Portugal

Wandelen in Portalegre Portugal

Wandelen in de Alto Alentejo in het natuur­park São Mamede vanuit twee vesting­stadjes – stad en land, cultuur, natuur en rust · Combi-Standplaats · Individueel · Oliva Travel


Alentejo Alentejo

Twee charmehotels

De Alto Alentejo ligt in het oosten van Portugal tegen de Spaanse grens. Het glooiende  heuvel­landschap is een bonte lappen­deken van eiken, olijf­bomen, akkers en wijn­gaarden. Op heuve­ltoppen liggen dromerige, witte vesting­stadjes en robuuste kastelen.

In het natuurpark São Mamede is het aangenaam en ontspannen wandelen. Over smokkel­paden langs de grens met Spanje bijvoorbeeld of over de oude tolweg naar het adelaarsnest Marvão. De renaissance­stad Evora, parel van de Alentejo en wereld­erfgoed, mag je beslist niet missen. En dan hebben we het nog niet gehad over de imposante vestingwerken van Elvas, die ooit werden gebouwd onder de bezielende leiding van pater Joannes uit ons eigen Brabant.

Laat je onderdompelen in het Portugese leven en geniet van de uitstekende wijnen, de heerlijke zoetigheden en de hartelijkheid van de Portugezen. Verblijf in twee sfeervolle accommodaties met een bijzondere charme in de vestingstadjes Castelo de Vide en Monsaraz.

AlentejoAlentejo

Wandelen

Stad en land, cultuur, natuur en rust komen in dit arrangement volop aan hun trekken. Wandelen, culturele uitstapjes maken of gewoon heerlijk ontspannen, lezen en af en toe een frisse duik nemen in het zwembad. In de omgeving van de stand­plaatsen Castelo de Vide en Monsaraz zijn verschillende wandelingen uitgezet.

Voor- en najaar zijn ideale maanden voor een bezoek aan de Alentejo. Het klimaat is dan mild en de natuur op haar mooist. In het voorjaar is de Alentejo een grote wilde bloemenzee waarin de gele tinten overheersen. In het najaar is er volop activiteit op het land als de druiven en olijven worden geoogst.

AlentejoAlentejo

Accommodaties

Vier nachten (logies en ontbijt) in een authentieke monte (heren­boerderij) uit de achttiende eeuw omringd door weelderige tuinen, vijvers met klaterend water, boom­gaarden en een zwembad. Een oase van rust en harmonie met uitzicht op het op een heuveltop gelegen Monsaraz. De gastverblijven zijn volledig ingericht en bieden de mogelijkheid om zelf te koken.

Drie nachten (halfpension) in een fraai gerestaureerde koopmans­woning met elegant ingerichte kamers in het charmante en levendige provinciestadje Castelo de Vide.

Je kunt tussendoor extra rustdagen plannen in één van de verblijfplaatsen of het arrangement verlengen om een bezoek te brengen aan Lissabon.

AlentejoAlentejo

Wandelsuggesties

  • Smokkelpaden langs de grens met Spanje. Rond­wandeling vanuit het dorp Galegos in een sprookjes­achtig landschap gedomineerd door granietbergen. De verharde paden waren nog niet zo lang geleden het domein van smokkelaars. Afstand: 12 km (3 – 4 uur).
  • De oude tolweg naar het adelaarsnest Marvão . Rond­wandeling in de omgeving van Marvão. Over tijdloze paden naar het plaatsje Escusa en het dal van de Rio Sever. Daarna over de oude tolweg terug naar Marvão. Afstand: 11 km (3 – 4 uur).
  • Karrenspoor van Castelo de Vide naar Carreiras. Langs de flank van het São Mamede gebergte over het met keien bestrate karren­spoor dat van Castelo de Vide via Carreiras naar Portalegre liep. Afstand: 12 km (3 – 4 uur).
  • Kasteeldorp Monsaraz en de vallei Guadiana. Wandeling in de omgeving van Monsaraz, een klein­schalig cultuur­landschap van akkers, moestuinen, fruitbomen en olijf- en wijngaarden. Afstand: 12 km (3 – 4 uur).

AlentejoAlentejo

Wandel­arrangement

Organisatie:
Oliva Travel
Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 020 771 4135
Int.: +31 207 714 135
Website: www.olivatravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2100 km van Utrecht
2000 km van Antwerpen
Vliegveld: Lissabon
Arrangement:
Individueel · combi-standplaats
Periode: 15 maart – 1 juli, 1 september – 15 december
Advertentie:

AlentejoAlentejo

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen € 435
idem met huurauto € 545
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, wandelroutes en kaarten, reisdocumentatie
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
€ 20 reserveringskosten per boeking

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Oliva Travel:
www.olivatravel.nl