Portugal

Groepsreis in Odemira Portugal

Wandelingen met een groep in de heuvels van het Monchique­gebergte, langs de Atlantische Oceaan en bij het Santa Clarameer · Standplaats · Groepsreis · Monte Maravilhas


Alentejo Alentejo

Monchique gebergte

Het uitgestrekte landgoed Monte Maravilhas ligt in een groene vallei ten noorden van de heuvels van Monchique. Het is een ideale plek om te genieten van de natuur, rust en ruimte, en het is een fantastisch punt om vanuit te wandelen.

In elke richting ontvouwt zich een ander landschap. De ene dag wandelt u over geitenpaden en zandwegen, door eeuwenoude bossen, langs riviertjes, olijf- en sinaasappelgaarden. De andere dag loopt u door een glooiend uitgestrekt weide­landschap opgesierd door oude molens en karakteristieke boerderijtjes.

In de pittoreske, authentieke dorpen langs de routes, maken rust en ruimte even plaats voor lokale gezelligheid en sfeer: witte huizen, cafeetjes, markt en winkeltjes. De wandelingen zijn 3 tot 7 loopuren door heuvelachtig terrein.

AlentejoAlentejo

Wandelen

De wandelvakantie duurt 8 dagen. Ze begint op de aankomstdag om 14.00 uur, en eindigt op de vertrekdag na het ontbijt.

Monika Kessler woont in Portugal en werkt sinds 1996 als wandelgids. Ze zegt: “Portugal leer je pas echt kennen als je wandelt. Dit land moet je voelen, horen, zien en ruiken; de geur van kruiden en bloesem, het horen van de stilte in de afwisselende landschappen”.

In de wandelweek staan zes wandelingen op het programma: vier in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische Oceaan en één in de omtrek van het Santa Clarameer. Bij de twee laatstgenoemde tochten regelen we autovervoer.

De wandeltochten zijn niet zwaar en bouwen we in moeilijkheids­graad op. De afstand van de dag­wandelingen varieert van 9 tot 18 km, ofwel van 4 tot 7 uur. Het hoogte­verschil bedraagt 100 tot 400 m.

AlentejoAlentejo

Monte Maravilhas

Maravilhas betekent letterlijk ‘wonderen’. Het ligt noordelijk van het Monchique gebergte midden in de heuvels, met het dorp São Martinho das Amoreiras op loopafstand.

Monte Maravilhas heeft 3 zorgvuldig gerenoveerde huizen, die een sfeervolle en gerieflijke accommodatie bieden. Er zijn zowel één- als twee­persoons slaapkamers. Onder de kurkeiken en olijfbomen kan gekampeerd worden. In de vallei ligt het zwembad, omgeven door een terras met ligstoelen.

Het onbijt en diner is op Maravilhas, en voor onderweg krijgen we een lunchpakket. We overnachten steeds op Monte Maravilhas.

Vanaf luchthaven Faro bieden wij een transfer­service naar Maravilhas. Reserveer uw huurauto of transferservice bij uw boeking.

AlentejoAlentejo

Wandelprogramma

We wandelen overwegend over geitenpaden en lokale onverharde wegen. Tijdens de wandelingen nemen we voldoende tijd om te genieten van wat de natuur ons biedt.

De maximum-temperatuur schommelt in de lente en herfst tussen 20 en 30 °C, en in de winter tussen 15 en 22 °C. Tussen oktober en april kan het regenen,  en van mei tot september is het droog.

Werkelijk elk jaargetijde heeft hier zijn charmes. De winter met groene heuvels en kleine gele bloemen, de lente met bloesem en wilde bloemen in kleuren en geuren, de zomer met de goudgele gloed en de rode bast van geschilde kurkeiken, en de herfst met vele soorten vruchten en paddestoelen.

AlentejoAlentejo

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Monte Maravilhas
Prem Zijtveld
São Martinho das Amoreiras, Odemira, Portugal
Tel. Po: +351 964 235 864
Nederlands gesproken
Website: www.maravilhas.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2400 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Faro
Arrangement:
Groep · standplaats
Aanvangsdata:
Geen honden
Advertentie:

AlentejoAlentejo

Prijs wandelvakantie

Prijs 2020:
7 nachten / 8 dagen € 690
De prijs is per persoon op basis van twee personen die een tweepersoons­kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunch, diner
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, drankjes
Optioneel:
Eénpersoons­kamer toeslag € 100
7 nachten kamperen in eigen tent € 540
Verlengen is mogelijk
Toeslag:
Transfer Faro Airport - Maravilhas per rit € 95

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Monte Maravilhas:
www.maravilhas.nl