Portugal

Trektocht Costa Vicentina Portugal

Costa Vicentina, een ongerept kustpad in de Alentejo over de ruige rots­kust met kleine baaien, lege stranden en brede rivier­mondingen · Trektocht · Individueel · Oliva Travel


Costa Vicentina Costa Vicentina

Wild en ongerept kustpad

Wandelen op de grens van zee en land over het kustpad langs de Costa Vicentina is een unieke belevenis. De kuststrook van de Alentejo, een beschermd natuurgebied, is wild en ongerept.

De tocht begint ten noorden van het vriendelijke dorp Vila Nova de Milfontes en eindigt in Odeceixe, net op de grens met de Algarve. De route volgt de visserspaden bovenlangs de ruige rotskust, die wordt onderbroken door kleine baaien, onmetelijke, lege stranden en brede riviermondingen.

In het voorjaar veranderen de duinen in een kleurrijk bloementapijt, terwijl de ooievaars af en aan vliegen om hun nesten op de klifrotsen te bevoorraden. Jonge vissers hangen bij de loods in de haven en wachten op hun vertrek naar zee. Wie van vis houdt is hier de koning te rijk. Verser kan haast niet. Verblijf in authentieke, landelijke “casas brancas” met uitstekende verzorging.

Costa VicentinaCosta Vicentina

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst. De witgepleisterde huizen en boerderijen met hun felle kleuren zijn opvallend laag en passen naadloos in het landschap. Dit is onmiskenbaar de Alentejo.
  • Dag 2: São Torpes – Ribeira da Azenha. Na een vorstelijk ontbijt volgt een transfer naar het strand van São Torpes. Rond het middaguur bereiken we het traditionele vissersplaatsje Porto Covo, dat zich uitstekend leent voor een lunchstop.
  • Dag 3: Ribeira da Azenha – Vila Nova Milfontes. We volgen de kustlijn en passeren de eerste ooievaarsnesten. Aan de rand van Milfontes maken we een stop bij het café aan de vissershaven alvorens langs de brede monding van de Mira rivier het dorp binnen te lopen.
  • Dag 4: Vila Nova de Milfontes – Lonqueira. De dag begint met een uitgebreid Portugees ontbijt op het terras dat grenst aan de dorpsstraat. Onderweg verbazen we ons over de bizarre vormen en de roestbruine kleur van het geërodeerde gesteente onder onze voeten.

Costa VicentinaCosta Vicentina

Accommodaties

U verblijft in sfeervolle en gastvrije “casas brancas” in comfortabele kamers met eigen bad/douche en wc.

Op alle dagen verzorgen de eigenaren het ontbijt. Op Dag 1, 2 en 6 is de avondmaaltijd inbegrepen. Het diner bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht met verschillende keuzemogelijkheden. De accommodaties kunnen voor een lunchpakket zorgen of u doet zelf inkopen voor de lunch in de dorps.

Costa VicentinaCosta Vicentina

Wandelprogramma (vervolg)

  • Dag 5: Lonqueira – Cabo Sardão - Touril. We zetten koers naar Almograve, haken weer aan op het kustpad en komen in de middag aan bij de immense vuurtoren van Cabo Sardão. Het landgoed Herdade do Touril ligt op een prachtige locatie, omringd door weiden met grote bruine koeien en aan de einder de glinstering van de zee.
  • Dag 6: Touril – Zambujeira – Brejão. Het valt moeilijk Touril te verlaten. Hier zou je nog wel dagen willen blijven. Tegen de middag bereiken we Zambujeira do Mar, dat op een bevoorrechte plek ligt aan de rand van de zee, hoog op de rotsen.
  • Dag 7: Brejão – Azenha do Mar - Odeceixe. We pakken de kustroute weer op bij het Praia da Amália. De legendarische fadozangeres Amália Rodriques had hier haar woonhuis hoog op de rotsen. We beginnen aan de laatste etappe die eindigt op een klif hoog boven de brede monding van de Seixe rivier, die traag een weg zoekt door het zand naar de zee.
  • Dag 8: Ontbijt en aanvang terugreis.

Costa VicentinaCosta Vicentina

Wandel­arrangement

Organisatie:
Oliva Travel
Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 020 771 4135
Int.: +31 207 714 135
Website: www.olivatravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2300 km van Utrecht
2200 km van Antwerpen
Vliegveld: Lissabon
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en einde: Funcheira
Periode: maart t/m november
Advertentie:

Costa VicentinaCosta Vicentina

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen, prijs per persoon
1 persoon, eenpersoons­kamer € 960
2 personen, twee­persoons­kamer € 695
3 personen, driepersoons­kamer € 675
4 personen, 2 x twee­persoons­kamer € 655
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 3 x diner, transport van bagage, wandelroutes en kaarten, geografische en cultuurhistorische informatie over de streek.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
€ 15 toeslag juni en september
€ 20 reserveringskosten per boeking
Optioneel:
Extra nachten mogelijk

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Oliva Travel:
www.olivatravel.nl