Portugal

Wandelen Monchique Portugal

De tuin van de Algarve, wandelen in de Serra de Monchique met grillige kurk­eiken en ruisend eucalyptus · Standplaats · Individueel · Casa Spa d'Alma


Algarve Algarve

De groene natuur van Monchique

De Serra de Monchique is een laag­gebergte in Zuid-Portugal met een subtropisch klimaat en misschien wel de schoonste lucht van Europa. Het wordt wel de tuin van de Algarve genoemd omdat het altijd groen is en het hele jaar door volop kleurige bloemen heeft. De hoogste berg is slechts 902 m maar geeft een fantastisch uitzicht over de kust.

Casa Spa d'Alma ligt in het oostelijk deel van de Serra, dicht bij de mooiste wandel­routes en op tien minuten rijden van het stadje Monchique. Een vakantieplek waar je, al wandelend, prachtige natuur kunt ontdekken en kennis maken met het oorspronkelijke Portugal. Het is slechts een half uur naar de bekende zuidkust of woeste westkust.

Flora en fauna zijn zeer divers en het landschap in Monchique wordt gedomineerd door grillige kurkeiken, ruisende eucalyptus en een exotische mix van geurende kruiden. Je vindt er adelaars, wilde zwijnen, vossen, herten en mangoesten.

AlgarveAlgarve

Wandelen

De beste wandelseizoenen zijn van maart tot half juni en van half september tot december. De zomer­maanden zijn vaak wat te warm – hoewel de vroege vogels van het ochtendgloren tot rond elf uur nog prima uit de voeten kunnen.

De bergen van Monchique bieden de mogelijkheid tot het aanpassen van de wandeling van normaal tot stevig, de hoogte­verschillen zullen zelden boven de 500 m uitkomen en de wandeltijd kan men vaak tijdens de wandeling veranderen door net even een ander pad te nemen. Op deze wijze kun je wandelen van 2 tot 6 uur per dag. Tevens hebben wij wandelingen aan de zuid en westkust die een onvergetelijke ervaring geven.

Er zijn vele rondwandelingen maar ook de wandeling van Foia (hoogste punt van de Algarve) naar Casa Spa d'Alma is zeer aantrekkelijk en wij kunnen je op het beginpunt afzetten. Je kunt ook een traject van de Via Algarviana lopen waarbij wij kunnen helpen met het vervoer.

AlgarveAlgarve

Casa Spa d'Alma

Casa Spa d’Alma is een wandel­pleister­plaats met alle faciliteiten van een charme hotel, een zen­atmosfeer en ligt midden in het natuur­gebied Serra de Monchique. De combinatie van landelijke rust, groene natuur en ontspannen wandelen in een uitstekend klimaat maken dat je een stapje terugneemt, wat dieper ademt en puur geniet van de verstilling.

Onze service richt zich op persoonlijke aandacht en het waarborgen van kwaliteit. Wij serveren een luxe ontbijt waar ook degenen die glutenvrij zijn of lactose intolerant hun weg vinden.

De kamers zijn ruim van opzet met boxspring bedden, privé badkamer, airconditioning en zicht op tuin en bergen. Wifi, televisie en een laptop bevinden zich in de gemeen­schappelijke ruimte. Lekker in de zon weg­dromen bij het zwembad of met een glas wijn bij maanlicht in de jacuzzi. Naast de patio is een volledige buitenkeuken die de gasten kunnen gebruiken.

AlgarveAlgarve

Wandelen (vervolg)

Wij voorzien je van kaarten, tips en aanwijzingen voor de routes. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket voor de wandeling, wij zorgen voor iets extra’s zoals een ei- of tonijnsalade en fruit. Zorg dat je een rugzakje meeneemt voor water, e.d.

De routes gaan voornamelijk over geitenpaden, steenslag of zand. Je kunt lopen door gebied waar je de lokale bevolking tegenkomt maar er zijn ook tracks door verlaten wildernis waar je alleen bent met de hoog zwevende adelaars, de kurk­eiken en het geruis in de bomen.

Als je individueel-begeleid wilt lopen dan gaat een van ons mee als gids. Hier betaal je wel wat extra voor. Het is mogelijk om met een groep te komen om begeleid of zelfstandig te wandelen. Contact ons om in overleg data te bepalen. Wij kunnen helpen met de transfer van en naar Faro airport, hoewel een huurauto aan te bevelen is.

AlgarveAlgarve

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Casa Spa d'Alma
Theo Noordeloos
Monchique, Portugal
Tel. Po: +351 918 185 750
Mail: info@spadalma.nl
Nederlands gesproken
Website: www.spadalma.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2400 km van Utrecht
2300 km van Antwerpen
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: van maart tot november
Advertentie:

AlgarveAlgarve

Prijs wandelvakantie

Prijs:
Per nacht van € 63 tot € 80
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, routes, zwembad, jacuzzi
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Optioneel:
Lunchpakket € 5 p.p.
Begeleide wandeling € 10 p.p.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Casa Spa d'Alma:
www.spadalma.nl