Schotland

Trektocht St Cuthbert's Way Schotland

Trektocht op de grens van Schotland en Engeland, in de voetstappen van St Cuthbert langs abdijruïnes, akkerland en over heidevelden · Trektocht · Individueel · WandelVakantie


St Cuthbert's Way St Cuthbert's Way

Scottish Borders en Holy Island

De wandelroute St Cuthbert's Way loopt van de Scottish Borders tot aan de kust van het Engelse Northumberland. De wandeltocht begint in Melrose waar St Cuthbert in het jaar 650 een Keltische monnik werd. De St Cuthbert's Way eindigt bij Lindisfarne op Holy Island in de Noordzee.

De St Cuthbert's Way is een gemarkeerde National Trail van 100 km op de grens van Schotland en Engeland. Wandeldagen van 3 uur tot 6½ uur met hoogte­verschillen tot 600 m. De route komt nauwelijks boven de 300 m uit.

Vanaf de start bij de poorten van Melrose Abbey slingert de St Cuthbert's Way zich door de Eildon Hills, volgt het de oevers van de rivier de Tweed, gaat het door agrarisch gebied en dwars over open heide­velden, beklimt het de noordelijke hellingen van de Cheviot Hills en steekt dan de grens naar Engeland over. De wandeling bij laag tij over de dam of het wad naar Holy Island met haar abdijruïne en kasteel is bijzonder.

St Cuthbert's WaySt Cuthbert's Way

Wandeltrektocht

  • Dag 1: Aankomst Melrose
  • Dag 2: Wandelen naar Harestanes, door de Eildon Hills en langs de oever van de River Tweed, 24 km.
  • Dag 3: Wandelen naar Morebattle door het agrarisch heuvellandschap van Scottish Borders, 16 km.
  • Dag 4: Wandelen naar Kirk Yetholm, over Wideopen Hill (369 m), 11 km.
  • Dag 5: Wandelen naar Wooler. De grens met Engeland over, over de open en met heide begroeide heuvels omringd door de bergen van de Cheviot Hills, 21½ km.
  • Dag 6: Wandelen naar Fenwick door agrarisch gebied afgewisseld met bos richting de kust, 20 km.
  • Dag 7: Wandelen naar Lindisfarne. Het getij bepaalt wanneer u de oversteek naar Holy Island kunt aanvangen. 10 km.
  • Dag 8: Vertrek Lindisfarne

St Cuthbert's WaySt Cuthbert's Way

B&B's en guesthouses

U overnacht in een B&B, Inn (herberg) of hotel met alle nachten een eigen badkamer (bij uitzondering op de gang, meestal op de kamer zelf). Het reserveren van kamers is altijd maatwerk; afhankelijk van de beschikbaarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is.

Meestal kunt u in de buurt van uw accommodatie naar een pub of restaurant om 's avonds een maaltijd te bestellen; soms kunt u in uw accommodatie zelf een maaltijd bestellen.

Organisatie:
WandelVakantie
Rotterdam, Nederland
Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement:
Individueel · trektocht
Periode: april t/m september
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar WandelVakantie:
St Cutbert's Way