Spanje

Groepstrektocht Sierra Nevada Spanje

Bergwandelen in de Sierra Nevada met beklimming van de Mulhacén (3483 m) onder leiding van gekwalifi­ceerde Nederlands sprekende gids · Trektocht · Groepsreis · SpanjeAnders


Sierra Nevada Sierra Nevada

Voor ervaren wandelaars

Bijzondere achtdaagse wandeltrektocht met oversteek over het gebergte en met beklimming van de hoogste bergen Mulhacén (3483 m) en Veleta (3394 m) onder leiding van een gekwalificeerde Nederlands sprekende gids.

Als hoogste gebergte in Zuid-Europa kan de Sierra Nevada gevaarlijk zijn voor de niet ervaren wandelaar. Het weer in de bergen kan snel omslaan en de weers­omstandigheden aan de ene kant van het gebergte kunnen heel anders zijn dan die aan de andere kant. Maar wanneer verantwoord met de risico’s wordt omgegaan, is er geen reden dit gebergte te mijden, integendeel. Hier kan fantastisch worden gewandeld! Wij voeren als enige deze bijzondere trektocht al meer dan tien jaar uit.

Wij bieden deze groepsreis alleen midden in de zomer aan. De bergen zijn dan grotendeels sneeuwvrij, de kans op slecht weer is in die tijd minimaal en – ook al is het verder in Spanje erg warm – door de grote hoogte is het hier in het algemeen goed wandelweer.

Sierra NevadaSierra Nevada

Wandeltrektocht

Zowel de Mulhacén als de Veleta zijn zonder hulp­middelen te beklimmen, het is berg­wandelen en geen berg­klimmen. Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en een behoorlijke wandel­ervaring.

De eerste drie nachten overnacht je in Cómpeta om te acclimatiseren, vandaar maak je met een ervaren berggids inloop­wandelingen tot een hoogte van ruim 2000 m. Op dag 4 rijden we naar Capileira. Een microbus brengt ons naar een hoogte van 2700 m vanwaar samen met de gids de top van de Mulhacén (3483 m) wordt beklommen. We over­nachten in de Refugio Poqueira (2500 m) en lopen de volgende dag na de beklimming van de Veleta (3394 m) met de gids naar het skidorp Pradollano (2100 m) aan de andere zijde van het gebergte.

De laatste twee nachten verblijf je in het centrum van Granada. In het natuurpark boven Granada wordt eerst met de gids een wandeling gemaakt naar het water­voorziening systeem van het Alhambra. De volgende dag kan het wereld­beroemde Alhambra zelf worden bezocht.

Sierra NevadaSierra Nevada

Accommodatie

Dag 1, 2 en 3 verblijft u in Cómpeta, met overnachting in comfortabel appartement.

Dag 4 overnachting in berghut op meerpersoons­kamers en centraal sanitair. Zelf noodzakelijke bagage voor één overnachting meenemen in dagrugzak. Rest van de bagage wordt rechtstreeks naar Pradollano vervoerd.

Dag 5 overnachting in ruim en luxe appartement in skidorp Pradollano.

Dag 6 en 7 verblijft u in hotel Salvador, een goed 2 sterren hotel in een rustig straatje in het centrum van Granada.

Sierra NevadaSierra Nevada

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst Cómpeta.
  • Dag 2: Inloopwandeling met gids vanuit Cómpeta, 4½ uur.
  • Dag 3: Transfer naar Llanadas de Sedella (1600 m). Eerste hoogtepunt: wandeling met gids tot 2067 m hoogte (top La Maroma), 5 uur.
  • Dag 4: Transfer naar Capileira naar tweede hoogtepunt Alto del Chorillo (2700 m). Vandaar begeleide onvergetelijke wandeling naar de top van de Mulhacén (3482 m) en afdaling door het dal van de Rio Mulhacén naar de Refugio Poqueira, 14 km, 7 uur, hoog­teverschil 980 m.
  • Dag 5: Derde hoogtepunt, wandeling met gids van de Refugio Poqueira klimmend via het woeste dal van de Rio Seco naar de top van de Veleta (3392 m) en afdaling aan de andere zijde van de bergketen naar het skidorp Pradollano, 16 km, 8 uur, hoog­teverschil 1200 m.
  • Dag 6: Transfer naar Granada. Begeleide wandeling boven het Alhambra langs de acequia real, 8 km, 2 uur, hoog­teverschil 150 m.
  • Dag 7: Rustdag, gelegenheid tot bezoek Alhambra.
  • Dag 8: Einde wandelarrangement.

Sierra NevadaAndalusië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Spanje Anders
Cómpeta (Málaga) Spanje
Tel. Sp: +34 619 511 104
Nederlands gesproken
Website: www.spanjeanders.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2300 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Malaga
Arrangement:
Groep · trektocht
Deelnemers min 4 max 12
Aanvangsdata:
Begin: Cómpeta. Eind: Granada
Advertentie:

Sierra NevadaSierra Nevada

Prijs wandelvakantie

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar SpanjeAnders:
www.spanjeanders.nl