Spanje

Groepsreis Cómpeta Spanje

Groepswandelvakantie de mooiste wandelingen rond Cómpeta in natuurpark met de berg­ketens Tejeda en Almijara als achtertuin · Standplaats · Groep · SpanjeAnders


Wandelen in Andalusië Cómpeta

Wandelen rondom Cómpeta

Cómpeta (hoogte 640 m) is een 'wit dorp' in Zuid-Spanje, in de streek Andalusië. Het heeft de natuur letterlijk als achtertuin: een enorm natuur­park (42.000 hectare) met de indruk­wek­kende berg Maroma (2067 m), en de bergketens Tejeda en Almijara.

Vooral wanneer het in Noord Europa kil en guur is, dan is dit een ideale bestemming voor een actieve vakantie. Het voor- en najaar zijn ideale jaargetijden met temperaturen van 20-25 graden. Maar ook in de winter zijn de temperaturen nog aangenaam. In deze regio schijnt de zon gemiddeld 320 dagen per jaar.

Wij wonen al 19 jaar in het Andalusische bergdorp Cómpeta en laten je hier graag de mooiste wandelingen beleven. We lopen als groep middel­zware wandelingen — 4 tot 5 uur per dag met stijgingen en dalingen van 350 tot 500 meter per dag. Voor de ‘die-hards’ hebben we dagelijks een toegift; zo kunnen zij op dag 7 de top van de uitdagende berg El Lucero (1779 m) beklimmen.

 

Wandelen in AndalusiëWandelen in Andalusië

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst Cómpeta.
  • Dag 2: Rondwandeling vanuit Cómpeta, langs de rand van het natuurpark naar Canillas de Albaida, stroom­afwaarts langs de Rio Cájula naar Archez en door wijngaarden terug naar Cómpeta. Afstand 12 km, 4 uur, hoogteverschil ↑410 m.
  • Dag 3: Rondwandeling vanuit Cómpeta, langs het irrigatiekanaal naar Canillas de Albaida, stroom­opwaarts langs de Rio Cájula en door een kloof in het natuurpark naar de Cueva de Agua en terug naar Cómpeta via een andere route. 15 km, 4½ uur, ↑420 m.
  • Dag 4: Rondwandeling vanuit Cómpeta in het natuurpark met beklimming van de Cerro Gavilán en de brand­weerhut. 14 km, 4½ uur, ↑500 m.

CómpetaCómpeta

Accommodatie

Het verblijf bij de reizen van februari en november is in ***hotel Balcón de Cómpeta op basis van een gedeelde twee­persoons­kamer met privé badkamer.

Het verblijf bij de reizen van maart, mei, september en oktober is in een van de gerestaureerde dorps­huizen in Cómpeta op basis van een eenpersoons­kamer en een gedeelde badkamer. Elk dorpshuis heeft 2 tot 3 slaapkamers, een woonkamer, een keuken en badkamer.

Van het vliegveld Málaga kom je per openbaar vervoer (bus) in Cómpeta. Er zijn diverse supermarkten in Cómpeta,

Wandelen in AndalusiëAndalusië

Wandelprogramma (vervolg)

  • Dag 5: Rustdag, optioneel kan een wandeling naar het strand gemaakt worden (terug per bus) of een stads­wandeling in Málaga.
  • Dag 6: Transfer per Landrover naar de Rio Torrox, rondwandeling Acebuchal. 11 km, 4 uur, ↑350 meter. (Mogelijkheid om terug te lopen naar Cómpeta 2 uur extra.)
  • Dag 7: Transfer per Landrover naar de Fabrica de la Luz, driehoeks­wandeling langs de beek Arroyo de la Cueva del Melero naar de Puerto Blanquillo terug naar Cómpeta via de muilezel­route. 17 km, 5 uur, ↑500 m. (Mogelijkheid de top van El Lucero te beklimmen 3½ uur extra.)
  • Dag 8: Einde wandelarrangement.

AndalusiëAndalusië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Spanje Anders
Cómpeta (Málaga) Spanje
Tel. Sp: +34 619 511 104
Nederlands gesproken
Website: www.spanjeanders.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2300 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Malaga
Arrangement:
Groep · trektocht
Deelnemers min 4, max 12
Aanvangsdata:
Begin en eind: Cómpeta.
Advertentie:

Wandelen in AndalusiëAndalusië

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
7 nachten / 8 dagen € 479
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, diner, Nederlandse reisbegeleiding, reisbegeleiding, transfer volgens programma
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Eénpersoonskamer Balcón de Cómpeta + € 120
Korting:
Gedeelde tweepersoonskamer dorpshuis Cómpeta – € 50

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar SpanjeAnders:
www.spanjeanders.nl