Portugal

Wandelen in Peneda-Gerês Portugal

Wandelen in het nationale park Peneda-Gerês in de Minho, met zijn woeste graniet­bulten, weidse hoog­vlaktes en imposante rivier­dalen · Standplaats · Individueel · Oliva Travel


Minho Minho

Wandelschat en bakermat

Een wandelvakantie in de Minho, de meest noordelijke provincie van Portugal. Het beste van twee werelden: fascinerende natuur en verrassende cultuur.

Het nationale park Peneda-Gerês, met zijn woeste graniet­bulten, weidse hoog­vlaktes en imposante rivier­dalen, behoort tot de mooiste wandel­gebieden van Europa. Een schat voor wandelaars vooral ook vanwege het uitzonderlijk rijke cultuur­landschap: de fraaie terras­hellingen, de op palen gebouwde graan­schuren, de watermolens en de Geira, de oude Romeinse weg van Braga naar Astorga.

Ook vanuit cultureel oogpunt heeft de Minho veel verrassingen in petto, zoals de prachtig bewaard gebleven historische kern van koningsstad Guimarâes, bakermat van Portugal en werelderfgoed. En wie heerlijk wil ontspannen kan terecht in de thermale baden en warmwater­bronnen van Baños en Gerês.

MinhoMinho

Wandelen

Wandelingen variërend van 3 tot 15 km. Voor iedereen met een redelijke conditie goed te doen; 1 tot maximaal 6 uur lopen en maximaal 500 meter klimmen.

Het noordwesten van Portugal heeft een gematigd maritiem klimaat met een aangenaam voor- en najaar en warme zomers. In de zomermaanden is het overwegend droog, de meeste regen valt van oktober tot mei.

MinhoMinho

Accommodatie

U verblijft in twee plaatsen: vier nachten in Lobios (Spanje) en drie nachten in Amares. Voor deze reis is van de eerste tot de laatste dag een (huur)auto nodig. In beide accommodaties overnacht u in comfortabele kamers met eigen bad/douche en toilet.

Casa da Feira. Met veel oog voor detail gerestaureerde oude boerenhoeve, die ooit dienst deed als tolhuis en marktplaats. Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel.

Quinta do Burgo. Oud landgoed te midden van de wijn­gaarden in het dal van de Rio Cávado met uitzicht op de heuvels en de rivier. Rustieke kamers, sfeervolle salon, terras, tuin en zwembad.

MinhoMinho

Wandelsuggesties

  • Route van de veekralen. Langs de beboste hellingen naar een sprookjes­achtig plateau bezaaid met granieten rotsformaties, die de meest bizarre vormen hebben aangenomen. Afstand →12 km, 4 uur
  • Naar de prehistorische nederzetting Cidade de Calcedonia, een intrigerende natuurlijke vesting, hoog in de bergen, verborgen in een kloof tussen reusachtige granietblokken. →8 km, 4 uur.
  • Route van de graanschuren. Over ommuurde, natuur­stenen paden van Cutelo via Cortinhas naar Brufe langs op palen gebouwde graanschuren. →12 km, 4½ uur.
  • Romeinse weg van Braga naar Astorga. Het pad doorkruist een beschermd bosgebied met bijzondere eiken alvorens bij de bergpas Portela do Homem uit te komen. →15 km, 5½ uur.
  • Wandeling naar de ruïnes van het kasteel van Castro Laboreiro en een wandeling bij de bedevaartskerk van Peneda. →3 km en 8 km.

MinhoMinho

Wandel­arrangement

Organisatie:
Oliva Travel
Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 020 771 4135
Int.: +31 207 714 135
Website: www.olivatravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2000 km van Utrecht
1900 km van Antwerpen
Vliegveld: Porto
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: 1 mei – 15 november
Advertentie:

MinhoMinho

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen € 395
idem met huurauto € 485
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, wandelroutes en kaarten, reisdocumentatie
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
€ 50 toeslag juli & augustus
€ 20 reserveringskosten per boeking

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Oliva Travel:
www.olivatravel.nl