Scroll To Top
Wandelen in Spanje

Spanje standplaats

U verblijft alle nachten in één of twee accommodaties en maakt vandaaruit naar wens dagwandelingen. (Of ga naar trektochten .)

Cómpeta

Cómpeta wandelen

Cómpeta (640 m) is een 'wit dorp' in Zuid-Spanje, in de streek Andalusië. Met de natuur letterlijk als achtertuin: een enorm natuurpark en de bergketens Tejeda en Almijara.

Spanje · Standplaats · Individueel · SpanjeAnders

Naar de reisorganisatie

Cómpeta

Gebied

Cómpeta (hoogte 640 m) is een 'wit dorp' in Zuid-Spanje, in de streek Andalusië. Het ligt aan het einde van een langgerekt dal, ver weg van het massatoerisme met een natuurpark (42.000 hectare) als achtertuin.

Wandelen

Keuze uit twaalf wandelingen, voor ieder wat wils. Wij laten je de mooiste plekjes in het natuurgebied zien en daarvoor is het soms beter eerst even 10 km met de auto te rijden.

Accommodatie

Verblijf in Casa Hadriano, in appartement Casa Optima of Casa Buena, of in hotel Balcon de Cómpeta.

Reisorganisatie

SpanjeAnders, Cómpeta, Spanje

Tenerife

Tenerife wandelen

Wandelen in drie delen van Tenerife. Op het weelderige schiereiland Anaga, in het door diepe kloven ingesneden Teno-gebergte, en in het maanlandschap van de cañadas met de vulkaan Teide. Verblijf in hotelletjes en casas rurales.

Spanje · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Tenerife

Gebied

Met een jaargemiddelde van 20 graden hebben de Canarische Eilanden misschien wel het beste klimaat van de wereld. Elk eiland heeft zijn eigen karakter, wat ze gemeen­schappelijk hebben is het vulkanisme en de rijke flora. Altijd groene dennen- en laurierbossen wisselen af met subtropische hellingen boven de zee, imposante bergweiden, vulkanen en alpiene rotsformaties.

Wandelen

In het noordoosten van Tenerife doorkruist u het Anaga gebergte. U maakt wandelingen hoog boven en langs de grillige kust en door het laurierbos. Het Teno gebergte ligt in het noordwesten van het eiland. De toppen reiken er tot boven de 1000 meter. Diep ingesneden kloven, rotsachtige hoogvlaktes en vulkanen vormen het decor voor een drietal wandelingen.

Accommodatie

Aan de voet van het Anaga gebergte verblijft u in het dorp San Andres in een kleinschalig appartementen gebouw. Het verblijf is op basis van logies. In het dorp is een ruime keuze uit (vis)restaurants. In het Teno gebergte verblijft u in de buurt van Los Silos in een koloniaal pand midden in een bananenplantage.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Cabo de Gata

Cabo de Gata groepsreis

Wandelen in het zuidoosten van Spanje in natuurpark Cabo de Gata over vulkanisch rotsen afgewisseld met prachtige zandstranden en door authentieke dorpen

Spanje · Standplaats · Groepsreis · Lopus

Naar de reisorganisatie

Cabo de Gata

Gebied

Cabo de Gata ligt in het uiterste zuidoosten van Spanje en kent nog weinig toerisme. Het gebied heeft de meeste zonuren van Europa; de gemiddelde jaartemperatuur is 20 graden. In de vulkanisch rotsen aan de kust heeft de erosie ongelooflijke beelden gevormd. De rotspartijen worden afgewisseld met prachtige zandstranden en daartussen liggen burchten verscholen. Hier groeien agaven, amandelbomen, citrusbomen en olijfbomen.

Wandelen

De wandelingen voeren ons tot aan de kust. Daar verkennen we traditionele vissersdorpen als La Isleta del Moro en Las Negras en genieten er van de gastronomische gastvrijheid. In de dorpen Sorbas en Níjar kun je het handwerk zoals keramiek en geweven kleden bekijken. We lopen langs oude wind- en watermolens met houten schoepen en oude irrigatiekanalen.

Accommodatie

De appartementen liggen in het oude centrum van Las Negras, een klein vissersdorpje met de flair van een boerendorp

Lopus wandelreizen, Herpen
Cantabrie

Cantabrië groepsreis

Wandelen in het Cantabrisch gebergte door een ongerept en groen berglandschap met kleurrijke vissers­havens en afgelegen berg­dorpen

Spanje · Standplaats · Groepsreis · Lopus

Naar de reisorganisatie

Cantabrië

Gebied

Het Cantabrisch gebergte ligt in het noorden van Spanje, met toppen tot 2150 meter. Er is een grote rijkdom aan land­schappen. De valleien worden gevormd door zeven rivieren die het landschap doorsnijden. Groene heuvels, lange zand­stranden, kleurrijke vissershavens en afgelegen bergdorpen vormen het decor van Asturië.

Wandelen

De wandelingen gaan over koeienpaden, boerenwegen en herderspaden, over groene vlakten, rotsachtig hooggebergte en langs de kust. Er zijn routes in het laaggebergte over wegen en pistas. In het hooggebergte kan het fris zijn, terwijl het in de lager gelegen gebieden niet warmer zal worden dan 25 graden.

Accommodatie

We verblijven vier nachten in appartementen in Cangas de Onis, een sfeervol stadje en de uitvalsbasis van wandelaars. Het tweede deel van de week slapen we drie nachten in een herberg in Pola de Somiedo, vlakbij het natuurpark.

Lopus wandelreizen, Herpen
Huelva

Huelva wandelen

Wandelen in het natuurpark Sierra de Aracena met glooiende heuvels en witte dorpen over Romeinse paden en Moorse forten

Spanje · Standplaats · Individueel · Molino Rio Alajar

Naar de accommodatie

Huelva

Gebied

Dit schitterende gebied met zijn glooiende heuvels en witte dorpen is te vinden ten westen van de Sierra Morena, de langste bergketen van Spanje. Een ideale bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers die het hectische leven willen ontvluchten.

Wandelen

Je loopt deels over Romeinse paden en ontdekt oude watermolens en oude Moorse forten. Al wandelend zie je ezels stukjes land omploegen, hoor je het geklinkklank van geitebellen tussen de eiken en kastanjebomen, en het geruis van de vele stromen en bronnen.

Accommodatie

De zes stenen huizen van de Molino staan op verhoogde grond aan de oever van de Río Alájar en hebben daardoor uitzicht op de vallei en de omringende heuvels. Aan de inrichting van de huizen is veel zorg besteed. De kamers zijn in rustieke stijl comfortabel gemeubileerd. Door de diepe kleuren van de kastanjehouten balken en de handgemaakte terracotta tegels wordt het gehele interieur door het zonlicht nu eens overgoten met een gouden gloed, dan weer met amber.

Molino Rio Alajar, Alájar
Cómpeta

Cómpeta wandelen

Onbezorgd wandelen rondom Cómpeta in het berg­achtige gebied van de Sierra de Tejeda – grillige berg­toppen en een wilde natuur. Wij halen je van de luchthaven en verzorgen vervoer naar en van de wandelingen.

Spanje · Standplaats · Individueel · B&B la Madrugada

Naar de accommodatie

Cómpeta

Gebied

Cómpeta is het grootste bergdorp van deze streek (Axarquia genaamd) en toegangs­poort tot dit mooie berggebied. Het dorp biedt alle nodige faciliteiten en heeft het hele jaar door een levendige sfeer. De kleinere dorpen in de omgeving zoals Árchez, Sedella of Sayalonga kun je op de wandelingen bezoeken.

Wandelen

Hier kun je een week onbezorgd wandelen, want wij verzorgen je vervoer van en naar de luchthaven en (bijna) alles daar tussenin. Zo kun je optimaal genieten van de natuur en de bergen.

Accommodatie

La Madrugada ligt in het rustige buiten­gebied van Cómpeta. Het beschikt over drie ruime en comfortabele twee-persoonkamers, waarvan één geschikt is tot vier personen. Alle kamers hebben een en-suite badkamer en privé-ingang vanaf het terras. De bedden kunnen naar wens als één- of twee­persoonsbed worden aangeboden.

B&B la Madrugada, Cómpeta, Spanje
Gran Canaria

Gran Canaria wandelen

Wandelen door het ruige berg- en vulkaanlandschap in het groene hart van dit Canarische eiland. U verblijft in een prachtig hotel bij San Bartolomé de Tirajana en in een casita in het centraal gelegen bergdorp Tejeda.

Spanje · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Gran Canaria

Gebied

Gran Canaria is het op een na grootste Canarische Eiland. Het ligt een paar honderd kilometer ten westen van de Zuid-Marokkaanse kust.

Wandelen

In het noorden en noord­oosten, tussen Puerto de las Nieves en Gando, bestaat de kust afwisselend uit stranden en kliffen. In het zuiden van Gran Canaria is alleen een aantal valleien vruchtbaar en geschikt voor landbouw. De rest van dit gebied is kaal, ruig en rotsig.

Accommodatie

U verblijft drie nachten in Tejeda, een dorp op 1000 meter boven de zeespiegel. Kenmerkend voor Tejeda zijn de witte huisjes omgeven door amandel­bomen. De overige vier nachten verblijft u op basis van half­pension in een hotel op 966 meter boven zeeniveau en 500 meter buiten het stadje San Bartolomé de Tirajana.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Cómpeta

Cómpeta groepsreis

De mooiste wandelingen rond Cómpeta in natuurpark met de bergketens Tejeda en Almijara als achtertuin. Spectaculaire wandelingen met ervaren gids, verblijf in gerenoveerde dorpshuizen met half pension.

Spanje · Standplaats · Groepsreis · SpanjeAnders

Naar de reisorganisatie

Cómpeta

Gebied

Cómpeta (hoogte 640 m) is een 'wit dorp' in Zuid-Spanje, in de streek Andalusië. Het heeft de natuur letterlijk als achtertuin: een enorm natuurpark (42.000 hectare) met de indrukwekkende berg la Maroma (2067 m), en de bergketens Tejeda en Almijara.

Wandelen

We lopen als groep middelzware wandelingen — 4 tot 5 uur per dag met stijgingen en dalingen van 350 tot 500 meter per dag. Voor de ‘diehards’ is er de mogelijkheid om de uitdagende berg El Lucero (1779 m) te beklimmen.

Accommodatie

Het verblijf is in een van de gerestaureerde dorpshuizen in Cómpeta op basis van een eenpersoonskamer en een gedeelde badkamer. Elk dorpshuis heeft 2 tot 3 slaapkamers, een woonkamer, een keuken en badkamer.

Reisorganisatie

SpanjeAnders, Cómpeta, Spanje

Andalusië

Andalusië wandelen

Wandelen in Andalusië door witte bergdorpjes aan de rand van een uitgestrekt natuurpark met bergen tot 2063 meter. Wandelroutes met diepe kloven, begroeide riviertjes én terrasjes in de (bijna) altijd aanwezige zon.

Spanje · Standplaats · Individueel · Andalusië-Sportief

Naar de accommodatie

Andalusië

Gebied

De streek Axarquia heeft het beste klimaat van Europa met gemiddeld 320 ‘zondagen’ per jaar, 8 uur per dag! De herfst, winter en vroeg voorjaar, als Nederland koud en nat is, wandel je hier met milde temperaturen tussen 15 en 20°C.

Wandelen

Nederlandstalige wandelroutes met kaarten zijn in de accommodaties beschikbaar, het netwerk van richtings­borden in het natuurpark zorgt dat je niet verkeerd loopt. Wij geven je dagelijks wandeladvies of lift naar de routes en voorzien je van gratis gps-routes. Op deze manier kun je zélf de mooiste wandelroutes kiezen en in je eigen tempo lopen.

Accommodatie

De Andalusië Sportief accommodaties bevinden zich in het gezellige centrum van Cómpeta, met winkels, restaurantjes en terrasjes om de hoek.

Reisorganisatie

Andalusië-Sportief, Cómpeta, Spanje

Alicante

Alicante wandelen

Het hele jaar (behalve juli en augustus) lekker wandelen op eigen houtje, met veel wandelinfo. Verblijf op spectaculaire plek midden in natuur, wandelen direct vanaf voordeur. B&B, eigen huis of glamping tent, ook volpension.

Spanje · Standplaats · Individueel · Refugio Marnes

Naar de accommodatie

Alicante

Gebied

De provincie Alicante is de meest bergrijke provincie van Spanje. Dit samen met de prachtige mediterrane natuur en de bijna nooit aflatende zon maken Alicante tot een ideaal wandelgebied. Onze directe omgeving geld als het groenste en mooiste deel van de Costa Blanca.

Wandelen

Direct vanaf onze locatie lopen een aantal wandelingen die vaak circulair gelopen kunnen worden. Pak je de auto dan zijn de mogelijkheden helemaal oneindig. Wij adviseren je graag over de routes, voorzien je van kaartmateriaal en verdere informatie.

Accommodatie

Op Refugio Marnes kan je tijdens je wandelvakantie logeren op één van de 6 B&B kamers of in een eigen huisje of huis. Bij het huren van een huis zijn de maaltijden optioneel en die serveren we bij vier of meer belangstellenden.

Refugio Marnes, Benissa, Spanje

Sierras de Alicante

Lecrin vallei wandelen

Onbezorgd wandelen in het bergachtige gebied van de Sierra Nevada en Alpujarras. Imponerende bergtoppen in een prachtige natuur, waar wandelen een waar feest is. Dit gebied is bovendien rijk aan cultuur.

Spanje · Standplaats · Individueel · Casa del Patio

Naar de accommodatie

Lecrin vallei

Gebied

Casa del Patio ligt in Pinos del Valle, een van de vele rustieke witte dorpen in de Lecrin vallei aan de zuidwest­zijde van de Sierra Nevada tussen Granada en de Middellandse Zee in. De Lecrin vallei staat bekend als de groene vallei met vele boom­gaarden met sinaas­appel-, citroen-, olijf- en amandel­bomen.

Wandelen

Wij bieden veel afwisseling in wandelingen aan en laten je ook kennismaken met de dorpen van de Alpujarras. In de omgeving van Casa del Patio kun je een week onbezorgd wandelen in een adem­benemende omgeving. De wandelingen zijn in een ruig berggebied waar wandelen een waar feest is!

Accommodatie

Casa del patio is een luxe accommodatie, het beschikt over vier ruime en comfortabele twee­persoons­kamers. Alle kamers hebben een en-suite badkamer en airconditioning, en in de B&B is een zeer goed Wi-Fi netwerk beschikbaar.

Casa del Patio, Pinos del Valle, Spanje
Sierras de Alicante

Sierras de Alicante wandelen

In het binnenland van de toeristische Costa Blanca ligt een weinig bekend wandelgebied. Aan de voet van hoge bergruggen en langs diep ingesneden rivierkloven, liggen kleine bergdorpen. Verblijf in het leuke dorp Polop.

Spanje · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Sierras de Alicante

Gebied

Hoe anders is het binnenland van de Costa Blanca. Wie een van de kronkelweggetjes landinwaarts inslaat, ontdekt een geheel ander Spanje. Aan de voet van hoge, kale bergruggen en langs diep ingesneden rivierkloven liggen bergdorpen verscholen.

Wandelen

U loopt via makkelijke paden naar uitzichtpunten op bergtoppen, maakt tochten met een stevige klim, traverseert een afgelegen berggraat en daalt af in diepe kloven. U loopt over bospaden, oude muilezelpaden en nauwelijks zichtbare jachtpaden.

Accommodatie

Als verblijfplaats en uitvalsbasis voor de wandelingen hebben we het dorp Polop gekozen. Polop ligt centraal ten opzichte van de aangeboden wandelingen en is goed met de (huur)auto te bereiken.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Montefrio

Montefrio wandelen

Combineer wandelen in de natuur met bezoeken aan pareltjes van stadjes, weg van het massa-toerisme. Sportief, culinair en cultuur. Mooie wandelingen, lekker eten, arabische baden en voetreflexologie: pure verwennerij.

Spanje · Wandelen · Individueel · B&B Lasnavillas

Naar de accommodatie

Montefrio

Gebied

Dit arrangement is het hele jaar te boeken behalve in juli en augustus. Kan individueel geboekt worden of in een groepje van maxiamaal acht personen.

Wandelen

Wandelen o.a. in Moclin over de hangbrug door de kloof, en bij het kasteel in Alcala la Real.

Accommodatie

Wij zijn een B&B in het binnen­land van Andalusië, nabij het kleine prachtige dorp Montefrio, ergens tussen Granada en Cordoba.

B&B Lasnavillas, Montefrio, Spanje
Alicante

Alicante groepsreis

Een wandelweek met gids aan de Costa Blanca. Zorgeloos genieten van het wandelen terwijl je vol pension verblijft bij Agriturismo Refugio Marnes een heerlijke plek midden in de natuur.

Spanje · Standplaats · Groepsreis · Refugio Marnes

Naar de accommodatie

Alicante

Gebied

De provincie Alicante is de meest bergrijke provincie van Spanje. Dit feit, de prachtige mediterrane natuur en de bijna nooit aflatende zon maken Alicante tot een ideaal wandelgebied. Onze directe omgeving geld als het groenste en mooiste deel van de Costa Blanca.

Wandelen

Deze wandelweek kent vijf wandel dagen die geheel gegidst worden. Maximale wandelduur is 6 uur, verder is er (uiteraard) ruimte voor je eigen programma. Wandelingen variëren in zwaarte maar zijn voor iedereen met een goede conditie goed te doen.

Accommodatie

Bij deze wandelweek logeer je in heerlijke B&B kamers. Lunch wordt in pakket vorm meegegeven en de diners worden door Richard met liefde bereid met alleen verse producten. Kortom eenmaal hier hoef je je nergens zorgen meer om te maken.

Refugio Marnes, Benissa, Spanje

Scroll To Top