Oostenrijk

Wandelen in Tirol Oostenrijk

Wandelvakantie voor singles in Tirol, wandel langs grillige berg­toppen, groene dalen en snel­stromende berg­beken, én een dagje Innsbruck · Standplaats · Groep · Estivant Vakanties


Oostenrijk Oostenrijk

Singlevakantie in Niederau

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol, in het hart van het Wildschönau Hochtal, ligt het kleine plaatsje Niederau. In de wintermaanden komen de wintersportliefhebbers naar Niederau om te genieten van spectaculaire afdalingen met een oogverblindende uitzicht op de besneeuwde bergketen. Zodra de lente begint en de warme zonnestralen de bergtoppen laat smelten, wordt het Wildschönau gebied omgetoverd tot een natuurschoon groen gebied.

Het dorp ligt op 850 meter hoogte, gebouwd op de traditionele Oostenrijkse bouwwijze: grote huizen met veel houtwerk. De omringende bergen hebben een hoogte van 1500 tot 2300 meter. Als je om je heen kijkt zie je het indrukwekkende panorama van bergen, alpenweiden en bossen: een levende ansichtkaart. In Niederau vind je een aantal winkeltjes, cafeetjes en een discotheek. 

OostenrijkOostenrijk

Wandelen

Je hoeft geen professionele bergbeklimmer te zijn om de wandelingen te kunnen maken. Deze wandelvakantie is geschikt voor elk niveau. Met een ervaren gids loop je vier dagen door het schitterende Wildschönaudal. Op de eerste dag maken we een gezellige kennismakings­wandeling om de omgeving te verkennen en je reisgenoten te ontmoeten.

Tijdens deze wandelvakantie ga je met je leeftijdsgenoten op pad, waar man/vrouw verhouding in balans is. Het wandel­programma is zo gepland dat er voldoende vrije tijd over is voor andere avontuurlijke activiteiten. Deze activiteiten kun je bij de reisleider boeken die je graag op weg helpt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen, als de beentjes wat rust nodig hebben om een dagje te relaxen. Daarom is ons motto ‘Niets moet, veel kan’. Je bent daarom niet verplicht om aan het hele wandel­programma deel te nemen, je kunt zelf jouw perfecte vakantie indelen.

OostenrijkOostenrijk

Accommodatie

Je verblijft in Pension Busker waar al jaren goed verzorgde vakanties georganiseerd worden. 's Morgens staat er een uitgebreid ontbijt­buffet voor je klaar, 's middags krijg je een lunch­pakket en 's avonds wordt er een heerlijk driegangen diner geserveerd. Het pension ligt aan de rand van Niederau, op 200 meter van het centrum en op 500 meter van de gondel.

Het Nederlandse personeel zorgt voor een gezellige, gemoedelijke sfeer. Er is een knusse eetzaal, een gezellige bar en een bruin café in de kelder. Naast het pension ligt een grote tuin, met een terras, een ligweide, een kinderzwembad, een tennistafel en een volleybalveld. 

In totaal beschikt het pension over 25 kamers, allemaal met comfortabele eenpersoonsbedden. Sommige kamers hebben ook een balkon. De badkamers zijn voorzien van een bad of douche en toilet. Je kunt er voor kiezen een kamer voor jezelf te boeken of een kamer op indeling met een van je reisgenoten.

OostenrijkOostenrijk

Wandelsuggesties

Op zondag, maandag, woensdag en donderdag mogen de wandelschoenen uit de koffer. We wandelen over goede wandelpaden en over smalle bergpaadjes die ons naar mooie uitzicht­punten leiden. De wandelingen duren gemiddeld 5 uur per dag en zijn zeer gevarieerd. Houd er rekening mee dat we in de bergen wandelen en dus regelmatig klimmen en afdalen.

Voor een leuke wandel afwisseling wordt er ook een bezoekje gebracht aan de hoofdstad van Tirol, Innsbruck! Het middeleeuwse centrum zorgt op deze dag even voor een heel ander decor dan we gewend zijn in Niederau. We ruilen de bergen in voor smalle steegjes, barokke gebouwen, gezellige terrasjes en winkels. Voor de liefhebbers is er een ruime keuze aan musea. Een bezoekje aan de Olympische skischans is ook absoluut de moeite waard.

OostenrijkOostenrijk

Wandel­arrangement

Organisatie:
Estivant Vakanties
Nijmegen
Tel.: 024 3600 104
Website: www.estivant.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
925 km van Utrecht
900 km van Antwerpen
Arrangement:
Groep · standplaats
Begin en eind: Niederau
Deelnemers minimaal 6, maximaal 15
Aanvangsdata:
Advertentie:

OostenrijkOostenrijk

Prijs wandelvakantie

Prijs:
7 nachten / 8 dagen € 569
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die een kamer delen.
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd, 4 wandeltochten, bezoek Innsbruck, wandelpas voor gondel Niederau, reisleider / wandelgids
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Eenpersoonskamer € 130
Reserveringskosten € 29,50
Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50
 

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Estivant Vakanties:
Estivant Vakanties