Portugal

Wandelen Serra de Lousã Portugal

Wandelen in midden Portugal door groen heuvelland met zonovergoten valleien en romantische dorpen, langs ruige rotsen en koele riviertjes · Standplaats · Individueel · Casa Linda


Portugal Portugal

Valleien en leisteendorpen

Casa Linda is gelegen aan de kristalheldere rivier de Ceira, die ontspringt in de Serra de Estrela en langs ons huis stroomt om te eindigen in de Mondego bij Coimbra. Heerlijk zwemmen, ijsvogel, waterspreeuw, visotter.

Rondom ons aan de voet van de bergen zijn groene valleien en gehuchten met nog kleinschalige landbouw met oude irrigatiesystemen. Veel olijfbomen, wijngaarden, bossen met herten, vossen en mangoesten.

Op zo'n 10 km liggen de mooie stadjes Gois en Lousã welke startpunten zijn voor wandelingen in de bergen. Verscholen in het groen liggen oude leisteendorpen, bedevaartoorden, boerderijen en een enkele burcht. Fenomenale uitzichten.

Op 30 km ligt de oude universiteitsstad Coimbra met fadocafé's, waar studenten in hun zwarte capes de weemoed en het verlangen vertolken. In de buurt zijn opgravingen van de Romeinse stad Conimbriga.

PortugalPortugal

Wandelen

De wandelingen vanuit Casa Linda zijn gevarieerd. Vanuit de kamers beginnen diverse rondwandelingen door bossen, valleien en gehuchten, steeds langs en over de rivier de Ceira of kleine daarin uitmondende stroompjes. Op regelmatige afstanden is er een café of restaurant in een dorp. Beschreven routes met wandelkaart, veel natuur en groen, ook in de zomer mogelijk, eventueel in te korten.

Vanuit de stadjes Gois en Lousã, waar we u heen kunnen brengen, beginnen bergwandelingen. U heeft onderweg fraaie panorama's en komt langs oude dorpen van leisteen, een massieve burcht, verlaten wolframmijnen en verscholen bedevaartoorden. In de stadjes zelf zijn rondwandelingen en eten en drinken. 's Zomers bieden we verkorte routes met voldoende schaduw en koel zwemwater.

In Coimbra en Conimbriga zijn rondwandelingen door historie en cultuur.

PortugalPortugal

Casa Linda

Vakantiehuis Casa Linda bestaat uit twee ruime comfortabele kamers, elk voor 2 of 3 personen met eigen badkamer. Er is een eenvoudige kook­gelegenheid, een groot terras en een tuin. Door onze bloemen­rijke tuin en een stukje bos, bent u in drie minuten bij de kristal­heldere rivier de Ceira, waar met enig geluk de ijsvogel en de water­spreeuw te zien is. Ook in de zomer prima en voldoende zwemwater.

In het arrangement begrepen is logies, transport van en naar Casa Linda, de berg­wandelingen en supermarkt, alsmede drie keer een gemeen­schappelijke avondmaaltijd op de dagen dat tijdens het lopen niet geluncht kan worden. Wij gebruiken zoveel mogelijk verse producten uit eigen tuin.

PortugalPortugal

Wandelsuggesties

Het aangeboden arrangement bevat twee wandelingen in de bossen en valleien in de omgeving, twee prachtige wandelingen in de bergen en een dag met diverse alternatieven. Naar behoefte kan het arrangement uitgebreid worden bij Casa Linda of in de stad Coimbra. Bij alle wandelingen zijn er korte (5 tot 10 km) of langere trajecten (10 tot 15 km) mogelijk.

Getrainde wandelaars kunnen vanuit Casa Linda de bergen in voor tochten van 15 km of meer. In overleg en tegen vergoeding van de transportkosten kunnen bijzondere, verder weg gelegen wandelroutes gelopen worden, bijvoorbeeld 8 of 16 km vanuit Conimbriga, de historische Romeinse opgravingen.

PortugalPortugal

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Casa Linda
Mevr Linda Hoyer
Serpins, Portugal
Tel. Po: +351 914 839 636
Nederlands gesproken
Website: www.casalindaportugal.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2100 km van Utrecht
1900 km van Antwerpen
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

PortugalPortugal

Prijs wandelvakantie

Dit arrangement is vervallen

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Casa Linda:
www.casalindaportugal.com