Portugal

Wandelen in Odemira Portugal

Wandelen in de heuvels van het Monchique­gebergte door natuur­gebieden en authentieke dorpen, en langs de Atlantische westkust · Standplaats · Individueel · Monte Maravilhas


Alentejo Alentejo

Monchique gebergte

Het uitgestrekte landgoed Monte Maravilhas ligt in een groene vallei ten noorden van de heuvels van Monchique. Het is een ideale plek om te genieten van de natuur, rust en ruimte, en het is een fantastisch punt om vanuit te wandelen.

In elke richting ontvouwt zich een ander landschap. De ene dag wandelt u over geitenpaden en zandwegen, door eeuwen­oude bossen, langs riviertjes, olijf- en sinaasappel­gaarden. De andere dag loopt u door een glooiend uitgestrekt weide­landschap opgesierd door oude molens en karakteristieke boerderijtjes.

In de pittoreske, authentieke dorpen langs de routes, maken rust en ruimte even plaats voor lokale gezelligheid en sfeer: witte huizen, cafeetjes, markt en winkeltjes. De wandelingen zijn 3 tot 7 loopuren door heuvelachtig terrein.

AlentejoAlentejo

Wandelen

Maravilhas is een uitstekend vertrekpunt voor wandeltochten door afwisselende landschappen. Je loopt over geiten­paden en zandwegen en kunt genieten van de ongerepte natuur en mooie vergezichten.

Er zijn negen wandelingen – route­beschrijving met stafkaarten– voor gasten die individueel willen wandelen. De wandeltochten gaan door prachtige natuur­gebieden in het binnenland, door authentieke Portugese dorpen en langs de Atlantische westkust.

Zeven wandelingen zijn in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische Oceaan en één in de omtrek van het Santa Clarameer. De wandeltochten zijn niet zwaar, de afstand varieert van 9 tot 18 km, ofwel van 4 tot 7 uur. Het hoogte­verschil bedraagt 100 tot 400 m.

AlentejoAlentejo

Monte Maravilhas

Maravilhas betekent letterlijk ‘wonderen’. Het ligt noordelijk van het Monchique gebergte midden in de heuvels, met het dorp São Martinho das Amoreiras op loopafstand.

Monte Maravilhas heeft drie zorgvuldig gerenoveerde huizen. Casa Amarela (6 pers.), Casa Azul (4 pers.) en Casa Mimosa (4 pers.) hebben ruim uitzicht, veel privacy en eigen terrassen. Ze zijn volledig ingericht en bieden een sfeervolle en gerieflijke accommodatie. In de vallei ligt het zwembad, omgeven door een terras met ligstoelen. Het landgoed, heuvelachtig en boomrijk, heeft water­putten en van natuursteen gemaakte terrassen met planten en bloemen. In de boomgaard zijn wijnranken, vijgen-, sinaasappel- en olijf­bomen.

Vanaf luchthaven Faro bieden wij een transfer­service naar Maravilhas. Reserveer uw huurauto of transfer­service bij uw boeking.

AlentejoAlentejo

Wandelsuggesties

De maximum­temperatuur schommelt in de lente en herfst tussen 20 en 30 °C, en in de winter tussen 15 en 22 °C. Tussen oktober en april kan het regenen, en van mei tot september is het droog.

Alle wandelingen hebben goede beschrijvingen met gedetailleerde kaarten.

Werkelijk elk jaargetijde heeft hier zijn charmes. De winter met groene heuvels en kleine gele bloemen, de lente met bloesem en wilde bloemen in kleuren en geuren, de zomer met de goudgele gloed en de rode bast van geschilde kurkeiken, en de herfst met vele soorten vruchten en paddestoelen.

AlentejoAlentejo

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Monte Maravilhas
Prem Zijtveld
São Martinho das Amoreiras, Odemira, Portugal
Tel. Po: +351 964 235 864
Nederlands gesproken
Website: www.maravilhas.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2400 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Faro
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Aankomstdag naar keuze
Geen honden
Advertentie:

AlentejoAlentejo

Prijs wandelvakantie

Prijs 2020:
7 nachten / 8 dagen (laagseizoen / hoogseizoen)
Casa Amarela 6 pers. € 490 / € 790
Casa Mimosa 4 pers. € 410 / € 690
Casa Azul 4 pers. € 440 / € 740
De prijs is per huis voor maximaal het genoemd aantal personen
Inbegrepen:
Logies
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Transfer Faro Airport - Maravilhas per rit € 95

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Monte Maravilhas:
www.maravilhas.nl