Scroll To Top
Wandelen in Spanje

Spanje standplaats

U verblijft alle nachten in één of twee accommodaties en maakt vandaaruit naar wens dagwandelingen. (Of ga naar trektochten.)

Malaga Malaga

Malaga wandelen

Natuurpark met de berg­ketens Tejeda en Almijara als achtertuin – wandelen in het natuur­gebied met een wandel­arrangement op maat

Spanje · Standplaats · Individueel · Spanje Anders

Meer info

Tenerife

Tenerife wandelen

Wandelen in drie delen van Tenerife. Op het weelderige schiereiland Anaga, in het door diepe kloven ingesneden Teno-gebergte, en in het maanlandschap van de cañadas met de vulkaan Teide. Verblijf in hotelletjes en casas rurales.

Spanje · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Tenerife

Gebied

Met een jaargemiddelde van 20 graden hebben de Canarische Eilanden misschien wel het beste klimaat van de wereld. Elk eiland heeft zijn eigen karakter, wat ze gemeen­schappelijk hebben is het vulkanisme en de rijke flora. Altijd groene dennen- en laurierbossen wisselen af met subtropische hellingen boven de zee, imposante bergweiden, vulkanen en alpiene rotsformaties.

Wandelen

In het noordoosten van Tenerife doorkruist u het Anaga gebergte. U maakt wandelingen hoog boven en langs de grillige kust en door het laurierbos. Het Teno gebergte ligt in het noordwesten van het eiland. De toppen reiken er tot boven de 1000 meter. Diep ingesneden kloven, rotsachtige hoogvlaktes en vulkanen vormen het decor voor een drietal wandelingen.

Accommodatie

Aan de voet van het Anaga gebergte verblijft u in het dorp San Andres in een kleinschalig appartementen gebouw. Het verblijf is op basis van logies. In het dorp is een ruime keuze uit (vis)restaurants. In het Teno gebergte verblijft u in de buurt van Los Silos in een koloniaal pand midden in een bananenplantage.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Cabo de Gata Cabo de Gata

Cabo de Gata groepsreis

Wandelen in natuurpark Cabo de Gata over vulkanisch rotsen afgewisseld met prachtige zand­stranden en door authentieke dorpen

Spanje · Standplaats · Groepsreis · Lopus

Meer info

Cantabrië Cantabrië

Cantabrië groepsreis

Wandelen in het Cantabrisch gebergte door een ongerept en groen berg­landschap met kleurrijke vissers­havens en afgelegen berg­dorpen

Spanje · Standplaats · Groepsreis · Lopus

Meer info

Huelva Huelva

Huelva wandelen

Wandelen in het natuurpark Sierra de Aracena met glooiende heuvels en witte dorpen over Romeinse paden en Moorse forten

Spanje · Standplaats · Individueel · Molino Rio Alajar

Meer info

Malaga Malaga

Cómpeta wandelen

Onbezorgd wandelen rondom Cómpeta in het bergachtige gebied van de Sierra de Tejeda – grillige berg­toppen en een wilde natuur

Spanje · Standplaats · Individueel · B&B la Madrugada

Meer info

Gran Canaria

Gran Canaria wandelen

Wandelen door het ruige berg- en vulkaanlandschap in het groene hart van dit Canarische eiland. U verblijft in een prachtig hotel bij San Bartolomé de Tirajana en in een casita in het centraal gelegen bergdorp Tejeda.

Spanje · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Gran Canaria

Gebied

Gran Canaria is het op een na grootste Canarische Eiland. Het ligt een paar honderd kilometer ten westen van de Zuid-Marokkaanse kust.

Wandelen

In het noorden en noord­oosten, tussen Puerto de las Nieves en Gando, bestaat de kust afwisselend uit stranden en kliffen. In het zuiden van Gran Canaria is alleen een aantal valleien vruchtbaar en geschikt voor landbouw. De rest van dit gebied is kaal, ruig en rotsig.

Accommodatie

U verblijft drie nachten in Tejeda, een dorp op 1000 meter boven de zeespiegel. Kenmerkend voor Tejeda zijn de witte huisjes omgeven door amandel­bomen. De overige vier nachten verblijft u op basis van half­pension in een hotel op 966 meter boven zeeniveau en 500 meter buiten het stadje San Bartolomé de Tirajana.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Competa Competa

Cómpeta groepsreis

Groepswandelvakantie de mooiste wandelingen rond Cómpeta in natuurpark met de berg­ketens Tejeda en Almijara als achtertuin

Spanje · Standplaats · Groepsreis · SpanjeAnders

Meer info

Andalusië

Andalusië wandelen

Wandelen in Andalusië door witte bergdorpjes aan de rand van een uitgestrekt natuurpark met bergen tot 2063 meter. Wandelroutes met diepe kloven, begroeide riviertjes én terrasjes in de (bijna) altijd aanwezige zon.

Spanje · Standplaats · Individueel · Andalusië-Sportief

Naar de accommodatie

Andalusië

Gebied

De streek Axarquia heeft het beste klimaat van Europa met gemiddeld 320 ‘zondagen’ per jaar, 8 uur per dag! De herfst, winter en vroeg voorjaar, als Nederland koud en nat is, wandel je hier met milde temperaturen tussen 15 en 20°C.

Wandelen

Nederlandstalige wandelroutes met kaarten zijn in de accommodaties beschikbaar, het netwerk van richtings­borden in het natuurpark zorgt dat je niet verkeerd loopt. Wij geven je dagelijks wandeladvies of lift naar de routes en voorzien je van gratis gps-routes. Op deze manier kun je zélf de mooiste wandelroutes kiezen en in je eigen tempo lopen.

Accommodatie

De Andalusië Sportief accommodaties bevinden zich in het gezellige centrum van Cómpeta, met winkels, restaurantjes en terrasjes om de hoek.

Reisorganisatie

Andalusië-Sportief, Cómpeta, Spanje

Sierras de Alicante

Lecrin vallei wandelen

Onbezorgd wandelen in het bergachtige gebied van de Sierra Nevada en Alpujarras. Imponerende bergtoppen in een prachtige natuur, waar wandelen een waar feest is. Dit gebied is bovendien rijk aan cultuur.

Spanje · Standplaats · Individueel · Casa del Patio

Naar de accommodatie

Lecrin vallei

Gebied

Casa del Patio ligt in Pinos del Valle, een van de vele rustieke witte dorpen in de Lecrin vallei aan de zuidwest­zijde van de Sierra Nevada tussen Granada en de Middellandse Zee in. De Lecrin vallei staat bekend als de groene vallei met vele boom­gaarden met sinaas­appel-, citroen-, olijf- en amandel­bomen.

Wandelen

Wij bieden veel afwisseling in wandelingen aan en laten je ook kennismaken met de dorpen van de Alpujarras. In de omgeving van Casa del Patio kun je een week onbezorgd wandelen in een adem­benemende omgeving. De wandelingen zijn in een ruig berggebied waar wandelen een waar feest is!

Accommodatie

Casa del patio is een luxe accommodatie, het beschikt over vier ruime en comfortabele twee­persoons­kamers. Alle kamers hebben een en-suite badkamer en airconditioning, en in de B&B is een zeer goed Wi-Fi netwerk beschikbaar.

Casa del Patio, Pinos del Valle, Spanje
Sierras de Alicante

Sierras de Alicante wandelen

In het binnenland van de toeristische Costa Blanca ligt een weinig bekend wandelgebied. Aan de voet van hoge bergruggen en langs diep ingesneden rivierkloven, liggen kleine bergdorpen. Verblijf in het leuke dorp Polop.

Spanje · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Sierras de Alicante

Gebied

Hoe anders is het binnenland van de Costa Blanca. Wie een van de kronkelweggetjes landinwaarts inslaat, ontdekt een geheel ander Spanje. Aan de voet van hoge, kale bergruggen en langs diep ingesneden rivierkloven liggen bergdorpen verscholen.

Wandelen

U loopt via makkelijke paden naar uitzichtpunten op bergtoppen, maakt tochten met een stevige klim, traverseert een afgelegen berggraat en daalt af in diepe kloven. U loopt over bospaden, oude muilezelpaden en nauwelijks zichtbare jachtpaden.

Accommodatie

Als verblijfplaats en uitvalsbasis voor de wandelingen hebben we het dorp Polop gekozen. Polop ligt centraal ten opzichte van de aangeboden wandelingen en is goed met de (huur)auto te bereiken.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Scroll To Top