Portugal

Trektocht Serra da Estrela Portugal

Trektocht in de Serra da Estrela door een uitdagend berg­landschap met hoog­vlaktes en magnifieke vergezichten, en karakteristieke dorpen · Trektocht · Individueel · Oliva Travel


Serra da Estrela Serra da Estrela

Het Sterrengebergte

De Serra da Estrela (het Sterrengebergte) is één van de mooiste en meest uitdagende wandel­gebieden van Portugal. Tijdens deze trektocht kun je met volle teugen genieten van de hoogtepunten van het natuurpark: de bijzonder fraaie landschappen, de karakteristieke, levendige dorpen en de authentieke plattelands­cultuur.

De eerste dagen loop je langs de noord­flanken van het gebergte en bezoek je de historische dorpen Linhares en Folgosinho. Je steekt over naar de zuidkant van het gebergte en komt in het mooie gletsjerdal van de Zêzere rivier. Het berglandschap wordt gedomineerd door indruk­wekkende rotsformaties van graniet, ruige weides en kristal­heldere meren.

De hoogvlakte is het domein van herders en schaaps­kuddes. Op de lagergelegen berg­hellingen vind je schitterende terrassen. Natuurlijk breng je een bezoek aan de Torre.

Serra da EstrelaSerra da Estrela

Wandelprogramma

Een reis voor doorgewinterde wandelaars die op zoek zijn naar spannende natuur en de verleidingen van het plattelandsleven van de Serra.

Per dag wandel je tussen de 11 en 19 km; stijgingen tot 500 m, dalingen tot 1200 m. Afwisselend middelgebergte tot 2000 m, met typische gletsjerdalen en bergmeren, rotsformaties, weidse hoogvlaktes, akkers en helling­bossen.

  • Dag 1: Aankomst in Gouveia Melo.
  • Dag 2: Linhares - Folgosinho. In de ochtend verken je eerst Linhares. Dan over een oude Romeinse weg langs de flanken van de Serra door een cultuur­landschap met terrassen, bergbeken en bossen.
  • Dag 3: Rondwandeling Folgosinho. Naast de rondwandeling over de Rota dos — Galhardos kun je ook door het plaatsje Folgosinho struinen.

Serra da EstrelaSerra da Estrela

Accommodaties

Overnachtingen in dorpshotels en landelijke accommodaties (casas rurales en landgoed), in eenvoudige comfortabele kamers met bad/douche en wc.

Het karakteristieke landhuis in Manteigas heeft een bijzondere charme; kamers met antiek meubilair, een sfeervolle salon met openhaard en een tuin met zwembad.

Serra da EstrelaSerra da Estrela

Wandelprogramma (vervolg)

  • Dag 4: Folgosinho - Manteigas. Oversteek van noord naar zuid over de hooggelegen delen van de Serra en door het dal van de Rio Mondego. Dan begin je aan de afdaling langs beboste hellingen naar het dorp Manteigas, waar je verblijft in een statig Portugees landgoed.
  • Dag 5: Nave de St. Antonio – Manteigas. Na luttele kilometers begint de klim naar het natuurlijke amfitheater Covão d'Ametade. Je volgt het nauwe, kaarsrechte gletsjerdal.
  • Dag 6: Torre – Loriga. Op de top van de Torre (1991 m) openen zich weidse panorama’s. Via het gletserdal Covão do Meio daal je af door een imposant ravijn naar het bergdorp Loriga.
  • Dag 7: Loriga – Cabeça - Loriga. Van het terrassen­landschap hoog langs een irrigatiekanaal naar het dorp Cabeça.
  • Dag 8: Ontbijt en aanvang terugreis.

Serra da EstrelaSerra da Estrela

Wandel­arrangement

Organisatie:
Oliva Travel
Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 020 771 4135
Int.: +31 207 714 135
Website: www.olivatravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2000 km van Utrecht
1900 km van Antwerpen
Vliegveld: Porto (190 km)
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en einde: Nelas
Periode: eind april t/m 15 november
Advertentie:

Serra da EstrelaSerra da Estrela

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen, prijs per persoon
1 persoon, eenpersoons­kamer € 820
2 personen, twee­persoons­kamer € 665
3 personen, driepersoons­kamer € 645
4 personen, 2 x twee­persoons­kamer € 630
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, diner, transport van bagage, transfer Mangualde – Gouveia/Melo, transfer Loriga - Nelas, wandelroutes en kaarten, geografische en cultuurhistorische informatie over de streek.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
€ 20 reserveringskosten per boeking
Optioneel:
Extra nachten mogelijk

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Oliva Travel:
www.olivatravel.nl