Portugal

Wandelen in Portalegre Portugal

Wandelen in de Alto Alentejo aan de voet van natuur­park Serra de São Mamede bij het oude vesting­stadje Castelo de Vide · Standplaats · Individueel · Quinta do Pomarinho


Alentejo Alentejo

Natuurliefhebbers & vogelaars

Quinta do Pomarinho ligt in Midden-Portugal in de Alto Alentejo aan de voet van het natuurpark Serra de Sao Mamede, vlakbij de Spaanse grens. Het is een bijzondere plek voor wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers, vogelaars, kunstenaars en rustzoekers.

In de Alentejo ligt op bijna iedere heuveltop langs de Spaanse grens een versterkt vestingstadje. De ANWB-gids beschrijft Castelo de Vide (5 km) als het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje van Portugal. Verder zijn er schilderachtige meren en Romeinse overblijfselen. Zo is er een Keltisch Roundhouse en een middeleeuwse dorsvloer bij de buren, een antar naast de deur, en megalieten in de nabije omgeving.

Op Pomarinho treft u in elk seizoen bijzondere gasten aan: hop, ijsvogel, nachtegaal, bijeneter, ooievaar, groene boomkikker, vuurbuiksalamander, water­schildpad, zoetwaterkreeft, vos, marter, das en lynx. Tijdens een individuele wandelvakantie kunt u zich heerlijk ontspannen en zo onthaasten van uw normale dagelijkse beslommeringen.

AlentejoAlentejo

Wandelen

Quinta do Pomarinho ligt aan de voet van de heuvels van het natuurpark Serra de São Mamede. Het loopt in hoogte op tot 1025 m en strekt zich 40 km naar het zuiden uit langs de Spaanse grens.

Het natuurpark wordt gezien als een groen eiland in een verder dorre en rotsige streek. U ontdekt hier al wandelend dat bossen met kurkeiken, steeneiken en kastanjes worden afgewisseld met aardbeistruiken, brem, zonneroosje of hei.

De fauna van het natuurpark is zeer interessant. Als u geluk heeft  ziet u een havikarend, een oehoe of een slangenarend op jacht naar een wipneusadder. Het is ook het jachtterrein van de grijze wouw en er zitten wel drie soorten gieren; monniksgier, aasgier en de vale gier.

Het natuurpark Serra de Sao Mamede is een prachtig ongerept wandelgebied met vele gemarkeerde wandelroutes. Ook vanuit Quinta do Pomarinho zelf starten diverse beschreven  (rond)wandelingen. De wandelingen variëren van 12-18 km.

AlentejoAlentejo

Quinta do Pomarinho

Het landgoed Pomarinho ligt op 450 m hoogte en bestaat uit 25 ha grasland, en vrucht - en olijfboom­gaarden en kurkeiken. Op de biologische boerderij zijn koeien, katten en kippen. Een vers eitje hoort erbij. Als gast kunt u vrij proeven van de druiven en vijgen.

Dwars over het landgoed loopt een beekje dat in de late zomer droog staat. Diverse bronnen leveren vers water voor mensen, dieren, tuinen en zwembassin. En er is een meertje. De energie wordt opgewekt met zonnepanelen en een kleine wind­molen.

Het natuurvriendenhuis Casa Antiga biedt plaats aan 12 personen. Het heeft een gemeenschappelijke keuken en nieuwe sanitaire voorzieningen. Het vakantiehuisje Casa Redonda biedt plaats aan 2 personen. De voormalige stallen van Casa Antiga zijn omgebouwd tot 2 éénkamerappartementen ieder voor 2 tot 4 personen. U kunt ook kamperen in de olijfgaard of onder de kurkeiken.

AlentejoAlentejo

Wandelsuggesties

  • Bezoek aan het middeleeuwse stadje Castelo de Vide, 4 uur.
  • Van Beirã-Barretos-Ranginha-Beirã en met het treintje terug, 3 uur.
  • Rondwandeling bij Montalvão bij de rivier O Sever, 4 uur.
  • Naar  het stroomgebied van Ribeira de Nisa en door het kurkeikenbos, 4 uur.
  • Van het monumentale middeleeuwse stadje Marvão, dat als een arendsnest boven op de berg is gesitueerd, door de heuvels van Ura naar Pomarinho, 4 uur.
  • Naar het Coureleirospark en de menhirs, 4 uur.
  • Naar de Vale Gieren in Spanje of de rotstekeningen in Esperança, 4 uur.
  • Parkrondwandeling over oude smokkelpaden bij Galegos, 4 uur.

AlentejoAlentejo

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Quinta do Pomarinho
Gastenkamer, appartement, vakantiehuisje, kamperen
Castelo de Vide, Portugal
Tel. Po: +351 965 755 341
Nederlands gesproken
Website: www.wandelvakantiesportugal.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2100 km van Utrecht
2000 km van Antwerpen
Vliegveld: Lissabon
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: gehele jaar
Advertentie:

AlentejoAlentejo

Prijs wandelvakantie

Prijs:
7 nachten / 8 dagen
gastenkamer € 375; huisje € 405; appartement € 460; eigen kampeermiddel € 295; huurcaravan € 365
De vermelde prijs is per persoon op basis van 2 personen per kamer
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, 8 wandelroutes, transfers wandelingen, pick-up service bus- of treinstation Castelo de Vide of Portalegre
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag:
Eénpersoons accommodatie + € 125

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Quinta do Pomarinho:
www.wandelvakantiesportugal.nl