallei naar Nigüelas (5 uur) waar u de bus neemt naar Granada.
  • Dag 7: Bezoek aan het Alhambra.
  • Dag 8: Vertrek uit Granada.

AndalusiëAndalusië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Spanje Anders
Cómpeta (Málaga) Spanje
Tel. Sp: +34 619 511 104
Nederlands gesproken
Website: www.spanjeanders.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2300 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Malaga
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Cómpeta, eind Granada
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

AndalusiëAndalusië

Prijs wandelvakantie

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar SpanjeAnders:
www.spanjeanders.nl