Oostenrijk

Wandelen in Karinthië Oostenrijk

Rust en natuur in het Nationaal­park Hohe Tauern, wandelen met Nederlands sprekende gids door de bergen van een schitterend Oostenrijk · Standplaats · Groep · Bok & Kapteyn


Oostenrijk Oostenrijk

Nationaalpark Hohe Tauern

Nationaalpark Hohe Tauern is een van de mooiste landschappen op deze aarde en is tevens het grootste Nationaalpark van Europa (1850 km2). Deze machtige bergwereld met toppen van over de drieduizend meter, azuurblauwe meren. Kortom een belevenis.

Vanuit Nederland organiseren Marike Bok en Caroline Kapteyn wandelweken in de Hohe Tauern met Ron als gids en Ranger. Jullie verblijven in de Gatternighof, een tot vakantiehuis verbouwde boerderij die op 1100 m hoogte ligt.

Het tempo en de afstand worden aangepast aan de groep. Voor in januari kunnen sneeuwschoenen ter plaatse gehuurd worden, in april/mei zijn er geen sneeuwschoenen meer nodig. Het is niet verplicht om aan alle wandelingen deel te nemen. De gast kan ook een rustdag of een skidag inlassen. Mölltaler Gletscher is ook een zomerskigebied dus kan er in april/mei ook geskied worden.

OostenrijkOostenrijk

Wandelen

In het Nationaalpark Hohe Tauern begeleiden wij in april/mei vijf mooie wandeldagen met etappes van de Alpe Adria trail. Deze trail is een afwisselende 750 km lange­afstands­wandel­route met 43 etappes door Oostenrijk, Slovenie en Italië. Het begint aan de voet van de Grossglockner (de hoogste berg van Oostenrijk) en eindigt in Muggia vlakbij Triest (Italie). Welke wandelingen we lopen laten we afhangen van het weer en de conditie van de deelnemers. Alle wandelingen die wij deze week lopen liggen in het Nationaalpark Hohe Tauern in Karinthie Oostenrijk.

Ron Kapteyn, onze gids voor alle wandelweken, die vanaf jonge leeftijd al in dit gebied komt voelt zich er helemaal thuis. Hij kreeg 12 jaar geleden een baan aangeboden als Ranger in de Hohe Tauern Oostenrijk. Bedacht zich geen moment en is sinds die tijd werkzaam als volledig gediplomeerd Nature Active Guide en Nationaalpark-Ranger in Karinthie.

OostenrijkOostenrijk

Accommodatie

Verblijf in de Gatternighof in Obervellach, een prachtige boerderij verbouwd tot vakantiehuis op 1100 meter hoogte. Hier heb je een schitterend uitzicht op het dal en de omliggende bergen.

's Morgens wordt er een ontbijt geserveerd en 's avonds een driegangen menu. De gast kan zelf vanuit het ontbijtbuffet een lunchpakket samenstellen.

Voor het avondeten evalueren we de dag in de gezellige stube aan de overkant van de Gatternighof. Hier heb je een geweldig uitzicht op de besneeuwde toppen. Er wordt voor jullie op de Gatternighof gekookt. In de boerderij is een ruime woonkamer, een grote woonkeuken met afwasmachine, zes slaapkamers en twee badkamers.

Vanaf 6 personen kan ook een aparte week op aanvraag geboekt worden.

OostenrijkOostenrijk

Wandelprogramma

Tijdens deze week willen we jullie laten genieten van de ongerepte natuur in de omgeving van de Gatternighof. Je maakt afwisselende wandelingen met sneeuwschoenen in het Nationaalpark met uitleg over flora en fauna. In dit gebied is het nog erg rustig en we zullen onderweg weinig mensen tegenkomen. Je wandelt door de ongerepte sneeuw waar herten, reeën, gemzen en steenarenden zich thuis voelen.

De wandelingen duren tussen de 4 en 6 uur en gaan door gebieden waar tijdens de sneeuw­schoen­wandel­week geen lawine­gevaar is. Ook al heb je nog nooit op sneeuw­schoenen gelopen, het is niet moeilijk iedereen kan het. De groep kan gesplitst worden.

OostenrijkOostenrijk

Wandel­arrangement

Organisatie:
Marike Bok en Caroline Kapteyn
Obervellach, Oostenrijk
Tel.: 06 5490 5848
Website: www.gatternighof.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1100 km van Utrecht
1100 km van Antwerpen
Arrangement:
Groep · standplaats
Begin en eind: Obervellach
Deelnemers minimaal 6, maximaal 12
Aanvangsdata:
Advertentie:

OostenrijkOostenrijk

Prijs wandelvakantie

Prijs 2020:
6 nachten / 7 dagen, januari € 595; mei € 645
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die een kamer delen.
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd, toeristenbelasting, begeleiding wandelingen door gediplomeerde Nederlandse berggids, lokale transfers
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Gatternighof:
Gatternighof