Nederland

Wandelen in de Achterhoek Nederland

Wandelen langs de vele ‘kastelen’ en land­goederen waar de Achterhoek rijk aan is, vanuit een accom­modatie aan de rand van het natuur­gebied · Standplaats · Individueel · Travellers


Achterhoek Achterhoek

De twaalf “kastelen”

De Achterhoek is een uitermate mooi gebied in Gelderland. Het landschap is een afwisseling van bos en agrarisch gebied, met landgoederen, boerderijen en dorpen. Dit maakt het samen met de vele zandwegen tot één van de mooiste wandelgebieden van Nederland.

Op één na vertrekken alle wandelingen vanaf de accommodatie. Het thema van de wandelingen zijn de fraaie landgoederen waar de streek rijk aan is. Loop je alle vijf de wandelingen helemaal dan zul je er maar liefst twaalf zien.

In de Achterhoek zijn alle seizoenen de moeite waard; denk ook eens aan de herfst en winter.

Het arrangement is ook te doen met openbaar vervoer. Per trein naar station Vorden; hier wordt je dan opge­haald (transferkosten niet inbegrepen). Bij de accom­modatie kun je een fiets huren als je ook de wandeling wilt maken die wat verder weg ligt.

AchterhoekAchterhoek

Wandelsuggesties

  • Wandeling 1. Inloopwandeling Kasteel Wildenborch; 6 km.
  • Wandeling 2. Rondwandeling huize 't Medler, de Wiersse en Onstein, 12, 17 of 21 km. Een dag bijna uitsluitend over zandwegen langs mooi gelegen ‘kastelen’. Het laatste deel loop je door het natuurgebied het Grote Veld.
  • Wandeling 3. Rondwandeling kasteel Hackfort, 8, 16 of 21 km. Een tocht door het prachtige coulisselandschap van Hackfort, dat eigendom is van Natuurmonumenten. Het begin is in Vorden
  • Wandeling 4. Rondwandeling het Groote Veld, 14, 21 of 24 km. Het Enzerinck, Den Bramel, het Waliën en de Velhorst vormen het thema. Maar ook de Berkelvallei, het romantische koepeltje van Staring, stille bossen en heidevelden.
  • Wandeling 5. Rondwandeling Het Veen, 24 km. Kasteel de Wildenborch lag vroeger midden in een zompig veengebied. Een stevige en afwisselende wandeling voert je om dit voormalige veengebied heen

Accommodatie

De accommodatie ligt landelijk aan de rand van het natuurgebied Het Groote Veld. We logeren op een voormalige boerderij. In een nieuw deel zijn een aantal ruime twee­persoons kamers gebouwd, allen met eigen sanitair.

Het restaurant is buitengewoon sfeervol en heeft een open haard. Uit de keuken komen prima maaltijden, waarbij o.a. vlees van eigen boer­derij wordt geserveerd. Het grote terras is gedeeltelijk overdekt.

Organisatie:
Travellers wandelvakanties
Lochem, Nederland
Tel. NL: 0573 256 607
Int.: +31 573 256 607
Website: www.travellers.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Travellers wandelvakanties:
www.travellers.nl