Spanje

Wandelen in Malaga Spanje

Natuurpark met de berg­ketens Tejeda en Almijara als achtertuin – wandelen in het natuur­gebied met een wandel­arrangement op maat · Standplaats · Individueel · SpanjeAnders


Andalusië Andalusië

Wandelen rondom Cómpeta

Cómpeta (hoogte 640 m) is een 'wit dorp' in Zuid-Spanje, in de streek Andalusië. Het ligt aan het einde van een langgerekt dal, ver weg van het massatoerisme.

Cómpeta heeft de natuur letterlijk als achtertuin: een enorm natuur­park (42.000 hectare) met de indruk­wek­kende berg Maroma (2067 m), en de bergketens Tejeda en Almijara.

Vooral wanneer het in Noord Europa kil en guur is, dan is dit een ideale bestemming voor een actieve vakantie. Het voor- en najaar zijn ideale jaargetijden met temperaturen van 20-25 graden. Maar ook in de winter zijn de temperaturen nog aangenaam. In deze regio schijnt de zon gemiddeld 320 dagen per jaar.

De 2 hiernaast genoemde wandel­arrangementen zijn wandel­suggesties. Wij maken voor iedereen een wandel­arrangement op maat!

AndalusiëAndalusië

Wandelen

Wij wonen hier 19 jaar, wandelen dagelijks, en kennen het gebied grondig. Joost heeft een wandelboekje geschreven Wandelvakantie in Cómpeta met 14 wandelingen in de omgeving. Daar buiten hebben we nog meer dan 30 wandelingen. Wij laten je de mooiste plekjes in het natuur­gebied zien en daarvoor is het soms beter eerst even 10 km met de auto te rijden.

Wandelarrangement 1 is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid. Per dag wandel je 6 tot 18 km, in 2 tot 5 uur. Het hoog­teverschil is maximaal 400 m. Training vooraf is niet noodzakelijk.

Wandelarrangement 2 wordt hieronder beschreven en is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enig doorzettings­vermogen. Per dag wandel je 7 tot 24 km, in 3 tot 8 uur. Omdat de zwaardere en lichtere wandelingen elkaar afwisselen, is het geheel goed te doen. Er kan natuurlijk ook een rustdag worden ingelast.

AndalusiëAndalusië

Pension & casa

U heeft keus uit twee accommodaties, beide in het centrum van Competa op 100 m van het centrale plein. Winkels en restaurants zijn vlakbij.

Pension Hadriano is gerestaureerd authentiek dorpshuis met 3 ruime twee­persoons slaapkamers met elk een privé badkamer, en een gezamenlijke eetkeuken en salon. De 2 dakterrassen geven uitzicht over Competa, de bergen en de Middellandse Zee.

Casa Bueno heeft op de tweede etage een ruim twee­persoons en vier­persoons appartement. De appartementen zijn zeer volledig ingericht met eigen woonkamer met keuken, en badkamer. Het vier­persoons appartement heeft 2 twee­persoons slaaplamers. Ieder appartement heeft een eigen groot dakterras met uitzicht over het dorp en de vallei tot aan de Middellandse Zee.

Op de dag van aankomst kan je 's middags al een rond­wandeling maken in Cómpeta door de nauwe doolhofachtige straatjes.

AndalusiëAndalusië

Wandelsuggesties

  • Rondwandeling vanuit Canillas de Albaida, 2½ uur. Transfer naar het vertrekpunt. Vanuit Canillas de Albaida daal je af naar het dal waar de Rio Cajula en de Rio Turvilla bij elkaar komen.
  • Driedorpentocht: Cómpeta (640 m) - Canillas de Albaida (580 m) - Archez (330 m) - Cómpeta (3 uur). Je loopt langs terrassen die op een ingenieuze wijze worden bevloeid.
  • Rondwandeling Cómpeta - Herberg Casa La Mina (4 uur). Via een breed bergpad loop je langzaam stijgend omhoog tot je op 1040 m de bergkam bereikt.
  • Rondwandeling vanuit Canillas de Albaida (580 m) hoogste punt 860 m (4,5 uur).
  • Rondwandeling Fabrica de Luz (708 m) - Puerto de Santiago (1582 m) - Fabrica de Luz (6 uur). Wij brengen je naar het vertrekpunt, diep in het natuurgebied en halen je daar weer op.
  • Rondwandeling Fabrica de Luz (708 m) - El Lucero (1776 m) (8 uur). Wij brengen je naar het vertrekpunt en halen je daar weer op. Dit is een spectaculaire wandeling, de uitzichten zijn ongeëvenaard.

AndalusiëAndalusië

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Spanje Anders
Appartement / vakantiehuis
Cómpeta (Málaga) Spanje
Tel. Sp: +34 619 511 104
Nederlands gesproken
Website: www.spanjeanders.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2300 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Malaga
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

AndalusiëAndalusië

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
7 nachten / 8 dagen
Pension Hadriano 2 personen € 198 p.p.
Casa Bueno 2 personen € 224 p.p.; 3 personen € 214 p.p.; 4 personen € 179 p.p.
De prijs is per persoon, gebaseerd op genoemd aantal personen die een appartement delen
Inbegrepen:
Logies, badlinnen, bedlinnen, eindschoonmaak, wifi, wandelroutes, transfers volgens programma
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten waaronder heen- en terugreis, maaltijden
Optioneel
Verblijf 7 nachten op basis van alleen logies — dus zonder wandelarrangement
Pension Hadriano bij 2 personen € 122,50 p.p.
Casa Bueno bij 2 personen € 160 p.p.; bij 4 personen € 105 p.p.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar SpanjeAnders:
www.spanjeanders.nl