Nederland

Trektocht rondom Winterswijk Nederland

Trektocht in het coulisse­landschap van de Achterhoek, de B&B's liggen in de buurt­schappen rondom Winterswijk · Trektocht · Individueel · Wandelen in Winterswijk


Winterswijk Winterswijk

Coulisselandschap Achterhoek

In het meest oostelijke puntje van de Achterhoek — dicht tegen de Duitse grens — vindt u rust, ruimte en prachtige landerijen met eeuwenoude loofbomen. U zult verrast worden door de schoonheid van dit coulisse-landschap.

De wandelingen leiden u door een decor van kronkelende zand­wegen, natuurlijke beken, veen­gebied en cultuur­landschap. De afwisseling is boeiend en rust­gevend tegelijk. Je moet het gewoon een keer ontdekken.

U kunt rustdagen toevoegen naar keus, het arrangement is minimaal 3 dagen (2 nachten) en maximaal 7 dagen. Jolanda Visser van B&B ’t Rookshuus en Jeanet Mateman van B&B De Balkende Ezel proberen alle reserverings­verzoeken tot een mooi programma uit te werken. Want alles is maatwerk.

WinterswijkWinterswijk

Wandelprogramma

U wandelt rondom Winterswijk en eindigt daar waar u de tocht begonnen bent. De bagage wordt elke dag nagebracht. De wandelingen variëren van 15 tot 25 km met de mogelijkheden om een verkorte route te kiezen.

  • Wandeling 1: U start ten oosten van Winterswijk bij B&B de Balkende Ezel en wandelt hier een rondwandeling door het prachtige coulissen landschap. U wandelt naar Duitsland. Onderweg kunt u genieten van de rust in de bosrijke omgeving van de buurtschappen Huppel, Henxel en Ratum. Tijdens een rustpauze kunt u een boerenijsje gaan proeven.
  • Wandeling 2: Vanaf de Balkende Ezel wandelt u zuidwaarts via landgoed Gossink en de Grote Horst naar het Buskersbos. Via de Borkense Baan en de Oude Bocholtse Baan door de bosrijke buurtschap ’t Woold komt u bij uw overnachtingadres B&B ’t Rookshuus.

WinterswijkWinterswijk

Accommodaties

Er zijn negen B&B’s bij wandelen­in­winterswijk aangesloten: ’t Rookshuus, de Balkende Ezel, het Roerdinkhof, de Borkense Baan, Nieuw Beusink, de Slapende Kater, het Meestershuus, het Vriezenhuis en de Berkenboom.

De B&B’s liggen rondom Winterswijk in de buurtschappen Woold, Corle, Huppel, Brinkheurne, en in het nabij gelegen Bredevoort.

Avondmaaltijden kunt u gebruiken bij restaurants in de directe nabijheid van de B&B's. Daarvoor staan fietsen te leen.

WinterswijkWinterswijk

Wandelprogramma (vervog)

  • Wandeling 3: Na het ontbijt bij ’t Rookshuus maakt u kennis met de Melk-drive. Over de vele zandwegen wandelt u naar Bredevoort, misschien is het wel tijd voor koffie met appelgebak bij middeleeuws restaurant Bertram. De Theetuinen, landgoed ’t Walfort en het Lindenarboretum maken deze dag tot een zeer afwisselende wandeldag. U eindigt bij de overnachtings­plek de Slapende Kater ten westen van Winterswijk.
  • Wandeling 4: Vanaf de Slapende Kater wandelt u in noordoostelijke richting. U passeert het Korenburgerveen, een van de mooiste natuurgebieden van Winterswijk. De Groenlose Slinge volgend komt u bij recreatieplas ’t Hilgelo. De route gaat naar het adres waar uw auto geparkeerd staat.

WinterswijkNederland

Wandel­arrangement

Organisatie:
Wandelen in Winterswijk
Bed & Breakfast
Coördinator: Jolanda Visser & Jeanet Mateman
Winterswijk, Nederland
Tel. NL: 0543 563 743 en 0543 562 560
Website: www.wandeleninwinterswijk.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
125 km van Utrecht
225 km van Antwerpen
Station: Winterswijk
Arrangement:
Individueel · trektocht
Periode: bijna gehele jaar
Hond in overleg welkom
Advertentie:

WinterswijkWinterswijk

Prijs wandelvakantie

Prijs:
2 nachten/3 dagen vanaf € 145
3 nachten/4 dagen vanaf € 195
4 nachten/5 dagen vanaf € 245
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, route­beschrijving , wandelkaart, bagage­vervoer, ophalen station of parkeren.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, diner
Toeslag:
Soloboeker toeslag € 45 per arrangement

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Wandelen in Winterswijk:
www.wandeleninwinterswijk.nl