Schotland

Wandelen in Scottish Borders Schotland

Wandelen vanuit de twee plaatsen Melrose en Yetholm in Scottish Borders over bewegwijzerde paden · Combi-standplaats · Individueel · Hannibal


Ceredigion Ceredigion

Schotse Lowlands

Het zuidelijke deel van Schotland wordt de Lowlands genoemd. Hoewel sommige delen van de Schotse Lowlands zeker zo hoog en zo ruig zijn als de Highlands, heeft deze streek een betere infrastructuur voor dagwandelaars. De stadjes en dorpen zijn er talrijker, ze liggen minder ver uiteen en de meeste zijn met elkaar verbonden door beweg­wijzerde paden.

Hier in het zuidoosten van Schotland, tegen de grens met het Engelse Northumberland, liggen de Scottish Borders. Dit grensgebied kent een rijke wandeltraditie.

Door de Scottish Borders lopen diverse bekende lange-afstand-wandelroutes. Zo is er de coast-to-coast Southern Upland Way. De Saint Cuthbert’s Way is een populaire wandelroute van Melrose naar Holy Island aan de kust van Northumberland. Eén van Engelands bekendste wandelroutes, the Pennine Way, eindigt in het dorp Kirk Yetholm in deze regio.

CeredigionCeredigion

Wandelen

In de Scottish Borders hebben we twee plaatsen gekozen van waaruit u wandelt. Het zijn het stadje Melrose en het dorp Yetholm in the Cheviot Hills. Deze omgeving heeft een rijke cultuurhistorie: oude stadjes, kastelen, abdijen en statige estates omringd door prachtige parken, wisselen elkaar af.

Er zijn wandelingen langs de rivier the Tweed, over het estate van Roxburgh Castle en over de Eildon Hils bij Melrose. In het oostelijker gelegen Yetholm klimt u via de Pennine Way naar de grens met Engeland, struint u door de ‘moors’ in The Cheviot Hills en rust u uit langs vrolijk kabbelende beekjes.

Het basisarrangement bestaat uit zeven overnachtingen en kan met een onbeperkt aantal dagen worden verlengd. We hebben acht wandelingen voorbereid: vier vanuit Melrose en vier vanuit Yetholm.

De wandelweek start in principe in Melrose. Alleen als dit met de accommodaties beter uitkomt, begint de week in Yetholm. U kiest zelf het aantal wandel­dagen en rust­dagen. Van de helft van de wandelingen is een korte en een lange variant.

Accommodatie

In de Scottish Borders hebben we twee plaatsen gekozen van waaruit u wandelt. Het zijn het stadje Melrose en het dorp Yetholm in The Cheviot Hills. Wie met openbaar vervoer in Schotland is aangekomen, kan per bus van Melrose naar Yetholm. 

Melrose is een aardig stadje met pubs en restaurants. Het is vooral bekend vanwege the Melrose Abbey en de mooie Eildon Hills net buiten het plaatsje. In Melrose maken we gebruik van enkele hotels en enkele B&B’s. 
Yetholm bestaat uit twee dorpen – Kirk Yetholm en Town Yetholm – die iets minder dan een kilometer van elkaar liggen aan de voet van The Cheviot Hills. Allebei de dorpen hebben een hotel.

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · combi-standplaats
Periode: april t/m oktober
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl